Χρήστης:Veranis/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Veranis/πρόχειρο
Εμπορική επ.ΕΛΔΙΚΟ ΣΠΟΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Ε.
Νομική μορφήΕισαγωγές - Εμπορεία Αθλητικών & Ειδών Εξοχής
ΚλάδοςΕισαγωγών
ΈδραΚασσάνδρας 30, 10447 Αθήνα (Βοτανικός), Ελλάδα
Υπάλληλοι40
Ιστότοποςhttps://eldico.gr/
AMILA @ Thessaloniki
Οι εγκαταστάσεις της ΕΛΔΙΚΟ ΣΠΟΡ ΜΟΝ. ΑΕΕ / AMILA στη Β. Ελλάδα (8ο Χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθήνας).

Η AMILA είναι μια ελληνική επωνυμία που έχει ως αντικείμενο ενασχόλησης τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παραγωγή, την κεντρική προώθηση και τη διανομή (σύμφωνα με το Διεθνές Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2015) αθλητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού γυμναστικής (τόσο για επαγγελματική όσο και οικιακή χρήση) και υπηρεσιών, παρέχοντας λύσεις προσαρμοσμένες σε κάθε ανάγκη.

Η Ελληνική Εισαγωγική Εταιρεία[1], με διακριτικό τίτλο ΕΛΔΙΚΟ ΣΠΟΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Ε., που είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της επωνυμίας AMILA, εδρεύει στην Αθήνα και διατηρεί ιδιόκτητες αποθήκες, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στόλο 15 οχημάτων και 40 άτομα προσωπικό.

Η εταιρία ΕΛΔΙΚΟ ΣΠΟΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1978. Στη συλλογή της πρόσθεσε, για πρώτη φορά, τα αθλητικά προϊόντα AMILA το 1990, ενώ μόλις το 1998 εμπλουτίζεται και με όργανα γυμναστικής. Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αθλητικού εξοπλισμού, αξεσουάρ και υπηρεσιών με έδρα την Ελλάδα.

Όραμα & Ονομασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

AMILA logo

Η λέξη AMILA περικλείει την έννοια του συναγωνισμού και εκφράζει τη βούληση της ΕΛΔΙΚΟ ΣΠΟΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Ε. για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να τοποθετηθεί διττά: στο επιχειρείν και το προϊόν καθαυτό, ως βοήθημα εκγύμνασης.

Η AMILA εισήγαγε πρώτη την έννοια της στενής συνεργασίας με επαγγελματίες γυμναστές και αθλητές, σχεδιάζοντας, προσαρμόζοντας και υλοποιώντας τις ανάγκες τους από κοινού αλλά και προωθώντας τη δουλειά τους μέσα από τα ίδια της τα προϊόντα. Έως σήμερα παραμένει η μόνη επωνυμία στην Ελλάδα που διαθέτει ολοκληρωμένες σειρές εξοπλισμού και αξεσουάρ γυμναστικής εμπνευσμένο από το σχετικό όραμα και επενδύει συνεχώς σε αυτό.

Εξαγωγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα προϊόντα AMILA, σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες συνεργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο, βρίσκονται ήδη σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων (Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Κροατία, Βοσνία) την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Γαλλία. Οι επενδυτικές δυνατότητες της εταιρίας έχουν στραφεί στις εξαγωγικές προοπτικές με στόχο την εδραίωση και σε αυτές τις αγορές.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H AMILA πρωτοστατεί στο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί σημαντική της βλέψη, γι’ αυτό συμμετέχει στο Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ενώ παράλληλα υλοποιεί πρόγραμμα μείωσης του πλαστικού στις συσκευασίες, αντικαθιστώντας το με ανακυκλώσιμο χαρτί.

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η AMILA έχει την χαρά και την τιμή να βοηθά αθλητές, συλλόγους και αθλητικές διοργανώσεις. Από το 2010 έχει συμμετέχει ως χορηγός για την προετοιμασία της Εθνικής Αποστολής στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaf-Lympics), του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" (για νέους και νέες με νοητική υστέρηση), του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) "Αριάδνη", του Εθελοντικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού "Κιβωτός του Κόσμου", καθώς και πλήθους άλλων συλλογικοτήτων και διοργανώσεων.

  1. Η λέξη ΕΛΔΙΚΟ είναι η ελεύθερη μετάφραση της λέξης ELDICO, που προέρχεται από τα αρχιγράμματα hELlenic DIstribution COmpany.