Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Αθηνών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Σωματεία μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Α.Ε.Κ. Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως Δήμος Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος Νέα Φιλαδέλφεια Super League
Πανιώνιος Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης Δήμος Νέας Σμύρνης Νέα Σμύρνη Super League
Ατρόμητος Αθηνών Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ατρόμητος Αθηνών Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Super League
Π.Α.Ο. Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Αθηναίων Αθήνα Super League
Καλλιθέα Γυμναστικός Σύλλογος Καλλιθέας Δήμος Καλλιθέας Καλλιθέα Β΄ Εθνική
Απόλλων Αθηνών Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης Δήμος Αθηναίων Αθήνα Β΄ Εθνική
Εθνικός Αστέρας Εθνικός Αστέρας Γυμναστικός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Καισαριανής Καισαριανή Β΄ ΕΠΣΑ
Φωστήρας Ταύρου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Φωστήρ Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου Ταύρος Αττικής Γ΄ Εθνική
Κεραυνός Γλυφάδας Αθλητικός Όμιλος Γλυφάδας Δήμος Γλυφάδας Γλυφάδα Γ΄ Εθνική
Π.Α.Ο. Ρουφ Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ρουφ Δήμος Αθηναίων Ρουφ Α΄ ΕΠΣΑ
Άγιαξ Ταύρου Αθλητικός Σύλλογος Αίας Ταύρου Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου Ταύρος Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Αιγάλεω Αθλητικός Όμιλος Αιγάλεω Δήμος Αιγάλεω Αιγάλεω Α΄ ΕΠΣΑ
Κηφισιά Αθλητικός Ένωση Κηφισιάς Δήμος Κηφισιάς Κηφισιά Γ΄ Εθνική
Ηλυσιακός Ηλυσιακός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Αθηναίων Ιλίσια Γ΄ Εθνική
Πεύκη Αθλητικός Όμιλος Πεύκης Δήμος Πεύκης Πεύκη Α΄ ΕΠΣΑ
Ιάσων Αθλητικός Όμιλος Νέων Λιοσίων Ιάσων Δήμος Ιλίου Ίλιον Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Νέα Ιωνία Αθλητικός Όμιλος Νέας Ιωνίας Δήμος Νέας Ιωνίας Νέα Ιωνία Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Περιστέρι Αθλητικός Όμιλος Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Τράχωνες Αθλητικός Όμιλος Τραχώνων Δήμος Αλίμου Άλιμος Γ΄ Εθνική
Αθηναϊκός Αθηναϊκός Αθλητικός Σύλλογος Δήμος Βύρωνα Βύρωνας Β΄ ΕΠΣΑ
Αγία Παρασκευή Αθλητικός Όμιλος Αγίας Παρασκευής Δήμος Αγίας Παρασκευής Αγία Παρασκευή Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Αστέρας 2004 Αθλητικός Όμιλος Αστέρας 2004 Δήμος Καισαριανής Καισαριανή ανενεργό
Αστέρας Ζωγράφου Αστέρας Ζωγράφου Δήμος Ζωγράφου Ζωγράφου Β΄ ΕΠΣΑ
Γαλάτσι Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Γαλατσίου Δήμος Γαλατσίου Γαλάτσι Β΄ ΕΠΣΑ
Ηλιούπολη Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης Δήμος Ηλιούπολης Ηλιούπολη Α΄ ΕΠΣΑ
Διάνα Ηλιούπολης Αθλητικός Όμιλος Διάνα Ηλιούπολης Δήμος Ηλιούπολης Ηλιούπολη Α΄ ΕΠΣΑ
Μελίσσια Αθλητικός Όμιλος Μελισσίων Δήμος Πεντέλης Μελίσσια Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Ηράκλειο Αθλητική Ένωση Ηρακλείου Δήμος Ηρακλείου Αττικής Ηράκλειο Αττικής Γ΄ Εθνική
Καματερό Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Καματερού Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Καματερό Α΄ ΕΠΣΑ
Παλαιό Φάληρο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Παλαιού Φαλήρου Δήμος Παλαιού Φαλήρου Παλαιό Φάληρο Β΄ ΕΠΣΑ
Σούρμενα Αθλητικός Σύλλογος Σούρμενα Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης Ελληνικό Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Χαραυγιακός Αθλητικός Όμιλος Χαραυγιακός Ηλιούπολης Δήμος Ηλιούπολης Ηλιούπολη Α΄ ΕΠΣΑ
Άγιοι Ανάργυροι Γυμναστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Άγιοι Ανάργυροι Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Άγιος Ιερόθεος Αθλητικός Όμιλος Αγίου Ιεροθέου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Άρης Πετρούπολης Αθλητικός Σύλλογος Άρης Πετρούπολης Δήμος Πετρούπολης Πετρούπολη Β΄ ΕΠΣΑ
Αττικός Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αττικός Δήμος Αθηναίων Κολωνός Α΄ ΕΠΣΑ
Βοτανικός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ένωση Βοτανικού Δήμος Αθηναίων Βοτανικός Α΄ ΕΠΣΑ
