Γκαστόνε Γκάντερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γκαστόνε Γκάντερ
Γενικές πληροφορίες
Κατοικία Λιμνούπολη
Οικογένεια
Γονείς Goostave Gander και Daphne Duck
Συγγενείς Ντόναλντ Ντακ (πρωτοξάδερφος)

Ο Γκαστόνε Γκάντερ (αγγλ.: Gladstone Gander) είναι ήρωας κινουμένων σχεδίων. Αποτελεί δημιούργημα του σημαντικού σχεδιαστή κόμικς, Καρλ Μπαρκς. Πρωτοεμφανίστηκε στο «Walt Disney's Comics and Stories» #88, τον Ιανουάριο του 1948, με την ιστορία «Wintertime Wagers» («Χειμερινά Στοιχήματα»). Η ελληνική έκδοση της ιστορίας δημοσιεύτηκε το 1996 στο περιοδικό Κόμιξ #92.

Σύμφωνα με το γενεαλογικό δέντρο του Ντον Ρόσα είναι γιος του Γουστάβου Γκάντερ και της Δάφνης Ντακ, θείας του Ντόναλντ Ντακ, αλλά κατά το γενεαλογικό δέντρο του Καρλ Μπαρκς που το δημιούργησε το 1950 ο Γκαστόνε είναι υιοθετημένος από τον Γουστάβο Γκάντερ και την Ματίλντα Μακ Ντακ, αδερφής του Σκρουτζ Μακ Ντακ

Είναι γνωστός ως το πιο τυχερό παπί στον κόσμο, όμως όπως ξέρουμε αυτή η απίστευτη τύχη του προστέθηκε αργότερα στον χαρακτήρα και δεν ήταν μέρος της αρχικής βασικής ιδέας. Η τύχη του άρχισε να εμφανίζεται στην ιστορία Αναμέτρηση στον Νότιο Ειρηνικό (‘Race to the South Seas). Η υπερβολική ανταγωνιστικότητα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και τον ξάδερφο του, τον Ντόναλντ Ντακ ξεκίνησε από το γεγονός ότι και οι δύο θέλουν να διεκδικήσουν την Νταίζυ Ντακ και εμφανίστηκε στην ιστορία 'Donald's Love Letters' .