Get It (τραγούδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Get It"
Single από Στήβι Γουόντερ
από το άλμπουμ 'Characters'
Κυκλοφόρησε15 Δεκεμβρίου 1987 (airplay, ΗΠΑ)
5 Μαϊου 1988 (physical release)
Format7", 12", CD single
Ηχογραφήθηκε1988
ΕίδοςR&B, Dance-pop, Funk, Synthpop
Διάρκεια4:32 (album version)
4:22 (single version)
6:44 (extended version)
ΔισκογραφικήMotown
ΣτιχουργόςΣτηβ Γουόντερ
ΠαραγωγόςΣτηβ Γουόντερ
singles των Στήβι Γουόντερ ανά χρονολογία
The Way You Make Me Feel
(1987)
Get It
(1988)
Man in the Mirror
(1988)


Skeletons
(6)
Get It
(7)
Galaxy Paradise
(8)

Το Get It είναι τραγούδι του Στήβι Γουόντερ και του Μάικλ Τζάκσον, με παραγωγό τον Γουόντερ για το άλμπουμ Characters. Η δισκογραφική εταιρεία του κομματιού ήταν η Motown, πρώην δισκογραφική εταιρεία του Τζάκσον.

Ο Τζάκσον συνεργάστηκε με τον Γουόντερ οκτώ χρόνια νωρίτερα για το τραγούδι I Can't Help It για το άλμπουμ Off the Wall, το οποίο γράφτηκε από τον Γουόντερ και την Σουζάι Γκριν, πρώην μέλος των Supremes, ενώ ο Γουόντερ συνεργάστηκε με τον Τζάκσον για το τραγούδι Just Good Friends, του άλμπουμ Bad. Πριν το Get It, ο Τζάκσον εκτέλεσε background φωνητικά στο τραγούδι You Haven't Done Nothin', από το άλμπουμ Fulfillingness' First Finale καθώς επίσης και background φωνητικά στο All I Do από το άλμπουμ Hotter than July.

Πληροφορίες για το κομμάτι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τραγούδι έφθασε έως τη 4η θέση στο R&B charts στις εβδομάδες από τη 2η Απριλίου 1988 μέχρι τη 16η Απριλίου 1988, και έγινε top ten R&B hit, τότε ένα μήνα αργότερα, στις 5 Μαΐου 1988, το τραγούδι έφθασε έως τη 80η θέση του Billboard Hot 100.

Το τραγούδι έχει τον Γουόντερ και τον Τζάκσον να συζητούν για το πώς να μεταχειρίζονται μια γυναίκα, μαζί με το τι θέλει μια γυναίκα, τι χρειάζεται και τι περιμένει από τον αγαπημένο της. Η extended version του κομματιού περιέχει στοιχεία από το Get Ready.

Ο Τζάκσον και ο Γουόντερ ήταν υποψήφιοι, το 1988, για Γκράμι στη κατηγορία Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocals.

Τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τσαρτ (1988) Καλύτερη
θέση
U.S. Billboard Hot 100 80
U.S. Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs 4
U.S. Billboard Hot Adult Contemporary Tracks 11
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Get It (song) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).