Panik Records

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

H Panik Records είναι δισκογραφική εταιρεία με έδρα την Αθήνα, μέλος του ομίλου Panik Entertaiment Group. Ιδρύθηκε το 2011 από τον Πάρη Κασιδόκωστα - Λάτση και τον Γιώργο Αρσενάκο με στόχο την ανακάλυψη και παρουσίαση νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Έχει στο δυναμικό της καταξιωμένα ονόματα, καθώς και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Επίσης, έχει τα δικαιώματα του κορυφαίου urban label, της Capital Music και εκπροσωπεί τον ελληνικό και διεθνή κατάλογο της πολυεθνικής δισκογραφικής Sony Music Entertainment σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εκτός από την Panik Records, η Panik Entertainment Group διαθέτει άλλα τρεις εταιρίες, την Panik Platinum (ερμηνευτές λαϊκού), την Panik Oxygen (έντεχνη μουσική σκηνή) και την Panik Gold (Άννα Βίσση).

Γενικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Panik Records δημιουργήθηκε με σκοπό την ανακάλυψη και παρουσίαση νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, αναλαμβάνοντας όλες τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες μέσα από υπηρεσίες 360ο management. Επικεντρώνεται στο dance, pop, r'n'b και soul ρεπερτόριο.

Τα τρία πρώτα συμβόλαια ήταν με τους Playmen, την Demy και τον Μηδενιστή

Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε η εταιρεία ήταν το "Μια Ζωγραφιά", συνεργασία του Μηδενιστή με την Demy, το οποίο έκανε την έκπληξη, σπάζοντας κάθε ρεκόρ προβολών στο YouTube και κάνοντας σημαντικές πωλήσεις στο iTunes. Το δεύτερο κομμάτι ήταν μια συνεργασία των Playmen με τον Alex Leon και τον T-Pain, το «Out Οf Μy Ηead» και το τρίτο το «Υou Will Never Know» της Imany, το οποίο έφτασε στην κορυφή με cross over σε όλη τη χώρα.

Σύντομα, έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην ελληνική μουσική βιομηχανία, εντάσσοντας στους κόλπους της και ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της.

Καλλιτέχνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκουν οι εξής καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά):

Η συνεργασία Panik Records - Capital Music[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Πάρης Κασιδόκωστας - Λάτσης και ο Γιώργος Αρσενάκος, ιδρυτές της Panik Entertainment Group, ανακοίνωσαν μαζί με τους Skive και Light την ένταξη της Capital Music στην οικογένεια της Panik.

Το κορυφαίο rap label της Ελλάδας δημιουργήθηκε το 2011 και έχει διαμορφώσει τη rap - trap σκηνή στη χώρα μας.

Στο δυναμικό του περιλαμβάνονται οι πιο γνωστοί και επιτυχημένοι producers και rappers, όπως οι Skive, Light, Mad Clip, FY, Lil Barty και Ángel Ortiz.

Η συνεργασία Panik Records - Sony Music International[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τον Ιούλιο του 2019, η Panik Records ανέλαβε την εκπροσώπηση του διεθνούς και του ελληνικού καταλόγου της Sony Music Entertainment[1] σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Γιώργος Αρσενάκος, CEO της Panik Entertainment Group, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη SONY MUSIC στην οικογένειά μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι γι' αυτή την συνεργασία, η οποία θα ενισχύσει την ηγετική θέση της PANIK RECORDS στην τοπική μουσική βιομηχανία, θα εμπλουτίσει τις επιτυχημένες και ποιοτικές παραγωγές και θα δημιουργήσει έδαφος για διεθνείς συνεργασίες».

Ο Daniel Lieberberg, President Continental Europe and Africa της Sony Music Entertainment, είπε: «Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της PANIK στην Ελληνική μουσική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το φιλικό και επαγγελματικό της ήθος, δημιουργεί τον ιδανικό συνεργάτη για την SONY MUSIC σε αυτή τη σημαντική αγορά».

Panik Platinum[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H Panik Platinum είναι δισκογραφική εταιρεία με έδρα την Αθήνα, μέλος του ομίλου Panik Entertaiment Group.

Ιδρύθηκε το 2012, με στόχο τη στήριξη του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και πρώτο συμβόλαιο εκείνο των Koza Mostra.

Στο δυναμικό της ανήκουν οι καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά):

Panik Gold[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H Panik Gold είναι δισκογραφική εταιρεία με έδρα την Αθήνα, μέλος του ομίλου Panik Entertaiment Group.

Ιδρύθηκε το 2013 και έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Άννα Βίσση.[2]

Από την Panik Gold κυκλοφόρησε το πρώτο album της «απόλυτης Ελληνίδας star», πέντε χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο «Συνέντευξη».

Τον Σεπτέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε ο συλλεκτικός τριπλός live δίσκος της «Hotel Ερμού live 2015-2018», ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην 45χρονη επιτυχημένη της διαδρομή που ηχογραφήθηκε κατά τις εμφανίσεις της στο «Hotel Ερμού», ο οποίος βρέθηκε αμέσως στην κορυφή των ψηφιακών και των φυσικών πωλήσεων[3] και χαρακτηρίστηκε ως «ο καλύτερος τριπλός live δίσκος της δεκαετίας».

Τον Φεβρουάριο του 2019, Βίσση και Panik Entertaiment Group, ανανέωσαν την συνεργασία τους.[4]

Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε το νέο studio album της, με τίτλο «Ηλιοτρόπια»,[5] που περιλαμβάνει 14 νέα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα και γνώρισε επιτυχία από την πρώτη στιγμή.

Panik Oxygen[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H Panik Oxygen είναι δισκογραφική εταιρεία με έδρα την Αθήνα, μέλος του ομίλου Panik Entertaiment Group.

Ιδρύθηκε το 2017 και εκπροσωπεί την έντεχνη μουσική σκηνή. Το πρώτο της συμβόλαιο ήταν με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.[6]

Στο δυναμικό της υπάρχουν καταξιωμένα ονόματα και πλήθος ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών.

Αναλυτικά οι καλλιτέχνες της (με αλφαβητική σειρά):

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]