Βαλδουίνος ΣΤ΄ της Φλάνδρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Βαλδουίνος ΣΤ΄ της Φλάνδρας
Balduin Mons.jpg
Γέννηση
Θάνατος
Hasnon
Ιδιότητα πολιτικός
Σύζυγος Ριχίλδη, κόμισσα του Αινώ
Τέκνα Αρνούλφος Γ΄ της Φλάνδρας και Βαλδουίνος Β΄ του Αινώ
Γονείς Βαλδουίνος Ε΄ της Φλάνδρας και Αδέλα της Φλάνδρας
Αδέλφια Ροβέρτος Α΄ της Φλάνδρας και Ματθίλδη της Φλάνδρας
Commons page Πολυμέσα

Ο Βαλδουίνος ΣΤ΄ της Φλάνδρας (Baldwin VI of Flanders, 10301070) ήταν κόμης της Φλάνδρας από το 1067 έως το 1070, γνωστός και ως Βαλδουίνος Α΄ του Αινώ, ως κόμης του Αινώ από το 1051 έως το 1070.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπήρξε γιος και διάδοχος του Βαλδουίνου Ε΄ της Φλάνδρας και της Αδέλας Καπέτου κόρης του βασιλιά της Γαλλίας Ροβέρτου Β΄. Το 1051, νυμφεύτηκε την Ριχίλδη κόμισσα του Μονς και του Αινώ, παίρνοντας ως προίκα την κομητεία του Αινώ. Ο πρόωρος θάνατος του Βαλδουίνου, στις 17 Ιουλίου του 1070, άφησε την Φλάνδρα και το Αινώ στα χέρια του ανήλικου πρωτότοκου γιου του Αρνούλφου Γ΄ με την μητέρα του Ριχίλδη στην αντιβασιλεία. Την κομητεία σύντομα σφετερίστηκε από τον θείο του Ροβέρτο της Φριζίας που έγινε κόμης της Φλάνδρας ως Ροβέρτος Α΄ μέσα στο 1070. Την επόμενη χρονιά ο νεαρός Αρνούλφος Γ΄ σκοτώθηκε στη μάχη του Κασσέλ και ο νεώτερος αδελφός του Βαλδουίνος τον διαδέχθηκε ως Βαλδουίνος Β΄.

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την σύζυγό του Ριχίλδη έκανε δύο γιους:

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Baldwin VI, Count of Flanders της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]