Δάφνη Παλαιού Φαλήρου Αθλητικός Όμιλος Δάφνης Παλαιού Φαλήρου - Αγίας Βαρβάρας Δήμος Παλαιού Φαλήρου Παλαιό Φάληρο Β΄ ΕΠΣΑ
Δόξα Βύρωνα Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Δόξα Βύρωνα Δήμος Βύρωνα Βύρωνας Α΄ ΕΠΣΑ
Θύελλα Αγίου Δημητρίου Αθλητικός Όμιλος Θύελλα Αγίου Δημητρίου Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής Άγιος Δημήτριος Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Πανερυθραϊκός Πανερυθραίκός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Δήμος Κηφισιάς Νέα Ερυθραία Α΄ ΕΠΣΑ
Ολυμπιακός Ν. Λιοσίων Ολυμπιακός Νέων Λιοσίων Δήμος Ιλίου Ίλιον Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Χαϊδάρι Αθλητικός Όμιλος Χαϊδαρίου Δήμος Χαϊδαρίου Χαϊδάρι Α΄ ΕΠΣΑ
Χολαργός Όμιλος Φιλάθλων Χολαργού Δήμος Παπάγου-Χολαργού Χολαργός Α΄ ΕΠΣΑ
Ελπίδα Αγίων Αναργύρων Αθλητικός Όμιλος Ελπίδα Αγίων Αναργύρων Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Άγιοι Ανάργυροι Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Παπάγου Αθλητικός Σύλλογος Παπάγου Δήμος Παπάγου-Χολαργού Παπάγου Β΄ ΕΠΣΑ
Φωστήρας Ηλιούπολης Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Φωστήρας Ηλιούπολης Δήμος Ηλιούπολης Ηλιούπολη Α΄ ΕΠΣΑ
Αγία Ελεούσα Αγία Ελεούσα Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Δήμος Αγίας Βαρβάρας Αγία Βαρβάρα Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Χαλάνδρι Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου Δήμος Χαλανδρίου Χαλάνδρι Α΄ ΕΠΣΑ
Ακάδημος Αμαρουσίου Αθλητικός Όμιλος Ακάδημος Αμαρουσίου Δήμος Αμαρουσίου Μαρούσι Β΄ ΕΠΣΑ
Ειρήνη Πετρούπολης Γυμναστικός Σύλλογος Ειρήνη Πετρούπολης Δήμος Πετρούπολης Πετρούπολη Α΄ ΕΠΣΑ
Αθηναΐδα Αθλητικός Όμιλος Αθηναΐδα Δήμος Αθηναίων Κυψέλη (Αθήνα) ανενεργό
Αλσούπολη Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Αλσούπολης Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής Νέα Ιωνία Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Πανθησειακός Πανθησειακός Αθλητικός Φυσιολατρικός Όμιλος Αθηνών Δήμος Αθηναίων Θησείο Γ΄ ΕΠΣΑ
Ήφαιστος Περιστερίου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ήφαιστος Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Α΄ ΕΠΣΑ
Αργυρούπολη Γυμναστικός Σύλλογος Αργυρούπολης Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης Αργυρούπολη Α΄ ΕΠΣΑ
Μεταμόρφωση Αθλητική Ένωση Μεταμόρφωσης Δήμος Μεταμόρφωσης Μεταμόρφωση Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Άτταλος Αθλητικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας Άτταλος Δήμος Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος Νέα Φιλαδέλφεια Β΄ ΕΠΣΑ
Άγιος Δημήτριος Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Αγίου Δημτρίου Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής Άγιος Δημήτριος Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Ανθούπολη Αθλητικός Όμιλος Ανθούπολης Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Θρίαμβος Αθηνών Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Θρίαμβος Νέου Κόσμου Δήμος Αθηναίων Νέος Κόσμος (Αθήνα) Α΄ ΕΠΣΑ
Καλαμάκι Αθλητικός Όμιλος Καλαμακίου Δήμος Αλίμου Άλιμος Β΄ ΕΠΣΑ
Κεραυνός Πετρούπολης Κεραυνός Πετρούπολης Δήμος Πετρούπολης Πετρούπολη Γ΄ ΕΠΣΑ
Νεοπεντελικός Νεοπεντελικός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Πεντέλης Νέα Πεντέλη Γ΄ ΕΠΣΑ
Κολωνός Αθλητικός Όμιλος Κολωνού Δήμος Αθηναίων Κολωνός Β΄ ΕΠΣΑ
Πανιώνιος Καισαριανής Αθλητικός Όμιλος Πανιώνιος Καισαριανής Δήμος Καισαριανής Καισαριανή Γ΄ ΕΠΣΑ
Αστέρας Εξαρχείων Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Εξαρχείων Δήμος Αθηναίων Εξάρχεια Β΄ ΕΠΣΑ
Θρίαμβος Χαϊδαρίου Αθλητικός Όμιλος Θρίαμβος Χαϊδαρίου Δήμος Χαϊδαρίου Χαϊδάρι Α΄ ΕΠΣΑ
Ελευθερούπολη Αθλητική Ένωση Ελευθερούπολης Δήμος Νέας Ιωνίας Νέα Ιωνία Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Κένταυρος Βριλησσίων Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κένταυρος Βριλησσίων Δήμος Βριλησσίων Βριλήσσια Β΄ ΕΠΣΑ
Λαρισαϊκός Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Λαρισαϊκός Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων Αθήνα Γ΄ ΕΠΣΑ
Λαύρα Αργυρούπολης Αθλητικός Όμιλος Λαύρα Αργυρούπολης Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης Αργυρούπολη Β΄ ΕΠΣΑ
Παράδεισος Αμαρουσίου Αθλητικός Όμιλος Παράδεισος Αμαρουσίου Δήμος Αμαρουσίου Μαρούσι Β΄ ΕΠΣΑ
Γλυφάδα Αθλητική Ένωση Γλυφάδας Δήμος Γλυφάδας Γλυφάδα Ανενεργό
Τερψιθέα Γλυφάδας Αθλητικός Όμιλος Τερψιθέας Γλυφάδας Δήμος Γλυφάδας Γλυφάδα Β΄ ΕΠΣΑ
Φοίνικας Περιστερίου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Φοίνικας Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Χαλκηδονικός Αθλητικός Όμιλος Χαλκηδονικός Δήμος Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος Νέα Χαλκηδόνα Γ΄ ΕΠΣΑ
Άγιος Θωμάς Ποδοσφαιρικός Όμιλος Άγιος Θωμάς Γουδή Δήμος Αθηναίων Γουδή (συνοικία) Β΄ ΕΠΣΑ
Αναγέννηση Πετρούπολης Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση Πετρούπολης Δήμος Πετρούπολης Πετρούπολη ανενεργό
Βριλήσσια Αθλητικός Όμιλος Βριλησσίων Δήμος Βριλησσίων Βριλήσσια Β΄ ΕΠΣΑ
Βύρων Αθλητικός Όμιλος Βύρωνα Δήμος Βύρωνα Βύρωνας Γ΄ ΕΠΣΑ
Γκυζιακός Γκυζιακός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Αθηναίων Γκύζη Β΄ ΕΠΣΑ
Α.Ε. Ιλίου Αθλητική Ένωση Ιλίου Δήμος Ιλίου Ίλιον Αττικής ανενεργό
Καισαριανή Γυμναστικός Σύλλογος Καισαριανής Δήμος Καισαριανής Καισαριανή Β΄ ΕΠΣΑ
Α.Ε. Αιγάλεω Αθλητική Ένωση Αιγάλεω Δήμος Αιγάλεω Αιγάλεω Γ΄ ΕΠΣΑ
Κηπούπολη Αθλητικός Όμιλος Κηπούπολης Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Κουκάκι Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κουκάκι Δήμος Αθηναίων Κουκάκι Β΄ ΕΠΣΑ
Πατήσια Γυμναστικός Σύλλογος Πατησίων Δήμος Αθηναίων Πατήσια ανενεργό
Φωστήρας Καισαριανής Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Φωστήρας Καισαριανής Δήμος Καισαριανής Καισαριανή Γ΄ ΕΠΣΑ
Χρυσούπολη Αθλητικός Όμιλος Χρυσούπολης Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Απόλλων Χαλανδρίου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Απόλλων Χαλανδρίου Δήμος Χαλανδρίου Χαλάνδρι Β΄ ΕΠΣΑ
Άτλας Κυψέλης Άτλας Θυμαρακίων Κυψέλης Δήμος Αθηναίων Κυψέλη (Αθήνα) ανενεργό
Α.Ε. Περιστερίου Αθλητική Ένωση Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Άφοβος Σεπολίων Αθλητικός Σύλλογος Άφοβος Σεπολίων Δήμος Αθηναίων Σεπόλια Α΄ ΕΠΣΑ
Ερμής Ειρήνης Αθλητική Ένωση Ερμής Ειρήνης Ηρακλείου Δήμος Ηρακλείου Αττικής Ηράκλειο Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Ηρακλής Περιστερίου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ηρακλής Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Λυκόβρυση Αθλητικός Όμιλος Λυκόβρυσης Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης Λυκόβρυση Β΄ ΕΠΣΑ
Πήγασος Πατησίων Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Πατησίων Δήμος Αθηναίων Πατήσια ανενεργό
Αίμος Πετρούπολης Αθλητικός Όμιλος Αίμος Πετρούπολης Δήμος Πετρούπολης Πετρούπολη ανενεργό
Ορφέας Αιγάλεω Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ορφέας Αιγάλεω Δήμος Αιγάλεω Αιγάλεω ανενεργό
Παγκράτι Αθλητικός Όμιλος Παγκρατίου Δήμος Αθηναίων Παγκράτι ανενεργό
Πέρα Κλουμπ Αθλητικός Όμιλος Πέρα Κλουμπ Δήμος Αθηναίων Κυψέλη (Αθήνα) Β΄ ΕΠΣΑ
Ατρόμητος Χαλανδίου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ατρόμητος Χαλανδρίου Δήμος Χαλανδρίου Χαλάνδρι Β΄ ΕΠΣΑ
Πετράλωνα Αθλητικός Σύλλογος Πετραλώνων Δήμος Αθηναίων Πετράλωνα Β΄ ΕΠΣΑ
Ιπποκράτης Αθλητικός Σύλλογος Ιπποκράτης Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Αετός Καλλιθέας Γυμναστικός Σύλλογος Αετός Καλλιθέας Δήμος Καλλιθέας Καλλιθέα Γ΄ ΕΠΣΑ
Αίας Αθηνών Αίας Αθηνών Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Προμπονά Δήμος Αθηναίων Προμπονάς (συνοικία) Γ΄ ΕΠΣΑ
Αμπελόκηποι Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελόκηποι Δήμος Αθηναίων Αμπελόκηποι (Αθήνα) Β΄ ΕΠΣΑ
Άρης Βύρωνα Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Άρης Βύρωνα Δήμος Βύρωνα Βύρωνας Γ΄ ΕΠΣΑ
Άρης Χολαργού Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Άρης Χολαργού Δήμος Παπάγου-Χολαργού Χολαργός Β΄ ΕΠΣΑ
Δάσος Χαϊδαρίου Αθλητικός Όμιλος Δάσους Χαϊδαρίου Δήμος Χαϊδαρίου Χαϊδάρι Γ΄ ΕΠΣΑ
Ιεράπολη Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ιεράπολη Δήμος Αιγάλεω Αιγάλεω Γ΄ ΕΠΣΑ
