Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βικιπαίδεια:Διαγλωσσικές συνδέσεις»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Ρομπότ: Άρθρο -> Λήμμα
μ (Αυτόματη αντικατάσταση άρθρου με λήμμα; διακοσμητικές αλλαγές)
μ (Ρομπότ: Άρθρο -> Λήμμα)
* <code><κωδικός γλώσσας></code> είναι ένας κωδικός δύο γραμμάτων που αντιστοιχεί σε μια γλώσσα σύμφωνα με το πρότυπο [[ISO 639]]. Για παράδειγμα τα Ελληνικά είναι "el", τα Αγγλικά "en", Γερμανικά "de" κ.λ.π. Για το πλήρη κατάλογο με τις διαθέσιμες αντιστοιχίες δείτε τη [[:meta:List of Wikipedias|σελίδα με τη λίστα των εκδόσεων της Βικιπαίδειας σε όλες τις γλώσσες]] {{en}}
 
* <code><πλήρες όνομα σελίδας></code> είναι το πλήρες όνομα της σελίδας στην άλλη γλώσσα. Το πλήρες όνομα της σελίδας αποτελείται από το πρόθεμα και το όνομα της σελίδας και έχει τη μορφή <code><πρόθεμα>:<όνομα σελίδας></code>. Όλες οι σελίδες εκτός από τα άρθραλήμματα έχουν πρόθεμα.
 
* Πριν από τις διαγλωσσικές συνδέσεις, μπορεί να υπάρχουν πρότυπα όπως π.χ. το <nowiki>{{Link FA|es}}</nowiki>. Το πρότυπο αυτό τοποθετεί ένα αστεράκι δίπλα στο αντίστοιχο interwiki (στο παράδειγμα στο ισπανικό es), για να υποδηλώσει ότι στην Ισπανική Βικιπαίδεια, το άρθρολήμμα είχε γίνει επιλεγμένο.
 
=== Παράδειγμα 1 ===
 
Στο άρθρολήμμα [[Εσπεράντο]] το τμήμα των διαγλωσσικών συνδέσεων περιέχει τον εξής κώδικα:
 
<pre><nowiki>
</pre>
 
== Συμβουλές και οδηγίες τοποθέτησης interwikis στα άρθραλήμματα ==
 
* Όταν τοποθετείτε διαγλωσσικούς συνδέσμους, φροντίστε να τοποθετείτε και το αντίστοιχο σύνδεσμο για την τοπική σελίδα σε μια μεγάλης κίνησης γλωσσική έκδοση της Βικιπαίδειας. Αυτό θα συμβάλλει ώστε τα χειριζόμενα από χρήστες προγράμματα προσθήκης συνδέσμων (βλ. [[Βικιπαίδεια:Bots|Bots]]) να ενημερώνουν αυτόματα τους διαγλωσσικούς συνδέσμους της τοπικής σελίδας, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για τακτική παρακολούθηση των συνδέσμων και αλλαγές με το χέρι.
 
* Μπορείτε να τοποθετήσετε ως σχόλιο τον διαγλωσσικό σύνδεσμο για την τοπική γλώσσα στο τμήμα των συνδέσεων, π.χ. <code><nowiki><!--[[Άλφα]]--></nowiki></code> για το άρθρολήμμα ''[[Άλφα]]''. Αυτό διευκολύνει την διαδικασία της αντιγραφής και επικόλλησης για τους ξένους χρήστες. Η αφαίρεση των σχολίων καθιστά την τοποθέτηση του συνδέσμου πιο εύκολη. Στην αντίθετη περίπτωση ο χρήστης πρέπει να ξέρει τον κωδικό της γλώσσας της Βικιπαίδειας από την οποία αντιγράφει τους συνδέσμους.
 
* Μην ξεχάσετε να αντιγράψετε τα κειμενάκια π.χ. "Link FA|de" που βάζουν αστεράκια στο σύνδεσμο της γλώσσας στην οποία το άρθρολήμμα ήταν επιλεγμένο (FA=FeaturedArticle, de στο παράδειγμα η γερμανική-deutch Βικιπαίδεια).
 
== Ονοματολογία ==
Οι διαγλωσσικές συνδέσεις σε [[Βικιπαίδεια:Σελίδα συζήτησης|σελίδες συζήτησης]] και στο [[Βικιπαίδεια:Meta|Meta]] θα εμφανιστούν απευθείας μέσα στο κείμενο που θα γραφτούν, όπως οι κανονικές συνδέσεις, ώστε να μπορείτε να αναφέρεστε σε άλλες σελίδες στη συζήτηση.
 
Στα κανονικά άρθραλήμματα, μια απευθείας σύνδεση μπορεί να γίνει με την εισαγωγή μίας πρόσθετης άνω και κάτω τελείας - π.χ. το <nowiki>[[:nl:Hond]]</nowiki> μας δίνει το [[:nl:Hond]]. Αυτή η μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ενός λήμματος σε μια άλλη γλώσσα το οποίο δεν είναι το ''αντίστοιχο'' άρθρολήμμα.
 
== Δείτε επίσης ==

Μενού πλοήγησης