Twenty-Five Miles

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Twenty-Five Miles γράφθηκε από τους Τζόννι Μπρίστολ, Χάρβεϊ Φουκούα και Έντβιν Στάρ για το δεύτερο άλμπουμ του Στάρ, 25 Miles (1968). Το κομμάτι έφθασε στη 6η θέση στις ΗΠΑ και στη 36η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το τραγούδι μοιάζει αρκετά με το 32 Miles out of Waycross από τους Hoagy Lands (ηχογραφήθηκε και ως Mojo Mama από τους Γουίλσον Πίκετ και Ντόν Βάρνερ), το οποίο γράφθηκε από τους Μπέρτ Μπέρνς και Τζέρρι Ράγκοβοϊ.

Οι Τζάκσον 5 επανεκτέλεσαν το κομμάτι το 1969, αλλά δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 1987, όποτε συμπεριλήφθηκε στο απάνθισμα The Original Soul of Michael Jackson, με τον Μάικλ Τζάκσον να εκτελεί solο, αν και στο άλμπουμ δεν συμπεριλήφθηκε η αρχική ηχογραφημένη εκδοχή.

Η εκδοχή του Τζάκσον κυκλοφόρησε ως single στις ΗΠΑ για να προωθήσει το The Original Soul of Michael Jackson. Το single συμπληρώθηκε με το Up on the Housetop.[1] Η αρχική ηχογράφηση συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Hello World: The Motown Solo Collection.

Η εκδοχή του Έντβιν Στάρ συμπεριλήφθηκε στις ταινίες Adventures In Babysitting και Dead Presidents. Ένα μικρότερο remix της ίδιας εκδοχής χηρισμοποιήθηκε για προώθηση του NFL.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Halstead, Craig (2003). Michael Jackson: The Solo Years. Authors OnLine. ISBN 0-7552-0091-8.  Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (βοήθεια)
  2. «2011 NFL Scouting Combine».