Α.Ο. Ιλίου Αθλητικός Όμιλος Ιλίου Δήμος Ιλίου Ίλιον Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Κρόνος Αθηνών Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κρόνος Αθηνών Δήμος Αθηναίων Κυψέλη (Αθήνα) Β΄ ΕΠΣΑ
Νίκη Αλίμου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Νίκη Αλίμου Δήμος Αλίμου Άλιμος Γ΄ ΕΠΣΑ
Πράσινα Πουλιά Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Ὸμιλος Πράσινα Πουλιά Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Προμηθέας Αθλητικός Όμιλος Προμηθέας Δάφνης Δήμος Δάφνης-Υμηττού Δάφνη Γ΄ ΕΠΣΑ
Άμιλλα Περιστερίου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Ὸμιλος Άμιλλα Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Β΄ ΕΠΣΑ
Ιλίσια 2004 Αθλητικός Σύλλογος Ιλίσια 2004 Δήμος Αθηναίων Ιλίσια Β΄ ΕΠΣΑ
Κηφισιά 2010 Αθλητικός Σύλλογος Κηφισιάς 2010 Δήμος Κηφισιάς Κηφισιά Γ΄ ΕΠΣΑ
Κορωνίδα Αθλητικός Όμιλος Κορωνίδα Γαλατσίου Δήμος Γαλατσίου Γαλάτσι Β΄ ΕΠΣΑ
Κοψαχείλα Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κοψαχείλας Δήμος Παλαιού Φαλήρου Παλαιό Φάληρο Β΄ ΕΠΣΑ
Κρόνος Αιγάλεω Αθλητικός Όμιλος Κρόνος Αιγάλεω Δήμος Αιγάλεω Αιγάλεω Γ΄ ΕΠΣΑ
Ολυμπιακός Κυψέλης Όμιλος Φιλάθλων Ολυμπιακός Κυψέλης Δήμος Αθηναίων Κυψέλη (Αθήνα) Γ΄ ΕΠΣΑ
Π.Ο.Ψ. Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ψυχικού Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού Νέο Ψυχικό ανενεργό
Ταταύλα Αθλητικός Όμιλος Ταταύλα Δήμος Παλαιού Φαλήρου Παλαιό Φάληρο Γ΄ ΕΠΣΑ
Υμηττός Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Δήμος Δάφνης-Υμηττού Υμηττός Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Τριφυλλιακός Κυψέλης Αθλητικός Όμιλος Τριφυλλιακός Κυψέλης Δήμος Αθηναίων Κυψέλη (Αθήνα) Β΄ ΕΠΣΑ
Διαγόρας Αιγάλεω Αθλητικός Σύλλογος Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω Δήμος Αιγάλεω Αιγάλεω Γ΄ ΕΠΣΑ
Μαρούσι Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου Δήμος Αμαρουσίου Μαρούσι Γ΄ ΕΠΣΑ
Φοίνικας Καλλιθέας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Φοίνικας Καλλιθέας Δήμος Καλλιθέας Καλλιθέα ανενεργό
Απόλλων Περιστερίου Αθλητικός Όμιλος Απόλλων Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης Αθλητικός Όμιλος Νέων Αργυρούπολης Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης Αργυρούπολη Β΄ ΕΠΣΑ
Αρίων Αγίου Αρτεμίου Γυμναστικός Σύλλογος Αρίων Αγίου Αρτεμίου Δήμος Αθηναίων Άγιος Αρτέμιος (Αθήνα) Γ΄ ΕΠΣΑ
Αρμενική Ένωση Βύρωνα Ένωση Αρμενίων Ποδοσφαιριστών Βύρωνα Δήμος Βύρωνα Βύρωνας Β΄ ΕΠΣΑ
Γαλαξίας Περιστερίου Αθλητικός Όμιλος Γαλαξίας Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής ανενεργό
Θύελλα Περιστερίου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Ὸμιλος Θύελλα Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας Αθλητικός Όμιλος Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας Δήμος Αγίας Βαρβάρας Αγία Βαρβάρα Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Α.Ο. Κωφών Αθλητικός Όμιλος Κωφών Δήμος Αθηναίων Ακαδημία Πλάτωνος (Αθήνα) Γ΄ ΕΠΣΑ
Νέα Ζωή Μεταμόρφωσης Αθλητικός Όμιλος Νέας Ζωής Μεταμόρφωσης Δήμος Μεταμόρφωσης Μεταμόρφωση Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Νέα Σμύρνη Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Νέας Σμύρνης Δήμος Νέας Σμύρνης Νέα Σμύρνη Γ΄ ΕΠΣΑ
Πλάτων Αθηνών Π.Α.Ε.Σ. Πλάτων Αθηνών Δήμος Αθηναίων Ακαδημία Πλάτωνος (Αθήνα) Γ΄ ΕΠΣΑ
Ποσειδών-Οδυσσέας Γλυφάδας Αθλητική Ένωση Γλυφάδας Ποσειδών-Οδυσσεύς Δήμος Γλυφάδας Γλυφάδα Γ΄ ΕΠΣΑ
Τόλμη Περιστερίου Αθλητικός Σύλλογος Τόλμη Περιστερίου Δήμος Περιστερίου Περιστέρι Αττικής Γ΄ ΕΠΣΑ
Κεραμεικός Αθλητική Ένωση Κεραμεικός Αθηνών Δήμος Αθηναίων Κεραμεικός Γ΄ ΕΠΣΑ
Δάφνη Αθηνών Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Δάφνη Αθηνών Δήμος Αθηναίων Μεταξουργείο (Αθήνα) Γ΄ ΕΠΣΑ
Απόλλων 2006 Απόλλων 2006 Δήμος Αθηναίων Αθήνα ανενεργό
Μικρασιατικός Καισαριανής Αθλητικός Όμιλος Μικρασιατικός Καισαριανής Δήμος Καισαριανής Καισαριανή Α΄ ΕΠΣΑ
Ηρακλής Πετρούπολης Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλής Πετρούπολης Δήμος Πετρούπολης Πετρούπολη Γ΄ ΕΠΣΑ

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Περιοχή Έτη δράσης
Ακαδημαϊκόν Γυμναστήριον [σ 1] Αθήνα 1906-
Σχολή Ευελπίδων [σ 2] Αθήνα (Πεδίον του Άρεως)
Μίλων Αθηνών[σ 3] 1923-1924
Π.Ο. Λένορμαν [σ 4] Κολωνός 1919-1925
Αρμενική Αθλητική Ένωσις [σ 5] 1924-1928
Π.Ο.Α.[σ 6] Αθήνα 1908-1912
Π.Π.Ο.[σ 8] Αθήνα 1910-1920
Π.Π.Α.Ο.[σ 9] Αθήνα 1920-1922
Αίας Αθηνών[σ 10] Γουδή 1924-1928
Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος Κυψέλη (Αθήνα) 1895-1908
Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος[σ 11] Κυψέλη (Αθήνα) 1899-1907 (;)
Σ.Π. Γουδί[σ 12] Γουδή 1906-1940
Σ.Π. Hope Αθήνας[σ 13] 1914-1917
Απόλλων Κολοκυνθούς 1924-(;)
Ηρακλής Κολοκυνθούς 1924-(;)
Α.Ο. Νέοι Βύρωνος[σ 14] Βύρωνας 1927(;)-1939
Υπεροχή Παγκρατίου Παγκράτι 1924-(;)
Ένωσις Φίλων 1924-(;)
Άρης Πολυγώνου Πολύγωνο (Αθήνα) 1924-(;)
Πέλοψ Μελαντίας[σ 15] 1906-1932
Μικρός Παναθηναϊκός 1924-(;)
Παναθηναϊκός Κολωνακίου Κολωνάκι 1924-(;)
Απόλλων Κολωνακίου Κολωνάκι 1924-(;)
Μεγάλη Ιδέα Πατησίων[σ 16] Πατήσια 1924-1926
Κεραυνός[σ 17] 1924-(;)
Θησεύς 1924-(;)
Ένωσις Μητροπόλεως 1924-(;)
Ελληνορωσικός 1925-(;)
Ποδοσφαιρικός Σύλλογος "Κονκόρδια"[σ 18] 1925-1926
Κυπριακός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος[σ 19] 1925-1926
Αγγλικός Όμιλος Αεροδρομίου[σ 20] 1925-1926
Α.Ε. Εμποροϋπαλλήλων 1926-(;)
Εργατικός Αθλητικός Όμιλος[σ 21] 1926-(;)
Γ.Σ. Ολύμπια Πατησίων [σ 22] Πατήσια 1926-1930
Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου [σ 23] Παλαιό Φάληρο 1926-
Αχιλλεύς Αθηνών [σ 24]
Εργατικός Α.Ο. Αθηνών [σ 25]
Near East Relief [σ 26] Καισαριανή 1927-
Ηρακλής Αθηνών [σ 27]
Νέος Αστήρ Περιστερίου [σ 28] Περιστέρι 1927-1932
Α.Ο. Πατησίων [σ 29] Πατήσια
Άρης Καισαριανής [σ 30] Καισαριανή
Ηρακλής Βύρωνος [σ 31] Βύρωνας
Σπάρτα Αχαρνών[σ 32] 1930- (;)
Αναγέννησις Ψυρρή [σ 33] Αθήνα 1927- (;)
Αργοναύται Καλλιθέας [σ 34] Καλλιθέα 1927- (;)
Αρίων Κολωνακίου [σ 35] Αθήνα
Άμυνα Αμπελοκήπων [σ 36] Αμπελόκηποι (Αθήνα) 1923-2004
Ελπιδοφόρος Καισαριανής [σ 37] Καισαριανή 1928- (;)
Ελπίς Ν. Ιωνίας [σ 38] Νέα Ιωνία 1929 ή 1930- 1947 και 1967-1974
Πρόοδος Κολωνού [σ 39] Κολωνός 1927-1967
Ένωσις Βύρωνος [σ 40] Βύρωνας
Εθνικός Καισαριανής [σ 41] Καισαριανή 1927-1943
Α.Ε.Κ. Νέων Λιοσίων[σ 42] Ίλιον 1977-2001 (μετονομάστηκε σε Α.Ο. Ιλίου)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε σε κάποια πρωταθλήματα ως το 1910.
  2. Συμμετείχε στα πρωταθλήματα του 1910,1912 και 1922.
  3. Η ομάδα του αποτελείτο κυρίως από νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού και φοιτητές. Κάποιοι επέστρεψαν στον Παναθηναϊκό και άλλοι κατέληξαν στην ΑΕΚ ή στον Ατρόμητο. Έτσι ο σύλλογος διαλύθηκε.
  4. Το 1925 μετονομάστηκε σε Α.Π.Ο. Αττικός
  5. Ιδρύθηκε την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 1924, από τους Αρμενίους προσκόπους. Στην ομάδα εντάχθηκαν έξι παίκτες από τη ομώνυμη ομάδα της Σμύρνης, από τους οποίους οι πέντε είχαν αγωνιστεί την προηγούμενη σεζόν με τον Πανιώνιο.
  6. Ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών ιδρύθηκε από τον Γιώργο Καλαφάτη το 1908, όταν αυτός και άλλοι 40 αθλητές έφυγαν από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, επειδή ο τελευταίος κατήργησε το ποδοσφαιρικό του τμήμα θεωρώντας το ασύμβατο με το στίβο.[1] Το όνομα που δόθηκε στην ομάδα ήταν Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών (Π.Ο.Α.), αφού οι ιδρυτές της ομάδας ήταν Αθηναίοι –γόνοι μάλιστα διακεκριμένων οικογενειών– και θέλοντας να τονίσουν τον ποδοσφαιρικό σκοπό του νέου συλλόγου.[2]. Το γήπεδο του ΠΟΑ ήταν το οικόπεδο ιδιοκτησίας Καραπάνου στο Λούνα Παρκ της οδού Πατησίων, χώρος που στεγάζεται πλέον το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Στα τέλη του 1909 υπήρξε διοικητική αστάθεια. Ο πρόεδρος Μαρίνος Μαρινάκης συμπεριφερόταν απολυταρχικά όντας ο κύριος χρηματοδότης της ομάδας και τελικά ήρθε σε ρήξη με τον ιδρυτή του ΠΟΑ, Καλαφάτη.Οι δύο άνδρες δεν τα βρήκαν και στις αρχές του 1910 ο Καλαφάτης μαζί με 35 μέλη-παίκτες της ομάδας αποχώρησαν. Έτσι, στις 7 Μαρτίου ο κορμός της ομάδας του Καλαφάτη μετονομάστηκε σε Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος (Π.Π.Ο.).[3] Ο ΠΟΑ κατέκτησε το πρωτάθλημα φθινοπώρου 1910 του ΣΕΓΑΣ, στη συνέχεια όμως αποδυναμώθηκε και το 1912 συγχωνεύθηκε με τον ΣΠ Γουδή.
  7. "Αθλητής παραιτηθείς ή αποκλεισθείς υπό τίνος Σωματείου και γενόμενος δεκτός εν εταίρω τοιούτω, δεν δύναται να διαγωνισθεί εις οίους δήποτε αγώνας ως αθλητής του νέου Σωματείου, ειμή μετά παράδοση 14 μηνών."[5]
  8. Ο Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος ιδρύθηκε από τον Γιώργο Καλαφάτη και 35 άλλα μέλη του Π.Ο.Α στις 7 Μαρτίου 1910.[4].Ο ΣΕΓΑΣ δεν επέτρεπε αθλητική δραστηριότητα σε αποχωρήσαντες παρά μόνο με την πάροδο 14 μηνών.[σ 7] Ο ΠΟΑ το φθινόπωρο επικράτησε στους "ετησίους αγώνας ποδοσφαιρίσεως" του ΣΕΓΑΣ, ενώ η ομάδα του Καλαφάτη θεωρούταν παρακλάδι του.[6] Το 1911 και όταν έληξε η απαγόρευση, το νέο σωματείο με την ονομασία Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος (ΠΠΟ) αποκόπηκε επίσημα για να συνεχίσει την πορεία του αυτόνομα από τον ΠΟΑ. Το 1920 η ομάδα μετονομάστηκε σε Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός και Αγωνιστικός Όμιλος
  9. Ο Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός και Αγωνιστικός Όμιλος είναι η μετονομασία του Π.Π.Ο και ο πρόγονος του Π.Α.Ο. Η ομάδα κατέκτησε τα πρωταθλήματα του 1921 και του 1922. Βασικά στελέχη της ομάδας ήταν οι Καλαφάτης, Νικολαΐδης, Πανουργιάς. Το 1922 ο σύλλογος πήρε την τελική του ονομασία Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (ΠΑΟ), αποτελώντας πλέον πολυαθλητικό όμιλο, ενώ το σήμα με το τριφύλλι είχε ήδη καθιερωθεί από το 1918.
  10. Ο σύλλογος πρωτοαναφέρεται το Μάρτιο του 1924, όταν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα μη αναγνωρισμένων σωματείων που διοργάνωσε η Ε.Π.Σ. Ελλάδος,[7] στο οποίο ξεκίνησε με νίκη αλλά αποχώρησε.Το φθινόπωρο του 1924 έγινε μέλος της Ε.Π.Σ. Αθηνών και μετείχε στο πρωτάθλημα 1924-25, χωρίς να πετύχει ούτε ισοπαλία. Την επόμενη σεζόν 1925-26 τοποθετήθηκε στη Β΄ κατηγορία, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τελικά, τερμάτισε στη 2η θέση χάνοντας την άνοδο από τον συντοπίτη του Π.Σ. Γουδί.Το 1926-27 πήρε τον τίτλο της Β΄ κατηγορίας. Τερμάτισε στην πρώτη θέση την κανονική περίοδο, όπως και στην τελική φάση. Στον καθοριστικό αγώνα για τον τίτλο και την άνοδο νίκησε τον Γ.Σ. Ολύμπια με 2-1. Αυτή υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία στη σύντομη ιστορία του Αίαντα Αθηνών.Η επιστροφή του στην Α΄ κατηγορία για τη σεζόν 1927-28 αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" του συλλόγου, αφού στο τέλος της περιόδου διαλύθηκε.
  11. Ο πρώτος σύλλογος που κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΣΕΓΑΣ. Συμμετείχε επίσης στη Μεσολυμπιάδα του 1906. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού εγκαταλείφθηκε μερικά χρόνια αργότερα.
  12. Ιδρύθηκε από δυσαρεστημένα μέλη του Εθνικού Γ.Σ. Αθηνών.Τον Απρίλιο του 1912 ο Σ.Π. Γουδή και ο Π.Ο.Α. αποφάσισαν να συνενωθούν σε μία ομάδα, υπό το όνομα Αθηναϊκός Σύλλογος Ποδοσφαιρίσεως, στην οποία εκτός από το ποδόσφαιρο, θα υπήρχαν και τμήματα χόκεϊ επί χόρτου και τένις στο Νέο Φάληρο.Εν συνεχεία ο σύλλογος αναφέρεται με την νέα ονομασία του Αθηναϊκός Σ.Π. ή Νέο Γουδί και κατακτά τα πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ το 1913 και το 1914.[8] Στις 25 Μαρτίου του 1917 ο Αθηναϊκός Σύλλογος Ποδοσφαιρίσεως αναφέρεται ξανά ως Γουδή για πρώτη φορά μετά την ένωσή του με τον ΠΟΑ.[9] Κατέκτησε προπολεμικά πέντε (5) πρωταθλήματα Ελλάδας (1908, 1910, 1912, 1914 και 1916 (πριν την ίδρυση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ΕΠΟ το 1926)) και δύο (2) πρωταθλήματα Αθηνών : 1932 και 1933. Μεταπολεμικά αναφέρεται ως σωματείο το 1945 σε δύο περιπτώσεις αλλά δεν έλαβε μέρος στο επίσημο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ.
  13. Θυγατρική ομάδα του Σ.Π. Γουδί. Από αυτήν προήλθε ο Αθηναϊκός Α.Σ..
  14. Κατά την προπολεμική περίοδο ο σύλλογος αναφέρεται με τον τίτλο: "Αθλητικός και Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Συνοικισμού Βύρωνος",[10] αλλά συνήθως αναγραφόταν εν συντομία ως "Νέοι Βύρωνος", όνομα με το οποίο καθιερώθηκε. Μεταπολεμικά σε κάποια αναμόρφωση καταστατικού η επίσημη ονομασία έγινε: "Αθλητικός Όμιλος Νέοι Βύρωνος".Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους, κατά τη δεκαετία του '20, οι Νέοι Βύρωνος είχαν ποδοσφαιρική ομάδα και αναφέρονται ως μέλη της Ε.Π.Σ. Αθηνών τη σεζόν 1927-28.
