Αλφόνσος της Μπέιρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αλφόνσος της Μπέιρα
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Afonso de Santa Maria de Bragança (Πορτογαλικά)
Γέννηση25  Μαρτίου 1996[1]
Λισαβόνα
Χώρα πολιτογράφησηςΠορτογαλία
ΘρησκείαΡωμαιοκαθολική Εκκλησία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΠορτογαλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΠορτογαλικά
ΣπουδέςThe Oratory School
Saint Julian's School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααριστοκράτης
Οικογένεια
ΓονείςΝτουάρτε Πίο[2] και Ισαβέλλα, Δούκισσα της Μπραγκάνσα[2]
ΑδέλφιαΝτίνις του Πόρτο
Μαρία Φραγκίσκη της Πορτογαλίας
ΟικογένειαΟίκος της Μπραγκάνσα

Ο Αλφόνσος, πορτογαλ. Afonso de Bragança, infante de Beira, duque de Barcelos (γενν. 25 Μαρτίου 1996) από τον Οίκο της Μπραγκάνσα είναι πρίγκιπας της Μπέιρα και δούκας του Μπαρσέλος.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι ο πρωτότοκος γιος του Ντουάρτε Πίο δούκα της Μπραγκάνσα, επικεφαλής του Οίκου και τιτουλάριου βασιλιά της Πορτογαλίας και της δόνας Ισαβέλλας Ινές Κάστρο Κουρβέλο ντε Ερέδια επιχειρηματία, κόρης του Ζόργκε ντε Ερέντια.

Ο δομ Αλφόνσο ντε Σάντα Μαρία Μιγκέλ Γκαμπριέλ Ραφαέλ γεννήθηκε στη Λισαβόνα και είναι διάδοχος στους τίτλους του πατέρα του. Ο τίτλος πρίγκιπας (infante) της Πορτογαλίας δίνεται παραδοσιακά στα νεότερα τέκνα και όχι στον διάδοχο, από το 1455 που ο Αλφόνσος Ε΄ της Πορτογαλίας έδωσε τον τίτλο στον γιο του Ιωάννη Β΄.

Βαπτίστηκε το 1996 στον καθεδρικό της Μπράγκα από τον Εουρίκο Ντίας Νογκουέιρα, αρχιεπίσκοπο της Μπράγκα και πριμάτο όλων των Ισπανιών. Του δόθηκαν οι τίτλοι του 16ου πρίγκιπα της Μπέιρα και του 18ου δούκα του Μπαρσέλος, τίτλοι που δίνονται παραδοσιακά στον διάδοχο. Ανάδοχοί του έγιναν η Ελένη πριγκίπισσα των Βουρβόνων-Δύο Σιεκλιών και ο εκ μητρός θείος του Αφόνσο-Μιγκέλ ντε Ερέντια.

Αμέσως μετά τη βάπτιση ο νεαρός πρίγκιπας καθαγιάστηκε στο γειτονικό Γκουιμαράες, στην εκκλησία της Υμετέρας Κυρίας της Ελαίας, όπου ο πρόγονός του Ιωάννης Α΄ της Πορτογαλίας, ιδρυτής του Οίκου των Αβίς, μαζί με τον γιο του Αλφόνσο δούκα της Μπραγκάνσα, ιδρυτή του κλάδου των Μπραγκάνσα, βρέθηκαν για να ευχαριστήσουν για τη νίκη τους στη μάχη της Αλζουμπαρότα το 1385, εναντίον της Βεατρίκης της Πορτογαλίας και του συζύγου της Ιωάννη Α΄ της Καστίλης.

Πρόγονοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές σε πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "Afonso, filho dos duques de Bragança, investido 'liurai' numa visita a Timor". Caras. Retrieved 11 September 2018.