Βασίλης Σαμπράκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βασίλης Σαμπράκος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1973
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος
εκδότης

Ο Βασίλης Σαμπράκος, γεννημένος το 1973 στην Αθήνα, είναι Έλληνας αθλητικός δημοσιογράφος.

Πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Κέντρο Δημοσιογραφικών Σπουδών, ξεκινόντας την πορεία του το 1992 ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ». Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ αθλητικών θεμάτων για τις εφημερίδες «Κόσμος των Σπορ», «Το Βήμα», «Sportime» και «Φίλαθλος».

Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία της εφημερίδας «SportDay», της οποίας διετέλεσε και αρχισυντάκτης. Παράλληλα συνεργάστηκε και με το ραδιοφωνικό σταθμό του ίδιου ομίλου, το «NovaSport FM». Ρεπορτάζ του περιέλαβαν αρκετές ακόμη εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί. Για μία περίοδο υπήρξε αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε να εκδίδει την εφημερίδα «Εξέδρα των Σπορ», που ανήκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, από κοινού με την αθλητική ιστοσελίδα exedrasports.gr. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2011 επιστρέφοντας στο δυναμικό της «SportDay». Τον Οκτώβριο του 2012 έγινε διευθυντής της ιστοσελίδας gazzetta.gr, στην οποία σήμερα λειτουργεί ως σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος. Από το 2012 εργάζεται ως παρουσιαστής εκπομπών και σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου στην CosmoteTV.

Τον Ιανουάριο του 2022 δημιούργησε με την Digital Minds το Digital Minds Sports agency που προσφέρει υπηρεσίες digital marketing στην αθλητική αγορά.

Το 2009 εξέδωσε ένα μυθιστόρημα που αντλεί υλικό από τις προσωπικές του εμπειρίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον τίτλο «Σκίσε το manual», από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο με τίτλο "Εξηγώντας το Θαύμα", το οποίο διηγείται και αναλύει την πορεία της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου προς την κατάκτηση του Euro 2004. Το βιβλίο του μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και εκδόθηκε στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2021 με τον τίτλο "The Miracle '04". Μπήκε στην λίστα των 7 κορυφαίων ποδοσφαιρικών βιβλίων στην Αγγλία για το έτος 2022, στα Sports Book Awards.

Είναι παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Μαρία Λιάσκα.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]