  15. Ο Γυμναστικός Όμιλος "Πέλοψ Μελαντίας" ήταν ελληνικός αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1906 στο παραθαλάσσιο προάστιο "Μελαντία" ή "Καρατάς" της Σμύρνης στη Μικρασία. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 έγινε προσπάθεια να ανασυσταθεί στην Αθήνα από διασωθέντες αθλητές και φιλάθλους του συλλόγου.
  16. Προς το τέλος της σεζόν 1925-26 μετονομάστηκε σε "Γ.Σ. Ολύμπια Πατησίων", όνομα με το οποίο πρωτοεμφανίζεται από το Μάρτιο του 1926 και εξής.[11] Ως "Ολύμπια" συμμετείχε στο πρωτάθλημα Β΄ ομάδων που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1926.Τον Αύγουστο του 1930 ο σύλλογος "Ολύμπια Πατησίων" συγχωνεύτηκε με την "ΑΕ Χαλκηδόνος Αθηνών" και δημιούργησαν την "Ολύμπια Α.Ε. Χαλκηδόνος".[12]
  17. Τερματοφύλακας και αρχηγός του Κεραυνού ήταν ο Μάνος Κατράκης.
  18. Την "Concordia Club" είχαν συγκροτήσει ξένοι ποδοσφαιριστές, κυρίως Γερμανοί, οι οποίοι κατοικούσαν μόνιμα σε Αθήνα και Πειραιά, γι'αυτό και κάποιες φορές στον τύπο αναφέρεται "Γερμανική Κονκόρδια". Ανάλογη ήταν η ομάδα "Hungaria", που εμφανίστηκε το φθινόπωρο του 1926 στον Πειραιά.[13]
    . Το Μάιο του 1926 η "Κονκόρδια" ανακοίνωσε πως μετονομάστηκε σε "Ιντερνασιονάλ",[14] όνομα με το οποίο έδωσε αγώνες την επόμενη σεζόν.
  19. Πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Ελλάδος 1921-22, παίρνοντας μόνο δύο ισοπαλίες σε 8 αγώνες.Την επόμενη χρονιά αποχώρησε από το πρωτάθλημα και διαλύθηκε
  20. Στον τύπο αναφέρεται και ως "Αγγλική ομάς Πλακ-Ρόδερς" (ίσως "Black Raiders: Μαύροι Επιδρομείς"). Αποχώρησε νωρίς από το πρωτάθλημα (από τον Φεβρουάριο). Στο επόμενο πρωτάθλημα δεν μετείχε και προφανώς διαλύθηκε.
  21. Ο Εργατικός Α.Ο. Αθηνών ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1926. Εκτός από ποδοσφαιρική ομάδα είχε πυγμαχικό, κολυμβητικό και μορφωτικό τμήμα. Είναι ο μετέπειτα Αρίων. "Αθλητικός Κόσμος", τ. 36/9-1-1927, σ. 5.
  22. Πρόκειται για μετονομασία της Μεγάλης Ιδέας Πατησίων, που πραγματοποιήθηκε το 1926[15] Ως "Ολύμπια" συμμετείχε στο πρωτάθλημα Β΄ ομάδων που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1926.Τον Αύγουστο του 1930 ο σύλλογος "Ολύμπια Πατησίων" συγχωνεύτηκε με την "ΑΕ Χαλκηδόνος Αθηνών" και δημιούργησαν την "Ολύμπια Α.Ε. Χαλκηδόνος".[16]
  23. Ιδρύθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1926 και αγωνίζεται με χρώματα το σκούρο μπλε και το κίτρινο. Σήμερα διαθέτει πέντε ενεργά τμήματα για αθλήτριες και αθλητές όλων των ηλικιακών ομάδων: κολύμβησης, καλαθοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης, στίβου και αντισφαίρισης. Το πρώτο τμήμα που ιδρύθηκε ήταν το ποδοσφαιρικό, το οποίο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ και το 1929 ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία. Όμως, το ποδοσφαιρικό τμήμα διαλύθηκε σύντομα για οικονομικούς λόγους.
  24. Πήρε μέρος στη Γ' κατηγορία το 1929
  25. Πήρε μέρος στη Γ' κατηγορία το 1929
  26. H Νήαρ Ηστ, όταν ιδρύθηκε, είχε και ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συγχωνεύτηκε με άλλες ομάδες της Καισαριανής. Δεν πρόκειται για την ίδια ομάδα με την Νήαρ Ήστ Νικαίας.
  27. Πήρε μέρος στη Γ' κατηγορία το 1929
  28. Ως το 1932 η δημοφιλέστερη ομάδα στο Περιστέρι ήταν ο «Νέος Αστήρ», ο οποίος ξεχώριζε από τις υπόλοιπες ομάδες της συνοικίας.Ο Νέος Αστήρ είχε ιδρυθεί το 1927 από τα υπολείμματα «Ένωσης Περιστερίου», ενός παλιότερου σωματείου που είχε αδρανήσει. Την περίοδο 1928-29 ο Ν. Αστέρας εντάχθηκε στην Γ΄ κατηγορία της ΕΠΣΑ, στον 5ο όμιλο. Ήταν η πρώτη και η μοναδική επίσημη ομάδα από το Περιστέρι και παρέμεινε στην ίδια κατηγορία ως την περίοδο 1932-33, οπότε απορροφήθηκε από τον Ατρόμητο Αθηνών που μετακόμισε στο Περιστέρι προσφέροντας στον νέο σύλλογο το γαλάζιο αστέρι που από τότε έγινε έμβλημα του Ατρόμητου.
