Ease on Down the Road

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Ease on Down the Road"
Single από Νταϊάνα Ρος και Μάικλ Τζάκσον
από το άλμπουμ The Wiz: Original Motion Picture Soundtrack
Κυκλοφόρησε21 Σεπτεμβρίου 1978
Format7"
Ηχογραφήθηκε1977
ΕίδοςR&B, soul
Διάρκεια3:54
ΔισκογραφικήMCA
ΣτιχουργόςΤσάρλι Σμαλς
ΠαραγωγόςΚουίνσι Τζόουνς και Τομ Μπάχλερ
singles των Νταϊάνα Ρος και Μάικλ Τζάκσον ανά χρονολογία
"Ease on Down the Road"
singles του Μάικλ Τζάκσον Χρονολογία
One Day in Your Life
(1975)
Ease on Down the Road
(1978)
You Can't Win"
(1978)
singles της Νταϊάνα Ρος Χρονολογία
Lovin' Livin' and Givin'
(1978)
Ease on Down the Road
(1978)
Pops We Love You
(1978)

Το Ease on Down the Road είναι τραγούδι από το The Wiz, με αρχικούς εκτελεστές την Στέφανι Μίλς και Χίντον Μπάττλ. Επίσης κυκλοφόρησε ως ντουέτο το 1978, από τη Νταϊάνα Ρος και τον Μάικλ Τζάκσον.

Το ντουέτο του 1978 κυκλοφόρησε ως θέμα της ταινίας The Wiz (προσαρμογή του The Wonderful Wizard of Oz), και είχε ως παραγωγό τον Κούνσι Τζόουνς. Στο τραγούδι, η Dorothy (Ντόροθι, Νταϊάνα Ρος) και ο Scarecrow (Σκέαρκρόου, Μάικλ Τζάκσον) χορεύουν στο Yellow Brick Road και λένε στον άλλο λέξεις ενθάρρυνσης.

Το Ease on Down the Road εκτελέστηκε 4 φορές στη ταινία The Wiz: μια φορά από τη Dorothy (Ντόροθι) και τον Scarecrow (Σκέαρκρόου), μια φορά από τον καθένα και μια φορά από τον Tin Man (Τιν Μάν, Νίψεϊ Ρούσσελ), μια φορά από τους 3 και τον Cowardly Lion (Κόβαρντλι Λάιον, Τεντ Ρος), και τελικά στο τέλος. Στην έκδοση του άλμπουμ ο Τζάκσον και η Ρος τραγουδούν ξεχωριστά. Η ηχογράφηση ήταν η πρώτη συνεργασία του Τζάκσον με τον Τζόουνς, ο οποίος ήταν παραγωγός του κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του 1980.

Το 1980, ο Τζάκσον ήταν guest (επισκέπτης) στο Kraft Salutes Disneyland's 25th Anniversary και, μαζί με τους χαρακτήρες της Disney (Mickey Mouse (Μίκι Μάους), The Seven Dwarfs, Donald Duck (Ντόναλντ Ντάκ), Minnie Mouse (Μίννι Μάους), Chip 'n' Dale, Pluto, Winnie the Pooh (Γουίνι), The Three Little Pigs (3 Μικρά Γουρουνάκια) και Goofy (Γκούφι)), εκτέλεσε το τραγούδι σε medley με το τραγούδι της Disney, When You Wish Upon a Star.

Αυτό επίσης έδωσε στον Τζάκσον την πρώτη υποψηφιότητα του για Grammy Award (οι προηγούμενες ήταν με το συγκρότημα The Jacksons) στη κατηγορία Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocal το 1979.

Κυκλοφορώντας ως single από τη MCA Records το καλοκαίρι του 1978, το τραγούδι δεν κατάφερε να λάβει θέση στο U.S. Top 40, καθώς έλαβε τη 41η θέση στο Billboard Hot 100. Έφθασε στη 17η θέση στο Billboard Hot Soul Singles το ίδιο έτος.

Το τραγούδι ήταν number-one disco hit για περίπου 5 εβδομάδες σε μια ηχογράφηση από το disco studio group Consumer Rapport. Η έκδοση του Consumer Rapport έφθασε στη 19η θέση στο Billboard Soul Singles chart και στη 42η θέση στο Hot 100.[1]

Τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τσαρτ (1978) Καλύτερη
θέση
U.S. Billboard Hot 100 41
U.S. Billboard Hot Soul Singles 17
UK Singles Chart 45
Turkey Top 20 Chart 1

Λαϊκός πολιτισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τζέννα Μαρόνεϊ εκτέλεσε το τραγούδι στο επεισόδιο Believe in the Stars (2008) στο κωμικό πρόγραμμα 30 Rock.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Whitburn, Joel (2004). Top R&B/Hip-Hop Singles: 1942-2004. Record Research. σελ. 132.