Γιάννης Ξανθόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιάννης Ξανθόπουλος
Γέννηση13  Ιουνίου 2000
Αθήνα[1]
ΚαταγωγήΕλληνική, (ρίζες Ποντιακές)
EίδοςΛαϊκό
ΙδιότητεςΣυνθέτης, Στιχουργός
Μουσικά όργαναΚιθάρα, Πιάνο
ΠαρουσίαRising Star κατάκτηση 1ης θέσης (Δεκ.2016_Απρ.2017)
Δισκογραφική εταιρείαPanik Records
ΕπιρροέςΣτέλιος Καζαντζίδης, Αντώνης Βαρδής

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος (Αθήνα ,13 Ιουνίου 2000) είναι Έλληνας τραγουδιστής που έγινε γνωστός με τη συμμετοχή του στο μουσικό talent show Rising Star και την κατάκτηση της 1ης θέσης.[2]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε τον 13 Ιούνιο του 2000 στην Αθήνα από γονείς ποντιακής καταγωγής που μετοίκισαν από το Καζακστάν της πρώην ΕΣΣΔ.

Ήρθε σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρός (δημοτικό), και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγγραφεί και να τελειώσει το Μουσικό Γυμνάσιο. Είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και παίζει πιάνο.

Πριν ολοκληρώσει το Γενικό Λύκειο, σε ηλικία 16 ετών, δήλωσε συμμετοχή στο μουσικό talent show Rising Star που προβλήθηκε από τον ANT1 (Δεκ_2016 - Απρ_2017) όπου και κατέκτησε την πρώτη (1η) θέση αήττητος καταρίπτωντας το παγκόσμιο ρεκόρ[3] στη πρώτη φάση της διαδικασίας του παιχνιδιού.Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η επαγγελματική του πορεία στον κόσμο της μουσικής και του θεάματος.

Το Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του single με τίτλο "Εδω Που Φτάσαμε" [4]το οποίο έμεινε στις #Τάσεις του Youtube για 1 ολόκληρο μήνα φθάνοντας το 1.000.000 views στο κανάλι του (στο YouTube) σε λίγες μόλις ημέρες.

Το 2018 έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη πίστα στο κέντρο FEVER[5] μαζί με το Θέμη Αδαμαντίδη, την Έλλη Κοκκίνου και το Δήμο Αναστασιάδη.

Τον Οκτώβριο του 2018 έδωσε το παρόν στη τελετή εγκαινίων της Εδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο ΑΠΘ προσκεκλημένος του "Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ" ως βασικός τραγουδιστής[6] στην τελετή πλάϊ στον διακεκριμένο μουσικό και πιανίστα Θανάση Μπιλιλή.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου σε μουσικά σχήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.Κλήθηκε και συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές-αφιερώματα για κορυφαίους Έλληνες μουσικούς, δημιουργούς, τραγουδιστές από πολύ μικρή ηλικία.

Είναι ελεύθερος, φιλόζωος και ενεργός σε δράσεις που αφορούν τον άνθρωπο, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Singles
Έτος Τίτλος Συνθέτης Στιχουργός VideoCLip
2017 Εδώ Που Φτάσαμε Β.Γαβριηλίδης Αγγ.Μακρυνιώτη Link
2022 Ζήτημα Ζωής Κυρ.Παπαδόπουλος Μαίρη Περγάμαλη Link
2022 Όλα Μου Τα Παίρνεις Κυρ.Παπαδόπουλος Βασ.Γιαννόπουλος Link
2023 Και Τι Να Κάνω Π.Ιακωβίδης Π.Ιακωβίδης Link
2023 Φεγγάρι Βασ.Δαραμούσκας Μιχ.Σταρράς Link


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 21  Αυγούστου 2017.
  2. «Θρίλερ στον τελικό του Rising Star: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του σόου [εικόνες & βίντεο]». www.iefimerida.gr. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2024. 
  3. «Rising Star: Παγκόσμιο ρεκόρ στην πρεμιέρα! Σάρωσε ο 16χρονος!». www.zappit.gr. Ανακτήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2024. 
  4. «Γιάννης Ξανθόπουλος: Ο 16χρονος νικητής του Rising Star έβγαλε τραγούδι [βίντεο]». www.iefimerida.gr. Ανακτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2024. 
  5. «Συνεχίζουμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Fever (official group)! 🎤 Ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Έλλη Κοκκίνου και ο Δήμος Αναστασιάδης σας υποδέχονται με ένα καταπληκτικό μουσικό πρόγραμμα που μέχρι τώρα τους έχει αφήσει όλους έκπληκτους! 👏 Μαζί τους και ο Γιάννης Ξανθόπουλος, νικητής του Rising Star!». FEVER (facebook official page). Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2024. 
  6. «Video: Τελετή Εγκαινίων για την ίδρυση Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ». ΑΠΘ. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2024.