  29. Πήρε μέρος στη Γ' κατηγορία το 1930 και ανέβηκε στη Β' κατηγορία αήττητος
  30. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931
  31. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931
  32. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931
  33. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931
  34. Πρόκειται για τον πρώην Εθνικό Όμιλο "Φοίνιξ" .Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931
  35. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931. Σήμερα ονομάζεται Αρίων Αγίου Αρτεμίου.
  36. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931. Το 2004 μετονομάστηκε "Άμυνα Ανθούσας" και το 2012 "Νικητές Ανθούσας"
  37. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931
  38. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931.Με την ονομασία "Ελπίς" υπήρχε ομάδα στη Νέα Ιωνία κατά την προπολεμική περίοδο, η οποία ως ανεπίσημο σωματείο αναφέρεται από το 1930 και μεταπολεμικά το 1945, χωρίς να εξελιχθεί περαιτέρω. Ο πλήρης τίτλος της ομάδας ήταν "Πανιώνιος Αθλητικός Σύλλογος η "Ελπίς" Ν. Ιωνίας " και εκτός από ποδοσφαιρικό διέθετε και αθλητικό τμήμα (στίβου).[17] Το 1947 απορροφήθηκε από την Α.Ε. Ελευθερούπολης.[18]. Το καλοκαίρι του 1967 η χούντα επέβαλε τη συγχώνευση πολλών γειτονικών σωματείων. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας συγχώνευσης υπήρξε και η "Ελπίς Ν. Ιωνίας", η οποία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των παλιών συλλόγων ΑΕ Ν. Ιωνίας (προπολεμική ομάδα) και Α.Ε. Ελευθερούπολης (έτος ίδρυσης 1929). Μετά τη δικτατορία επανιδρύθηκε η Α.Ε. Ελευθερούπολης και η Ελπίς είχε πρόβλημα ταυτότητας. Το 1976 μετονομάστηκε σε "Όμιλο Φιλάθλων Ν. Ιωνίας" (ΟΦΝΙ) με σκοπό να απορροφηθούν σε αυτόν όλοι οι σύλλογοι της Ν. Ιωνίας (Ίκαρος, Ελπίς, Νεάπολη, Καλογρέζα, Ελευθερούπολη, Αλσούπολη). Τελικά, τη σεζόν εκείνη δεν εντάχθηκε κανείς. Μόνο το 1978 στον ΟΦΝΙ απορροφήθηκε ο παραπαίων Ίκαρος Αθηνών. Ο ΟΦΝΙ συνέχισε με την ονομασία αυτή ως το 2001, οπότε συγχωνεύτηκε με τον Π.Α.Ο. Καλογρέζας και τον ΑΟ Νεάπολης δημιουργώντας τον Α.Ο. Νέας Ιωνίας, που προήχθη στη Δ΄ Εθνική.
  39. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931. Από το 1967 ονομάστηκε Πρόοδος Χαλκηδόνας.
  40. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931.
  41. Ιδρύθηκε το 1927. Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα ανεπισήμων της σεζόν 1930-1931. Το 1943 συγχωνεύτηκε με τον Αστέρα Καισαριανής και προέκυψε ο Γ.Α.Ο. Εθνικός Αστέρας Καισαριανής.
  42. Η Α.Ε.Κ. Νέων Λιοσίων ιδρύθηκε το 1977 και έδρευε στο Ίλιον. Αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αθηνών και το 1994 ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου ΕΠΣ Αθηνών. Το 2001 μετονομάστηκε σε Α.Ο. Ιλίου[19] και με αυτήν την ονομασία, συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "100 χρόνια Παναθηναϊκός • Η ιστορία 1908-2008", Σήφης Βοτζάκης (συνεργ. Βαγγέλης Μελέκογλου), Εκδόσεις Α.Α Λιβάνη, Αθήνα 2008, ISBN 960-1418-75-X, σελ. 23
  2. "Τριφύλλι 100 χρόνια", συλλογικό έργο, επετειακή έκδοση εφ. Goal news, Αθήνα 2008, σελ. 5
  3. Βοτζάκης, ό.π, σελ. 41
  4. Βοτζάκης, ό.π, σελ. 41
  5. Βοτζάκης, ό.π, σελ. 50
  6. "100 χρόνια Παναθηναϊκός", Β. Τούτσικας - Ν. Σαρίδης, ειδική έκδοση εφημ. «SPORTDAY», Αθήνα 2008, σελ. 100
  7. "Αθλητική Επιθεώρησις", Μάρτιος 1924.
  8. Σίφης Βοτζάκης, 100 Χρόνια Παναθηναϊκός - Η Ιστορία 1908-2008, εκδόσεις Λιβάνη, 2008, σελ. 57
  9. Σίφης Βοτζάκης, 100 Χρόνια Παναθηναϊκός - Η Ιστορία 1908-2008, εκδόσεις Λιβάνη, 2008, σελ. 68
  10. "Αθλητικό Βήμα", 5/8/1938, ψηφ. σελ. 454
  11. "Βραδυνή", 13/3/1926, ψηφ. σελ. 459.
  12. "Συγχώνευσις σωματείων", εφ. Βραδυνή, 4/8/1930.
  13. "Αθλητικός Κόσμος", τ. 24/17-10-1926, σ. 7.
  14. "Αθλητικός Κόσμος" τ. 3/23-5-1926, σ. 5
  15. "Βραδυνή", 13/3/1926, ψηφ. σελ. 459.
  16. "Συγχώνευσις σωματείων", εφ. Βραδυνή, εφ. Βραδυνή, 4/8/1930.
  17. "Οι εσωτερικοί αγώνες του Πανιωνίου Αθλητικού Συλλόγου η Ελπίς",εφ. "ΑΘλητικός Χρόνος", 10/10/1934, ψηφ. σελ. 95.
  18. ΑΘλ. Ηχώ, 3/7/1947.
  19. Α.Ο. ΙΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ, aoiliou.blogspot.gr

Περαιτέρω μελέτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Αθηνών 2012–13 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).