Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής/Πλαίσια πληροφοριών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ένα πλαίσιο πληροφοριών είναι ένα πλαίσιο, συνήθως στην επάνω δεξιά γωνία ενός λήμματος, δίπλα στην κύρια ενότητα (στην έκδοση για υπολογιστές της Βικιπαίδειας ) ή στο τέλος της κύριας ενότητας ενός λήμματος (στην έκδοση για κινητά), που συνοψίζει τις κύριες πληροφορίες του θέματος της σελίδας. Τα πλαίσια πληροφοριών μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν μια εικόνα, έναν χάρτη ή και τα δύο.

Τα πλαίσια πληροφοριών της Βικιπαίδειας χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα τη δυνατότητα προτύπων. (Είναι δυνατό να κωδικοποιήσετε χειροκίνητα ένα πλαίσιο πληροφοριών χρησιμοποιώντας τη μορφοποίηση πίνακα, αλλά αυτή η μέθοδος δεν έχει τα πλεονεκτήματα του προτύπου ως προς την τυποποίηση και την επαναχρησιμοποίηση) Τα πρότυπα έχουν παραμέτρους· για να λειτουργήσουν σωστά, οι τιμές των παραμέτρων πρέπει να καθοριστούν όταν το πρότυπο εισάγεται στη σελίδα. Αυτό επιτρέπει σε κάθε πλαίσιο πληροφοριών να εμφανίζει πληροφορίες σχετικές με το θέμα του λήμματος, ενώ απαιτεί μόνο ένα ελάχιστο ποσό κωδικοποίησης σε κάθε λήμμα.

Όταν εξετάζετε οποιαδήποτε πτυχή της σχεδίασης του πλαισίου πληροφοριών, να έχετε κατά νου τον σκοπό ενός πλαισίου πληροφοριών: να συνοψίζει (και όχι να αντικαθιστά) βασικές πληροφορίες που εμφανίζονται στο λήμμα (ένα λήμμα θα πρέπει να παραμένει πλήρες με το περιληπτικό πλαίσιο πληροφοριών να αγνοείται, με εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω). Όσο λιγότερες πληροφορίες περιέχει, τόσο πιο αποτελεσματικά εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό, επιτρέποντας στους αναγνώστες να εντοπίσουν βασικές πληροφορίες με μια ματιά. Αναγκαστικά, ορισμένα πλαίσια πληροφοριών περιέχουν περισσότερα από λίγα πεδία. Ωστόσο, όπου είναι δυνατόν, να παρουσιάζετε πληροφορίες σε σύντομη μορφή και να αποκλείετε κάθε περιττό περιεχόμενο. Αποφύγετε συνδέσμους σε ενότητες μέσα στο λήμμα. ο πίνακας περιεχομένων παρέχει αυτή τη λειτουργία.

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε κατευθυντήρια γραμμή, θα υπάρχουν εξαιρέσεις όπου ένα τμήμα βασικών εξειδικευμένων πληροφοριών είναι δύσκολο να ενσωματωθεί στο κύριο κείμενο, αλλά όπου αυτές οι πληροφορίες μπορούν να τοποθετηθούν στο πλαίσιο πληροφοριών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τους κωδικούς ISO 639 στο {{Πληροφορίες γλώσσας}} και τις περισσότερες παραμέτρους στο {{Chembox}}.

Η χρήση ενός πλαισίου πληροφοριών καθιστά επίσης τα δεδομένα σε αυτό διαθέσιμα σε άλλους χρήστες τρίτων, όπως το DBpedia, σε λεπτομερή, μηχανικά αναγνώσιμη μορφή, συχνά χρησιμοποιώντας microformats.

Αρχές σχεδιασμού[επεξεργασία κώδικα]

Συνολική προσέγγιση[επεξεργασία κώδικα]

Η προτεινόμενη διαδικασία για τη δημιουργία ενός προτύπου πλαισίου πληροφοριών είναι απλώς να ξεκινήσετε και να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες απαιτήσεις. Δοκιμάστε πρώτα τη βασική μορφή για ένα νέο πρότυπο ως στατικό πίνακα και, στη συνέχεια, μόλις επιτευχθεί συναίνεση, μεταφέρετέ το σε μορφή προτύπου. Το πρότυπο θα πρέπει να αναθεωρηθεί πριν χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε λήμματα σε περίπτωση που το πρότυπο ή οι καθορισμένες παράμετροι χρειάζονται τροποποίηση για να ελαχιστοποιηθούν οι αναδιαμορφώσεις. Εάν προστεθούν νέα πεδία και παράμετροι, τα λήμματα πρέπει να ενημερωθούν ώστε να αντικατοπτρίζουν τις νέες απαιτήσεις. Εάν μετονομαστούν ή αφαιρεθούν οι παράμετροι, πολλά λήμματα πιθανότατα δεν θα επηρεαστούν, καθώς οι άγνωστες παράμετροι αγνοούνται.

