Φέθρυ Ντακ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Φέθρυ Ντακ.

Ο Φέθρυ Ντακ (αγγλικά: Fethry Duck) είναι χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε το 1964 από τον Ντικ Κίννεϋ για την Ντίσνεϋ. Αν και ως χαρακτήρας δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει πρωταγωνιστήσει κυρίως σε έντυπα της ευρωπαϊκής αγοράς καθώς και στη Βραζιλία[1].

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολλές φορές φαίνεται να ασχολείται με τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Παπιονέα. Ο παρορμητικός και εκκεντρικός χαρακτήρας του, πολλές φορές οδηγούν τις ενέργειές του σε κωμικές καταστάσεις. Είναι το μόνο παπί που είναι πιο "γκαντέμης" από τον Ντόναλντ.

Καταγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με το γενεαλογικό δέντρο του Ντον Ρόσα, ο Φέθρυ είναι μακρινός απόγονος του Μαυροφτέρη Ντακ, εγγονός του Καλαμπόκα Ντακ και της Ελβίρας Κουτ (γνωστή και ως «Γιαγιά Ντακ» λόγω του συζύγου της) από το σόι του πατέρα του, του Ευγενίου Ντακ, γιος του πατέρα που αναφέραμε μόλις τώρα και της Ανατρέλας Ανεμοδούρη, και αδελφός του Σχίζα Ντακ[2]. Είναι πρώτος ξάδερφος του Γκαστόνε Γκάντερ, του Ντόναλντ Ντακ και της Ντέλλας Ντακ, αφού όλοι είναι εγγονοί του Καλαμπόκα Ντακ και της Ελβίρας Κουτ.

Υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "Φέθρυ Ντακ", inducks.org
  2. "Don Rosa's second Duck Family Tree", scrooge-mcduck.wikia.com

Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]