Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Φιορεντίνα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Επιλέχτηκαν ως χρώματα το κόκκινο και το λευκό που είναι τα επίσημα χρώματα της Φλωρεντίας. Οσο για το «μωβ» ο… θρύλος θέλει να είναι αποτέλεσμα πλύσης. Οι ερυθρόλευκες φανέλες πλύθηκαν σε έναν ποταμό και βγήκαν χρώματος λιλά.
 
Στην πραγματικότητα το εν λόγω χρώμα το διάλεξε ο ίδιος ο '''Ριντόλφι''' ύστερα από ένα φιλικό παιχνίδι το 1928 με τους «μωβ» της '''Ουγγρικής''' '''Ούιπεστ'''. Το χρώμα άρεσε αμέσως στους φιλάθλους και παρέμεινε.
 
= Σήμα =
Ο σύλλογος υιοθέτησε ως σήμα του το έμβλημα της πόλης, ένα κόκκινο λίλιουμ σε λευκό φόντο.
 
Με τα χρόνια το λογότυπο υποβλήθηκε σε αρκετές αλλαγές, όλες τους, όμως, με κάποιο τρόπο αναπαριστούσαν το κρίνο της '''Φλωρεντίας'''. Η πρώτη παραλλαγή έγινε από τον ίδιο τον '''Ριντόλφι'''. Κατόπιν δικού του σχεδίου το κόκκινο κρίνο είχε ως περίβλημά του έναν ρόμβο.
Η μεγαλύτερη αλλαγή του σημειώθηκε από τον ιδιοκτήτη '''Φλάβιο Ποντέλο''' τα χρόνια του ’80'80. Εκεί το κόκκινο κρίνο «περιπλεκόταν» με το γράμμα «F», το αρχικό της λέξης '''Φιορεντίνα'''. Ο κόσμος το αντιπάθησε από την αρχή. Διαμαρτυρήθηκε για αυτήν την αλλαγή, την θεώρησε καθαρά εμπορική απόφαση και τους ενόχλησε πάνω από όλα το γεγονός ότι το λογότυπο δεν έμοιαζε με το έμβλημα της Φλωρεντίας, αφού η εικόνα παρέπεμπε περισσότερο σε δόρυ με πέλεκυ, παρά σε λίλιουμ.
 
Το τωρινό σήμα έχει και αυτό την ιστορία του… Τέθηκε σε εφαρμογή από την διοίκηση '''Τσέκι Γκόρι''' το 1992 και χρησιμοποιήθηκε ως το 2002. Το λόγκο σε ρόμβο χωρίζεται σε δύο μέρη όπου πάνω σε λευκό φόντο υπάρχει το κρίνο της '''Φλωρεντίας''' και κάτω με μωβ φόντο τα αρχικά της ομάδας.
 
Μετά την οικονομική κρίση και την επανίδρυση του συλλόγου, ο τελευταίος δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ίδιο λογότυπο. Ετσι τη χρονιά που η νεοσυσταθείσα ομάδα αγωνίστηκε στη Serie C2 με το όνομα '''Florentia Viola''' ο δήμος της '''Φλωρεντίας''' παραχώρησε δωρεάν στην ομάδα την δυνατότητα να χρησιμοποιεί το έμβλημα της πόλης ως λογότυπό της – το απλό κόκκινο κρίνο χωρίς περιβλήματα.
 
Ο '''Ντιέγκο Ντέλα Βάλε''' για να μπορέσει η ομάδα του να φέρει ως λογότυπο το προηγούμενο της διοίκησης '''Τσέκι Γκόρι''' πήγε την επόμενη χρονιά στα δικαστήρια και αγόρασε το εν λόγω σήμα έναντι 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ(!) καθιστώντας το τωρινό λόγκο του συλλόγου το πιο ακριβοπληρωμένο στο ιταλικό ποδόσφαιρο.
 
== Τίτλοι ==
'''2 Πρωταθλήματα Ιταλίας:'''<br />1956, 1969.
 
1952-1957
 
==Παίχτες==
{{updated|24 August 2015}}
 
9.241

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης