Ελένη Μακρή - Θεοδώρου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ελένη Μακρή - Θεοδώρου
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μαράσλειο Διδασκαλείο
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΝέα Δημοκρατία
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμέλος της Βουλής των Ελλήνων
Ιστότοπος
https://elenimakritheodorou.gr/

Η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου του Ευαγγέλου είναι Ελληνίδα εκπαιδευτικός, υποψήφια διδάκτωρ και πρώην βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λαμία.

Σπούδασε παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Παρακολούθησε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στην Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ως Διευθύντρια σχολικής μονάδας και για δύο χρόνια άσκησε καθήκοντα προϊσταμένης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας.

Μιλά Γαλλικά και Αγγλικά.

Είναι παντρεμένη με το Μάριο Θεοδώρου και μητέρα δύο παιδιών.

Πολιτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1999 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λειανοκλαδίου, όπου διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της τοπικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Φθιώτιδας και εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

Το 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος στο νομό Φθιώτιδας, όπου διετέλεσε Αντινομάρχης αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πρόνοιας, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Διοίκησης, Οικονομίας και Κοινωνικού τομέα, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και εκπρόσωπος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Στερεάς Ελλάδας.

Το 2011 εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το 2012 στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου εξελέγη βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετείχε στις επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Έρευνας και Τεχνολογίας, Οδικής Ασφάλειας, και Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Νέα Δημοκρατία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του τομέα Παιδείας και Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Φθιώτιδας.

Συμμετείχε στην ομάδα Ιδεολογικού του 9ου Συνεδρίου του κόμματος.

Το 2012-2014 συμμετείχε ως μέλος στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε) ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Ιούνιο του 2013 είναι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό Όργανο του κόμματος.

Άλλες δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με τη συνδικαλιστική της ιδιότητα διετέλεσε μέλος της Εξελεκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού Φθιώτιδας (2001-2002).

Συμμετείχε ως επιμορφώτρια στα προγραμμάτα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Ευέλικτη Ζώνη (2001-2002) και Νέα Διδακτικά Πακέτα (2006)

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Στερεάς Ελλάδας (2004-2009).

Είναι μέλος και στηρίζει ενεργά Επιστημονικούς, Πολιτιστικούς και Φιλανθρωπικούς Συλλόγους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://www.elenimakritheodorou.gr