Τεθωρακισμένα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Τα τεθωρακισμένα είναι οχήματα μάχης και μεταφοράς όπλων και προσωπικού που χρησιμοποιούνται σε πολεμικές συγκρούσεις.[1] Είναι ένας σημαντικός παράγοντας των συγχρόνων μεθόδων πολέμου. Η αρχή του πολέμου των τεθωρακισμένων στηρίζεται στην δυνατότητα των στρατευμάτων να διασπάσουν τις εχθρικές γραμμές άμυνας, με ελιγμούς από μονάδες τεθωρακισμένων.

Μεγάλο μέρος της εφαρμογής του πολέμου των τεθωρακισμένων εξαρτάται από τη χρήση αρμάτων μάχης και παρεμφερών οχημάτων που χρησιμοποιούνται από άλλα όπλα, όπως τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα, καθώς και άλλες μονάδες υποστήριξης γιά να επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι. Τα τεθωρακισμένα κατασκευάσθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο γιά να ανατρέψουν την αποτελμάτωση του Δυτικού Μέτωπου που είχε μεταβληθεί σε ένα απέραντο πεδίο χαρακωμάτων και να επαναφέρουν τους ελιγμούς και την κίνηση στην τακτική της μάχης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Armoured warfare της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).