Αθηναΐς Κυψέλης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η Αθηναΐς Κυψέλης (Μάιος 1940).

Η Αθλητική Ένωση Κυψέλης "Αθηναΐς" (ΑΕΚ Αθηναΐς) ιδρύθηκε το 1938 ως ποδοσφαιρικό σωματείο και είναι ο παλιότερος αθλητικός σύλλογος στην αθηναϊκή συνοικία της Κυψέλης. Έχει κυανόλευκα χρώματα και έμβλημα τον αετό. Χρησιμοποιεί επίσης το γαλάζιο και το μαύρο. Το 2010-11 αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Αθήνας αλλά στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική και στη Δ΄ Εθνική. Διατηρεί και ομάδα ποδοσφαίρου σάλας.

Ιστορικές πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αθηναΐδα ιδρύθηκε το 1938 από ποδοσφαιρόφιλους της Κυψέλης. Επέλεξαν την επωνυμία "Αθηναΐς", η οποία σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν μια από τις αττικές φυλές την εποχή του Εριχθόνιου. Επί δεκαετίες ο σύλλογος είχε συνοικιακό χαρακτήρα και αγωνιζόταν στις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Αθήνας. Το 1980 κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθήνας και ανέβηκε στη Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία (τότε Γ΄ Εθνική), από την οποία υποβιβάστηκε την επόμενη σεζόν.

Η δεύτερη επιτυχία της ήταν πιο εντυπωσιακή. Το 2003 πήρε ξανά τον τίτλο της ΕΠΣΑ και ανέβηκε στη Δ΄ Εθνική. Στη πρώτη χρονιά της στην εθνική κατηγορία τερμάτισε στη 2η θέση και κέρδισε την άνοδο της στη Γ΄ Εθνική, όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2004-2005. Στη συνέχεια υποβιβάστηκε ξανά στη Δ΄και αργότερα επέστρεψε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρουσία τις εθνικές κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ποδόσφαιρο σάλας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010-11 η ομάδα ποδοσφαίρου σάλας της Αθηναΐδας αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]