Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τηλενουβέλα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Καμία αλλαγή στο μέγεθος ,  πριν από 6 έτη
 
== Οι πρώτες τηλενουβέλες ==
Οι πρώτες τηλενουβέλες γυρίστηκαν στην [[Βραζιλία]], τη [[Κούβα]] και το [[Μεξικό]] στις αρχές τιςτης [[δεκαετίας του 1950]] και προβάλλονταν μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Η ουσιαστικά πρώτη τηλενουβέλα είναι βραζιλιάνικης παραγωγής του 1950, με τίτλο "Sua vida me pertence" (Η ζωή σου μου ανήκει) και προβαλλόταν μία φορά την εβδομάδα. Το 1951 ακολούθησαν η [[Κούβα]] με τη σειρά "Senderos de amor" (Μονοπάτια της αγάπης) και το [[Μεξικό]] με τη σειρά "Ángeles de la calle" (Άγγελοι του δρόμου), που προβάλλονταν δύο φορές την εβδομάδα.
Στη [[Βενεζουέλα]] η πρώτη τηλενουβέλα γυρίστηκε το [[1954]] και ονομαζόταν "La criada de la granja" (Η υπηρέτρια του αγρότη). Το [[Πουέρτο Ρίκο]] ακολούθησε το [[1955]] με τη σειρά "Ante la ley" (Πέρα από το νόμο), ενώ 4 χρόνια αργότερα ήρθε η πρώτη [[Κολομβία|κολομβιανή]] "El 0597 está ocupado" και η πρώτη [[Περού|περουβιανή]] σειρά [[Bar Cristal]]. Το 1964 γυρίστηκε και η πρώτη τηλενουβέλα στον [[Παναμάς|Παναμά]]: "En la esquina del Infierno" (Στη γωνιά της κολάσεως).
Η πρώτη τηλενουβέλα που προβλήθηκε και σε άλλες χώρες πλην της χώρας παραγωγής της είναι η [[Simplemente Maria]] (Απλά Μαρία) του Περού ([[1969]]), ενώ η πρώτη «διεθνής» τηλενουβέλα είναι η "Los Ricos Tambien Lloran" (Και οι πλούσιοι κλαίνε), ([[Μεξικό]], [[1979]]) που προβλήθηκε στην [[Ελλάδα]], την [[Κίνα]], την [[Ρωσία]] και τις [[Ηνωμένες Πολιτείες]], μεταξύ άλλων.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης