Βικιπαίδεια:10 χρόνια/Συνέδριο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η πρώτη ιδέα δόθηκε από τον MARKELLOS στις 13 Οκτωβρίου και έτυχε θετικής υποδοχής στη Συνάντηση μελών της κοινότητας στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2012. Η πρόταση όπως διαμορφώθηκε εκεί είναι (δώστε ιδέες και προτάσεις εδώ):

Θέματα προς συζήτηση[επεξεργασία κώδικα]

Ημερομηνία[επεξεργασία κώδικα]

Περί τα τέλη Απριλίου (η πιο πιθανή ημερομηνία το Σαββατοκύριακο της 20/21 Απριλίου)

Σχόλιο: η ημερομηνία είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σε κάποιο στάδιο αργότερα σε συνδυασμό με τους προσφερόμενους χώρους ή τυχόν άλλες δραστηριότητες. Ας το θέσουμε απλώς μεταξύ Μαρτίου-Απριλίου. -geraki talk 23:23, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)


Χώρος ή αίθουσα[επεξεργασία κώδικα]

Να είναι μια αίθουσα μεγαλύτερης χωρητικότητας από 200 άτομα καθώς και να υπάρχει δυνατότητα 2ου χώρου για παράλληλη συνεδρία. (ανέλαβε αν δεν κάνω λάθος η Αχρήστη να κάνει πρόταση)

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση για το μέγεθος του κοινού; -geraki talk 23:18, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)


Προτάσεις θεματολογίας[επεξεργασία κώδικα]

 1. Τα ελληνόφωνα βικιεγχειρήματα και οι προοπτικές τους
 2. Freedom of Panorama και πνευματικά δικαιώματα δημοσίων λειτουργών
 3. Η Βικιπαίδεια στην ελληνική εκπαίδευση
 4. Στρατηγικές και καλές πρακτικές προσέλκυσης νέων χρηστών
 5. Δημιουργία γεωγραφικών χαρτών στα ελληνικά (δεν υπάρχουν χάρτες στην ελληνική!)
 6. προσθέστε το επόμενο
Για το ευρύτερο κοινό ποια θέματα θα παρουσιαστούν; --ArielGlenn μετά το μπιπ 20:14, 27 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
 • μια ιδέα: Ελληνική Βικιπαίδεια - Μια εγκυκλοπαίδεια που την διαβάζουν πολλοί (ιστορία της ελληνικής Βικιπαίδειας και αναγνωσιμότητά της σήμερα, χρήστες κλπ) --Focal Point 19:34, 2 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Να συγκεκριμενοποιηθεί ο χαρακτήρας του συνεδρίου για να μην υπάρχουν θέματα που να μην μπορεί να παρακολουθήσει μέρος του κοινού. Εξειδικευμένα θέματα είναι μόνο για Βικιπαιδιστές και όχι για το ευρύ κοινό (που υποθέτουμε ότι είναι ο επιθυμητός σκοπός).

Η επανάσταση της Βικιπαίδειας: Πώς δημιούργησε μια κοινότητα χρηστών του διαδικτύου τη μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του κόσμου κεντρική διάλεξη --The Elder (συζήτηση) 23:43, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)


Εργαστήρια και Open space[επεξεργασία κώδικα]

 1. Συγκεκριμένες προτάσεις για εργαστήρια δεν έχουμε ακόμα. Σίγουρα είναι κάτι που ξέρουμε να κάνουμε. Ενδεχομένως να μπορούσαμε να κάνουμε κάποια εργαστήρια ή ομιλίες ως προσυνεδριακές εκδηλώσεις
 2. Open space: Πρόκειται για τεχνολογία φιλοξενίας συναντήσεων, συνεδρίων, κλπ που δεν έχουν επίσημη agenda. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι αποφασίζουν μαζί για μια σειρά παρουσιάσεων στην αρχή του συνεδρίου. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο καθένας δηλώνει αυτό που θέλει να παρουσιάσει αλλά αυτό που θέλει να συζητηθεί. Στη συνέχεια γίνεται μια προσπάθεια συγχώνευσης παρόμοιων θεμάτων και συμφωνία για το ποιο θέμα θα συζητηθεί ποια ώρα.

Ομιλητές[επεξεργασία κώδικα]

Το θέμα αυτό είναι ανοιχτό σε προτάσεις. Κατατέθηκαν αρκετές ιδέες. Περιμένουμε και από άλλους χρήστες τις δικές τους, που είναι πάντα ευπρόσδεκτες (εδώ μπορεί ο καθένας να πει την ιδέα του χωρίς απαραίτητα να συμμετέχει στα οργανωτικά του συνεδρίου).

 1. Αυτό που ειπώθηκε στη συνάντηση είναι να υπάρχει πρόσκληση για συμμετοχή στον Jimbo Wales ως κεντρικού ομιλητή στην εκδήλωση. Σε περίπτωση αδυναμίας του Wales προτάθηκε να παραστεί άλλος εκπρόσωπος του Ιδρύματος.
 2. Σχετικά με την πρόσκληση ομιλητών και προκειμένου το συνέδριο να λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, προτείνω να γίνει προσπάθεια στο συνέδριο να παραστούν προσωπικότητες που θα του προσδώσουν - με την παρουσία τους και την ομιλία τους - τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα. Ενδεικτικά αναφέρω προσωπικότητες όπως η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, ο Χάγκεν Φλάισερ κτλ. --Ttzavaras 04:22, 27 Οκτωβρίου 2012 (CDT)
  • Η Αρβελέρ και ο Φλάισερ τι σχέση έχουν με την ΒΠ; -geraki talk 23:18, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
 3. Asaf Bartov, Ίδρυμα Wikimedia (ανεξάρτητα από το αν έλθει ή όχι ο Jimbo)
 4. Ariel Glenn, Ίδρυμα Wikimedia (ανεξάρτητα από το αν έλθει ή όχι ο Jimbo) -> δεν ξέρω αν θα μπορέσω (αν θα έχω τη δυνανότητα να παραβρεθώ) και δεν ξέρω αν θα υπάρχει σχετικό θέμα για το οποίο θα ήμουν κατάλληλος ομιλητής.
 5. Dr. Moshe, Βικιπαιδιστής και γλωσσολόγος
 6. ManosHacker, Βικιπαιδιστής
 7. Ttzavaras, Βικιπαιδιστής, συντονιστής έργου που εντάσσεται στα θέματα του Βικιπαίδεια:Η Βικιπαίδεια στην εκπαίδευση
 8. Ίσως θα ήταν χρήσιμο και ενδιαφέρον να καλέσουμε κάποιον νομικό που ασχολείται με θέματα ελευθερίας λόγου - πνευματικών δικαιωμάτων. Αν ενδιαφερόμαστε για κάτι τέτοιο, μπορούμε εν συνεχεία να σκεφτούμε ποιον/α.
 9. συνεχίστε εδώ

Άσχετα με τους προσκεκλημένους, οι ομιλητές συνήθως πάνε πακέτο με την εισήγησή τους. Οπότε η τελική επιλογή προφανώς θα γίνει από το τι έχει να παρουσιάσει ο καθένας. -geraki talk 23:18, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Δηλώσεις συμμετοχών στη διοργάνωση[επεξεργασία κώδικα]

Οι παραπάνω παρακαλούνται να δηλώσουν που θέλουν να βοηθήσουν:

Δηλώσεις για Οργανωτική Επιτροπή:

Δηλώσεις για Επιστημονική Επιτροπή (θεματολογία, προσκλήσεις ομιλητών, πρόσκληση για υποβολή προτάσεων, επιλογή παρουσιάσεων):