Βαλδουίνος Β΄ του Αινώ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Βαλδουίνος Β' του Αινώ
Κόμης του Αινώ
Περίοδος 1071 - 1098
Προκάτοχος Αρνούλφος Γ' της Φλάνδρας
Διάδοχος Βαλδουίνος Γ΄ του Αινώ
Σύζυγος Ίδα του Λέουβεν
Επίγονοι Βαλδουίνος Γ΄ του Αινώ
Λουδοβίκος
Ερρίκος
Γουλιέλμος
Ίδα
Ριχίλδη
κ.α.
Πατέρας Βαλδουίνος ΣΤ΄ της Φλάνδρας
Μητέρα Ριχίλδη, κόμισσα του Μονς και του Αινώ
Γέννηση 1056
Θάνατος 1098
Μικρά Ασία
Commons page Πολυμέσα σχετικά με το θέμα
δεδομέναπ  σ  ε )

Ο Βαλδουίνος Β΄ του Αινώ (Boudewijn II van Henegouwen, 10561098) ήταν κόμης του Αινώ (10711098), νεώτερος γιος του Βαλδουίνου ΣΤ΄ κόμητος της Φλάνδρας και της Ριχίλδης κόμισσας του Μονς και του Αινώ, διάδοχος του μεγαλύτερου αδελφού του, Αρνούλφου Γ΄ κόμητος της Φλάνδρας.

Η οικογένεια είχε επιπλέον τον τίτλο του κόμητος της Φλάνδρας, αλλά ο Βαλδουίνος τον έχασε με τον θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του, καθώς ο τίτλος πέρασε στον θείο του, Ροβέρτο. Συμμετείχε στην Πρώτη Σταυροφορία υπό την αρχηγία του Γοδεφρείδου του Μπουγιόν πουλώντας ένα τμήμα της περιουσίας του στην επισκοπή της Λιέγης. Απεστάλη στην Κωνσταντινούπολη (1098) με τον Ούγο των Βερμανδουά μετά την πολιορκία της Αντιόχειας, προκειμένου να ζητήσει υποστήριξη από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄. Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια μιας επιδρομής των Σελτζούκων Τούρκων στην Ανατολή εξαφανίστηκε. Πιθανότατα δολοφονήθηκε.

Με την σύζυγο του, Ίδα του Λέουβεν, κόρη του Ερρίκου Β΄, κόμη του Λέουβεν, απέκτησε τον διάδοχο του, Βαλδουίνο Γ΄.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Baldwin II, Count of Hainaut της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).