Χαρμάνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χαρμάνης
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα ράπερ
Είδος τέχνης Τραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματα Ραπ μουσική

Ο Βασίλης Χατζηδιάκος (γνωστός και με το καλλιτεχνικό του όνομα Χαρμάνης) είναι Έλληνας ράπερ, μέλος του συγκροτήματος Ζωντανοί Νεκροί

Βιογραφια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χαρμάνης γεννήθηκε στο Σικάγο και είναι το τελευταίο μέλος που εντάχθηκε στο θρυλικό ελληνικό ραπ συγκρότημα Ζωντανοί Νεκροί. Το 1997 και το 1998 κυκλοφόρησαν οι δυο πρώτοι δίσκοι των Ζωντανών Νεκρών,το EP "ΖΝ ΕΝΤΟΛΕΣ/ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ MCs" και το LP "Ο Πρώτος Τομος",που τους έκαναν ευρύτερα γνωστούς. Το 2000-2001 ετοίμασε ενα σόλο δίσκο,το γνωστό "ΣΙΣΙΧΑΧΑ" ο οποίος δεν εκδόθηκε ποτέ λόγω κάποιον προβλημάτων.Εχουν ανεβεί μόνο μερικά ορισμένα κομμάτια του στο YouTube από τον ίδιο.Το 2001 ανεβαίνει ο νέος δίσκος των ΖΝ με όνομα "Θαμμένα Ξεχασμένα" ο οποίος περιείχε ακυκλοφόρητα κομμάτια του συγκροτήματος.Μετά την αναστολή λειτουργίας των ΖΝ, ο Χαρμάνης δεν χωρίστηκε με τον Τάκι Τσαν και το 2004 κυκλοφόρησαν "Το Σχολείο".Το 2008 κυκλοφορεί το νέο του σολο δίσκο το "Κομμάτια Χάρμα".Την ίδια χρόνια γίνεται η επανένωση των ΖΝ με πολλά lives αλλά και τρεις ΖΝ δίσκους(Το Κομμάτια Χάρμα του Χαρμανη,Το 50/50 του Μηδενιστη και το Ρίμα Για Χρήμα του Taki Tsan το 2009).Τα επόμενα χρόνια έκανε αρκετές συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες π.χ.TUS,Billy Sio,Gio Melody κτλ.Το 2014 γίνεται ξανά επανένωση των ΖΝ με την ελπίδα οτι θα βγει ο Δεύτερος Τομος.Τελικα το επόμενο χρόνο βγαίνει το EP "ΠΑΣΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑ/ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ" στο οποίο προφανώς ήταν και ο Χαρμανης.Ο Χαρμανης επέστρεψε το 2017 στην Κύπρο και έχει σκοπό τον Οκτώβριο να πάει και στην Ελλάδα.

Άλλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χαρμανης πήρε μέρος και σε άλλους ΖΝ δίσκους π.χ. Ρίμα Για Χρήμα 1 και 2,Μεγάλος Ήρωας 1 και 2,Το παιδί του Δρόμου κτλ.Ακόμη,ο Χαρμανης ξεκίνησε το γνωστό σε όλους μας rap challenge και το 2017 προκαλεί τους MCs να ξαναξεκινήσουν το rap challenge.Επισης, έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου όπως ο Εισβολέας, ο Mpelafon, ο TUS, ο Ν.Ο.Ε. και άλλοι.