Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τεθωρακισμένα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(αλλαγή ονόματος αρχείου)
{{πληροφορίες}}Τα '''τεθωρακισμένα''' είναι οχήματα μάχης και μεταφοράς όπλων και προσωπικού που χρησιμοποιούνται σε πολεμικές συγκρούσεις.<ref>[http://www.idis.gr/?p=1418 O πόλεµος στον σύγχρονο κόσµο. Στρατηγική, οπλικά συστήµατα και τακτικές.], Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων</ref> Είναι ένας σημαντικός παράγοντας των συγχρόνων μεθόδων πολέμου. Η αρχή του πολέμου των τεθωρακισμένων στηρίζεται στην δυνατότητα των στρατευμάτων να διασπάσουν τις εχθρικές γραμμές άμυνας, με ελιγμούς από μονάδες τεθωρακισμένων.
[[File:Panzerkampfwagen IV Ausf. G, Deutsches Panzermuseum, Munster.jpg|thumb]]
 
Τα '''τεθωρακισμένα''' είναι οχήματα μάχης και μεταφοράς όπλων και προσωπικού που χρησιμοποιούνται σε πολεμικές συγκρούσεις.<ref>[http://www.idis.gr/?p=1418 O πόλεµος στον σύγχρονο κόσµο. Στρατηγική, οπλικά συστήµατα και τακτικές.], Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων</ref> Είναι ένας σημαντικός παράγοντας των συγχρόνων μεθόδων πολέμου. Η αρχή του πολέμου των τεθωρακισμένων στηρίζεται στην δυνατότητα των στρατευμάτων να διασπάσουν τις εχθρικές γραμμές άμυνας, με ελιγμούς από μονάδες τεθωρακισμένων.
 
[[Αρχείο:Αυτοκινούμενο οβιδοβόλο.jpg|thumb]]
 
Μεγάλο μέρος της εφαρμογής του πολέμου των τεθωρακισμένων εξαρτάται από τη χρήση [[άρμα μάχης|αρμάτων μάχης]] και παρεμφερών οχημάτων που χρησιμοποιούνται από άλλα [[όπλο|όπλα]], όπως [[Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης|τεθωρακισμένα οχήματα μάχης]] και αυτοκινούμενα πυροβόλα, καθώς και άλλες μονάδες υποστήριξης γιά να επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι. Τα τεθωρακισμένα κατασκευάσθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο γιά να ανατρέψουν την αποτελμάτωση του Δυτικού Μέτωπου που είχε μεταβληθή σε ένα απέραντο πεδίο χαρακωμάτων και να επαναφέρουν τους ελιγμούς και την κίνηση στην τακτική της μάχης.
 
== Παραπομπές ==
<references />
 
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
{{commonscat}}
* [http://www.tanks-encyclopedia.com Tanks Encyclopedia]
 
{{Authority control}}
{{Portal bar|Πόλεμος}}
{{Ενσωμάτωση κειμένου|en|Armoured warfare}}
 
[[Κατηγορία:Πόλεμος]]
3.339

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης