Ερνέστος Αύγουστος ΣΤ΄ του Αννοβέρου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ερνέστος Αύγουστος ΣΤ΄ του Αννοβέρου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ernst August Prinz von Hannover Herzog zu Braunschweig und Lüneburg Königlicher Prinz von Großbritannien und Irland (Γερμανικά)
Γέννηση19  Ιουλίου 1983[1]
Χίλντεσχαϊμ
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
ΣπουδέςΚολέγιο Μάλβερν
International School of Prague
London College of Fashion
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπενδυτικός τραπεζίτης
Οικογένεια
ΣύζυγοςΑικατερίνη του Ανόβερου (από 2017)[2]
ΤέκναPrincess Elisabeth of Hanover[3]
Prince Welf August of Hanover[3]
Princess Eleanora of Hanover
ΓονείςΕρνέστος Αύγουστος Ε΄ του Ανόβερου[3] και Σαντάλ Χοκουλί[3]
Θετοί γονείςΚαρολίνα του Μονακό
ΑδέλφιαΧριστιανός του Αννοβέρου (νεότερος αδερφός)
Αλεξάνδρα του Ανόβερου (ετεροθαλής αδελφή από πατέρα και νεότερη αδελφή)
ΣυγγενείςAndrea Casiraghi (αδερφός εξ' αγχιστείας), Charlotte Casiraghi (αδερφή εξ' αγχιστείας) και Pierre Casiraghi (αδερφός εξ' αγχιστείας)
ΟικογένειαΟίκος του Αννόβερου
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ερνέστος-Αύγουστος ΣΤ΄, γερμ. Ernst-August VI (γενν. 19 Ιουλίου 1983) από τον Οίκο των Γουέλφων-Αννοβέρου είναι πρίγκιπας (τιτουλάριος διάδοχος) του Αννοβέρου.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι ο πρωτότοκος γιος του Ερνέστου-Αυγούστου Ε΄ πρίγκιπα (τιτουλάριου βασιλιά) του Αννοβέρου και της Σαντάλ Χοκουλί ιδιοκτήτριας Ελβετικής Σοκολατοποιΐας, κόρης Ελβετού επιχειρηματία ακινήτων. Ο πατέρας του είναι επικεφαλής του Οίκου των Γουέλφων· είναι απόγονος του Γουλιέλμου Β΄ αυτοκράτορα της Γερμανίας, της Βικτωρίας της Βρετανίας, του Γεωργίου Γ΄ της Βρετανίας, του Χριστιανού Θ΄ της Δανίας, κ.ά.

Ο Ερνέστος Αύγουστος Ανδρέας Φίλιππος Κωνσταντίνος Μαξιμιλιανός Ρολφ Στέφανος Λουδοβίκος Ροδόλφος γεννήθηκε, όπως και ο νεότερος αδελφός του Χριστιανός, στο Χίλντεσχαϊμ της Κάτω Σαξονίας. Βαπτίστηκε τρεις μήνες μετά στο κάστρο Μαρίενμπουρκ και -μετά το Ερνέστος- έλαβε τα ονόματα των αναδόχων του: του Φιλίππου ΣΤ΄ της Ισπανίας, του Κωνσταντίνου Β΄ της Ελλάδας (εξαδέλφου τού πατέρα του), κ.ά.

Με τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1918 η οικογένειά του έχασε το δουκάτο του Μπράουνσβαϊγκ, αλλά κράτησε την περισσότερη από την προσωπική της περιουσία. Ο πάππος του Ερνέστος-Αύγουστος Δ΄ έκανε στη Βρετανία χρήση της πράξης τού 1705 για την απόκτηση Αγγλικής ιθαγένειας των απογόνων της Σοφίας των Βίττελσμπαχ, μητέρας του Γεωργίου Α΄ της Βρετανίας. Έτσι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπόρεσε να μείνει στη Βρετανία και να κάνει επιχειρήσεις. Οι γονείς του Ερνέστου-Αυγούστου ΣΤ΄ ζούσαν στο Χάρλινγκχαμ Λοτζ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]