Στυλ, χρώμα και μορφοποίηση[επεξεργασία κώδικα]

Η γενική συνέπεια πρέπει να στοχεύει σε όλα τα λήμματα που χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο πληροφοριών. Μια καλή οδηγία είναι να μην προσθέσετε ξένη μορφοποίηση στυλ πέρα από το προεπιλεγμένο πλαίσιο πληροφοριών χωρίς καλό λόγο. Τα πλαίσια πληροφοριών μπορεί να τείνουν προς μεγαλύτερη συντομογραφία από αυτή που χρησιμοποιείται γενικά στα σώματα άρθρων. Οι γενικές οδηγίες WP:NBSP (χρήση non-breaking διαστημάτων), WP:MOSNUM (αριθμοί και ημερομηνίες) και WP:COLOR (χρήση χρώματος) είναι πιθανό να είναι ιδιαίτερα σχετικές. Όπως και με τα πρότυπα πλοήγησης, ο σκοπός του πλαισίου πληροφοριών είναι η χρησιμότητά του και όχι η εμφάνισή του. Επομένως, τα πλαίσια πληροφοριών δεν πρέπει να είναι αυθαίρετα διακοσμητικά.

Εικόνες[επεξεργασία κώδικα]

Όταν προσθέτετε μια εικόνα σε ένα πλαίσιο πληροφοριών, ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται μικρογραφίες. Τα πρότυπα πλαίσια πληροφοριών θα πρέπει να χρησιμοποιούν το module InfoboxImage για να βοηθήσει στη μορφοποίηση των εικόνων, έτσι ώστε να λειτουργεί απλά με την παράθεση του ονόματος αρχείου. Για παράδειγμα, για να χρησιμοποιήσετε το Αρχείο:Image PlaceHolder.png, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε |image=Image PlaceHolder.png. Οι λεζάντες πρέπει να προσδιορίζονται με την παράμετρο |caption=. Κάθε πλαίσιο πληροφοριών είναι διαφορετικό και θα πρέπει να συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση για το εν λόγω πλαίσιο πληροφοριών για τις κατάλληλες παραμέτρους που ταιριάζουν με την εικόνα και τη λεζάντα. Εάν το InfoboxImage δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί πλήρως στο πλαίσιο πληροφοριών που χρησιμοποιείτε, το ίδιο |alt=, |upright=, |title= κ.λπ., οι επιλογές μπορούν να κληθούν χρησιμοποιώντας Εκτεταμένη σύνταξη εικόνας, καλώντας |frameless, όχι |thumb . (Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα αίτημα στη σελίδα συζήτησης του πλαισίου πληροφοριών για την προσθήκη των παραμέτρων που λείπουν. )

Συνέπεια μεταξύ πλαισίων πληροφοριών[επεξεργασία κώδικα]

Για λόγους συνέπειας ισχύουν οι ακόλουθες οδηγίες:

 • Πριν δημιουργήσετε ένα νέο πρότυπο πλαισίου πληροφοριών, ελέγξτε πρώτα εάν υπάρχει ήδη ένα κατάλληλο πλαίσιο πληροφοριών.
 • Ονομάστε το πρότυπο Πρότυπο:Πληροφορίες ''κάποιου θέματος'' (το κάποιο θέμα θα πρέπει να είναι στον ενικό αριθμό και γενική, με χρήση κεφαλαίων σύμφωνα με την κανονική χρήση — , π.χ. «Πληροφορίες αθλητή» ή «Πληροφορίες ΠΠΚ»).
 • Το πρότυπο {{πλαίσιο πληροφοριών}} μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου πληροφοριών εύκολα. Εάν για κάποιο λόγο το {{πλαίσιο πληροφοριών}} δεν είναι κατάλληλο και ο πίνακας πρόκειται να δημιουργηθεί χειροκίνητα, ο κώδικας του προτύπου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί class="infobox" για τη δήλωση του κύριου πίνακα. Αυτό επιλέγει αυτόματα τη σωστή στοίχιση, τα μεγέθη γραμματοσειράς και το διάστημα για να ταιριάζει με τα υπάρχοντα πλαίσια πληροφοριών. Ένα πλάτος 22 em ( 22em σε CSS ) είναι κατάλληλη ως πρόσθετη δήλωση για να ταιριάζει με την προεπιλογή {{πλαίσιο πληροφοριών}}.
 • Το πρότυπο πρέπει να έχει μια μεγάλη, έντονη γραμμή τίτλου. Είτε μια λεζάντα πίνακα είτε μια κεφαλίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό. Θα πρέπει να ονομάζεται το κοινό όνομα του θέματος του λήμματος, αλλά μπορεί να περιέχει το πλήρες (επίσημο) όνομα. Αυτό δεν χρειάζεται να ταιριάζει με τον τίτλο του λήμματος στη Βικιπαίδεια, αλλά η χρήση του (με Πρότυπο:T) είναι συνήθως εντάξει. Δεν πρέπει να περιέχει σύνδεσμο.
 • Οι παράμετροι στα infobox θα πρέπει:
  • είναι ονοματισμένοι, όχι αριθμημένοι, για μελλοντική χρήση.
  • χρησιμοποιήστε πεζά, εκτός αν είναι κύρια ουσιαστικά.
  • να είναι συνεπή μεταξύ των πλαισίων πληροφοριών. Για παράδειγμα, το {{πληροφορίες προσώπου}} χρησιμοποιεί |ημερομηνία γέννησης=, όπως και πολλά άλλα βιογραφικά κουτιά πληροφοριών, επομένως θα ήταν μπερδεμένο για ένα νέο βιογραφικό πλαίσιο πληροφοριών να χρησιμοποιήσει, ας πούμε |ημέρα_γέννησης=, αντί να επαναχρησιμοποιήσει το όνομα της υπάρχουσας παραμέτρου.
  • Χρησιμοποιήστε snake case (π.χ. |ημερομηνία_γέννησης=). Όχι camel case (π.χ. |ημερομηνίαΓέννησης=) ή title case (π.χ. |ΗμερομηνίαΓέννησης=)
  • αντιπροσωπεύουν κενά χρησιμοποιώντας μια υπογράμμιση , π.χ. |ημέρα_γέννησης=όχι |ημέρα-γέννησης=ή |ημέρα γέννησης=.
 • Εάν μια παράμετρος δεν είναι εφαρμόσιμη ή δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες, θα πρέπει να μείνει κενή και το πρότυπο να κωδικοποιηθεί για την επιλεκτική απόκρυψη πληροφοριών ή την παροχή προεπιλεγμένων τιμών για παραμέτρους που δεν έχουν καθοριστεί.

Αιτίες ασυνέπειας[επεξεργασία κώδικα]

Ένας αριθμός παραγόντων μπορεί να προκαλέσει ασυνέπεια στις διαθέσιμες συνοπτικές πληροφορίες για έναν συγκεκριμένο τύπο λήμματος:

Σχεδιαστική ασυνέπεια
Τα πλαίσια πληροφοριών, ιδιαίτερα οι διακλαδώσεις πλαισίων πληροφοριών για την ίδια κατηγορία λημμάτων, θα πρέπει να διατηρούν μια συνεπή εμφάνιση με τα σχετικά πλαίσια πληροφοριών, ιδιαίτερα σε σχέση με τη διάταξη, το χρώμα και τη δομή. Για παράδειγμα, οι αναγνώστες αναμένουν έναν βαθμό ομοιότητας όταν βλέπουν το λήμμα για το Λονδίνο έναντι της Νέας Υόρκης.
Ιστορική ανεπάρκεια
Ορισμένες επιθυμητές πληροφορίες μπορεί απλώς να έχουν χαθεί με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, ένα πλαίσιο πληροφοριών που περιγράφει μια σύγχρονη τράπεζα μπορεί να παρέχει ορισμένες οικονομικές πληροφορίες που δεν θα ήταν διαθέσιμες για μια μεσαιωνική τράπεζα.
Ιεραρχική ασυνέπεια
Τα πλαίσια πληροφοριών που υποδεικνύουν ιεραρχικές σχέσεις μπορεί να έχουν διακριτικά διαφορετικές απαιτήσεις ανάλογα με το πού βρίσκεται στην ιεραρχία το θέμα του λήμματος. Για παράδειγμα, ένα πλαίσιο πληροφοριών για εταιρείες θα διαφέρει μεταξύ ενός λήμματος που περιγράφει μια μητρική εταιρεία και υποδεικνύει τις θυγατρικές της και ενός λήμματος που περιγράφει μια θυγατρική και υποδεικνύει τη μητρική της.
Ασυνέπεια πεδίων
Τα πεδία ενός μεμονωμένου σετ ενδέχεται να έχουν προαιρετικές λειτουργίες που συνήθως αναφέρονται σε μια θυρίδα πληροφοριών. Για παράδειγμα, ένα πλαίσιο πληροφοριών για ένα λήμμα σχετικά με ένα πανεπιστήμιο μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύνθημα, αλλά δεν τα έχουν όλα τα πανεπιστήμια.
Έλλειψη πληροφόρησης
Ορισμένα πεδία στα πλαίσια πληροφοριών μπορεί να μην είναι άμεσα διαθέσιμα ή να μην είναι καθόλου διαθέσιμα, όπως οι παραγωγοί ενός άλμπουμ ή μιας ταινίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να παρέχετε διαθέσιμες πληροφορίες, ενώ αποκρύπτετε πεδία για τα οποία ενδέχεται να μην υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες.

Γενικές εκτιμήσεις σχεδιασμού[επεξεργασία κώδικα]

Η διαθεσιμότητα προαιρετικών πεδίων δεν σημαίνει ότι όλα τα πεδία πρέπει να γίνουν προαιρετικά, ούτε ότι θα πρέπει να προστεθούν μεγάλοι αριθμοί πεδίων που σπάνια χρησιμοποιούνται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η διάταξη και η ευκολία χρήσης του προτύπου πλαισίου πληροφοριών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η σήμανση για το πεδίο εξακολουθεί να χρειάζεται λήψη ακόμα κι αν δεν εμφανίζεται. Δεν συνιστάται η δημιουργία υπερβολικά μεγάλων προτύπων με έναν αριθμό άσχετων πεδίων.

Καθώς σχεδιάζετε ένα πρότυπο πλαισίου πληροφοριών, εξετάστε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Έχει αξία αυτό το πεδίο;
Πόσο σημαντικό είναι το πεδίο για τα λήμματα που θα χρησιμοποιήσουν το πλαίσιο πληροφοριών; Είναι συνοπτικές πληροφορίες ή πιο εκτεταμένες λεπτομέρειες που μπορεί να τοποθετηθούν καλύτερα στο σώμα ενός λήμματος;
Θα είναι το πεδίο σχετικό με πολλά από τα λήμματα που θα χρησιμοποιούν το πλαίσιο πληροφοριών;
Εάν το πεδίο είναι σχετικό με πολύ λίγα λήμματα, μάλλον δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί καθόλου. Αντίθετα, μπορεί να συμπεριληφθούν πολύ κοινά πεδία – και γίνεται προαιρετικό – ακόμη και αν δεν ισχύουν για μερικά από τα εν λόγω λήμματα.
Πόσο πιθανό είναι το πεδίο να είναι κενό;
Οποιοδήποτε πεδίο μπορεί εύλογα να είναι κενό θα πρέπει πιθανώς να είναι προαιρετικό. Ωστόσο, ένα πεδίο που είναι συνήθως κενό μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ή σχετικό.
Μπορεί το όνομα του πεδίου να επαναχρησιμοποιηθεί από αλλού;
Για παράδειγμα, εάν προσθέσετε ένα πεδίο για την ημερομηνία κατά την οποία το άτομο πέθανε, σε ένα πρότυπο βιογραφικού πλαισίου πληροφοριών, χρησιμοποιήστε |ημερομηνία θανάτου= από {{Πληροφορίες προσώπου}}, και όχι παρόμοιο όνομα όπως |θάνατος= ή |πέθανε= .
Είναι για ανθρώπους, μέρη ή οργανισμούς;
Εάν ναι, συμπεριλάβετε microformat hCard.
Είναι για μια χρονολογημένη εκδήλωση;
(Όπως μια κυκλοφορία δίσκου ή ένα αθλητικό γεγονός) Εάν ναι, συμπεριλάβετε microformat hCalendar.

Γεωγραφικά πλαίσια πληροφοριών[επεξεργασία κώδικα]

Τα κουτιά πληροφοριών για γεωγραφικά στοιχεία (π.χ. πόλεις και χώρες) θα πρέπει γενικά να φέρουν τον τίτλο του άρθρου, αν και η επίσημη εκδοχή ενός ονόματος (π.χ. Δημοκρατία του Μαυροβουνίου στο Μαυροβούνιο ) μπορεί να αντικατασταθεί. Όπου ο τίτλος του λήμματος είναι ασαφής, το απλό όνομα μπορεί να είναι κεφαλίδα του πλαισίου πληροφοριών, εφόσον το θέμα είναι σαφές (π.χ. Σάο Πάολο στο Σάο Πάολο (πολιτεία) ). Εναλλακτικά ή εγγενή ονόματα μπορούν να εμφανίζονται κάτω από αυτό, εάν είναι χρήσιμα. Τα εκτενή ιστορικά ονόματα είναι συχνά καλύτερα σε μια ενότητα.

Δυναμικά πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Θεωρητικά, τα πεδία σε ένα πλαίσιο πληροφοριών θα πρέπει να είναι συνεπή σε κάθε λήμμα που το χρησιμοποιεί. Στην πράξη, ωστόσο, αυτό συμβαίνει σπάνια, για διάφορους λόγους. Τα πρότυπα πλαισίων πληροφοριών πρέπει να σχεδιάζονται έτσι ώστε να προσαρμόζονται δυναμικά στην απουσία ή την παρουσία συγκεκριμένων πεδίων.

Όπως τα στατικά πλαίσια πληροφοριών, έχουν σχεδιαστεί για να παρουσιάζουν συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα ενός λήμματος, έτσι ώστε παρόμοια θέματα να έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση και σε κοινή μορφή. Ωστόσο, η τεχνική του προτύπου επιτρέπει ενημερώσεις του στυλ και του κοινού κειμένου από ένα κεντρικό μέρος, τη σελίδα προτύπου.

Αν και υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις στα δυναμικά πλαίσια πληροφοριών, όπως η χρήση πολλαπλών (ξεχωριστών) προτύπων ή το να αφήνετε κενά πεδία, θα πρέπει να αποφεύγονται, για διάφορους λόγους:

Οι αναγνώστες είναι πολύ περισσότεροι από τους συντάκτες
Η πιο σημαντική ομάδα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι περιστασιακοί αναγνώστες της Βικιπαίδειας, οι οποίοι δεν θα κάνουν ποτέ καμία σημαντική επεξεργασία. Τα πρότυπα πλαισίων πληροφοριών που περιέχουν πολλά κενά πεδία, ερωτηματικά ή «άγνωστο» παρουσιάζουν μια αντιεπαγγελματική εμφάνιση.
Οι συντάκτες λημμάτων είναι πολύ περισσότεροι από τους συντάκτες προτύπων
Ο μέσος συντάκτης απλώς θα χρησιμοποιεί πρότυπα χωρίς να κάνει αλλαγές σε αυτά. Για να τους κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα, θα πρέπει να επιδιώξουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των διαφορετικών προτύπων τα οποία πρέπει να γνωρίζουν. Η δημιουργία πολλαπλών ξεχωριστών προτύπων είναι επομένως ανεπιθύμητη.

Απαίτηση[επεξεργασία κώδικα]

Αξιολογήστε την απαίτηση ενός νέου πλαισίου πληροφοριών πριν το σχεδιάσετε. Μερικά σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την έναρξη ενός νέου πλαισίου πληροφοριών:

 1. Επαρκείς και κατάλληλες διακριτές παράμετροι
 2. Δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση από τα υπάρχοντα πλαίσια πληροφοριών
 3. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί δημιουργώντας ένα περιτύλιγμα υπαρχόντων πλαισίων πληροφοριών

Υλοποιήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Η βάση ενός νέου προτύπου πλαισίου πληροφοριών στο Πρότυπο:Πλαίσιο πληροφοριών επιτρέπει στον σχεδιαστή να επικεντρωθεί στα πεδία που θα συμπεριλάβει. Λειτουργικότητα, όπως το προεπιλεγμένο στυλ και η κατάργηση σειρών σε ένα λήμμα που δεν έχει αξία για ένα συγκεκριμένο πεδίο, λαμβάνονται αυτόματα υπόψη.

Πρότυπα υπό όρους[επεξεργασία κώδικα]

Οι συναρτήσεις ανάλυσης (parser functions) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιλεκτική εμφάνιση ή απόκρυψη συγκεκριμένου περιεχομένου (όπως σειρές πίνακα) μέσα σε ένα πλαίσιο πληροφοριών με βάση την τιμή μιας ή περισσότερων παραμέτρων προτύπου.

Για παράδειγμα, μια παράμετρος μπορεί να σχεδιαστεί για να εμφανίζεται μόνο εάν υπάρχει άλλη παράμετρος. Μια απλοϊκή δοκιμή για την εμφάνιση λεζάντας μόνο όταν υπάρχει μια εικόνα θα μπορούσε να είναι:

| caption = {{#if:{{{image|}}}|{{{caption|}}} }}

Αλληλεπίδραση μεταξύ πολλαπλών προτύπων[επεξεργασία κώδικα]

Τα πρότυπα μπορούν να σχεδιαστούν με αρθρωτό τρόπο, έτσι ώστε να είναι δυνατοί διάφοροι συνδυασμοί. Ένας συνδυασμός μπορεί ακόμη και να εμφανίζεται στη σελίδα ως ένα ενιαίο πλαίσιο πληροφοριών.

Για παράδειγμα, εάν η ομάδα Βικιεπιχείρηση Άγιοι ήθελε να σχεδιάσει ένα πρότυπο με βάση το στατικό πλαίσιο πληροφοριών τους, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου, και να σχεδιάσει ένα πρότυπο για το συγκεκριμένο θέμα με μόνο πρόσθετες πληροφορίες, και οι σελίδες θα αποδίδονταν με τα δύο «στοιβαγμένα» μαζί.

Χρήση πλαισίων πληροφοριών σε λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Η χρήση πλαισίων πληροφοριών δεν απαιτείται ούτε απαγορεύεται για οποιοδήποτε λήμμα. Το αν θα συμπεριληφθεί ένα πλαίσιο πληροφοριών, ποιο πλαίσιο πληροφοριών θα συμπεριληφθεί και ποια μέρη του πλαισίου πληροφοριών θα χρησιμοποιηθούν, καθορίζεται μέσω συζήτησης και συναίνεσης μεταξύ των συντακτών σε κάθε μεμονωμένο λήμμα.

Το νόημα που δίνεται σε κάθε τμήμα του πλαίσιο πληροφοριών θα πρέπει να είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις αυτού του τύπου πλαισίου πληροφοριών . Για παράδειγμα, για έναν συγκεκριμένο τύπο πλαισίου πληροφοριών, εάν ένα από τα πεδία του ονομάζεται «βάρος», δεν θα ήταν σκόπιμο μερικές φορές να χρησιμοποιείται αυτό το πεδίο για να υποδηλώνει «βάρος κατά τη γέννηση» και άλλες φορές «βάρος κατά την ωριμότητα».

Κάθε τύπος πλαισίου πληροφοριών θα πρέπει να έχει τεκμηρίωση που να δίνει οδηγίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε τμήμα/πεδίο.

Όπως τα πρότυπα πλοήγησης, τα πλαίσια πληροφοριών θα πρέπει να αποφεύγουν τα εικονίδια σημαιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εικονίδια σημαιών, ανατρέξτε στο ΒΠ:Εγχειρίδιο_μορφής/Εικονίδια#Σημαίες.

Παραπομπές σε πλαίσια πληροφοριών[επεξεργασία κώδικα]

Οι παραπομπές είναι αποδεκτές σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά γενικά δεν χρειάζονται σε πλαίσια πληροφοριών εάν το περιεχόμενο επαναλαμβάνεται (και αναφέρεται) αλλού ή εάν οι πληροφορίες είναι προφανείς. Εάν το υλικό απαιτεί παραπομπή και οι πληροφορίες δεν εμφανίζονται επίσης στο σώμα του λήμματος, η παραπομπή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο πλαίσιο πληροφοριών. Ωστόσο, οι συντάκτες θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμπεριλάβουν την πληροφορία στο σώμα του λήμματος.

Εθνικότητα και υπηκοότητα[επεξεργασία κώδικα]

Τα περισσότερα πλαίσια πληροφοριών βιογραφίας έχουν εθνικότητα και υπηκοότητα. Γενικά, η χρήση οποιουδήποτε από τα δύο θα πρέπει να αποφεύγεται όταν η χώρα στην οποία ανήκει το υποκείμενο μπορεί να συναχθεί από τη χώρα γέννησης, όπως καθορίζεται με |τόπος γέννησης= . Όταν χρειάζεται, για παράδειγμα λόγω αλλαγής εθνικότητας μετά τη γέννηση, διπλής «ιθαγένειας» ή άλλα ασυνήθιστα σενάρια, χρησιμοποιήστε |υπηκοότητα=. Η ταυτόχρονη χρήση εθνικότητας και υπηκοότητας θα πρέπει σπάνια, αν ποτέ να είναι απαραίτητη (περίπλοκες περιπτώσεις θα πρέπει να εξηγούνται στην πεζογραφία του λήμματος).