Έθνος (εφημερίδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Εξώφυλλο της εφημερίδας, αναγγέλει τον πόλεμο με την Ιταλία, το 1940.

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ είναι καθημερινή απογευματινή εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1930, διακόπηκε κατόπιν απόφασης στρατοδικείου κατά την περίοδο της δικτατορίας, στις 4 Απριλίου 1970[1] και επανακυκλοφόρησε το 1981 ως η πρώτη έγχρωμη, ταμπλόιντ εφημερίδα στην Ελλάδα, εισάγοντας την ανάλογη τεχνολογία στον ελληνικό χώρο των εκτυπώσεων. Δημιουργός του ήταν ο Αλέκος Φιλιπόππουλος και άμεσοι συνεργάτες του ο Δημήτρης Βάρος και ο Νίκος Νικολαϊδης.

Το ΕΘΝΟΣ εκδίδεται σήμερα από την Πήγασος Εκδοτική Α.Ε που εδρεύει στο Χαλάνδρι και της οποίας πρόεδρος και εκδότης είναι ο Γεώργιος Μπόμπολας. Τα ένθετα της εφημερίδας είναι το Εθνοσπόρ, το Χρημασπόρ, το Εργασία, το Κυνήγι, το Κουζινομαγειρέματα και το Παιδεία. Ιδιαίτερη έκδοση του εκδοτικού συγκροτήματος είναι η εβδομαδιαία κυριακάτικη εφημερίδα Έθνος της Κυριακής που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1982.

Μαζί με το Έθνος της Κυριακής κυκλοφορούν τα ένθετα Εικόνες, TV Έθνος, Έθνος Άουτ, Μάρκετ και Ταξίδια. Η ηλεκτρονική έκδοση του Έθνους είναι διαθέσιμη καθημερινά σε μορφή pdf.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Φύλλο εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" του Σαββάτου 4 Απριλίου 1970, με πρωτοσέλιδη ανακοίνωση: "Το 'ΈΘΝΟΣ' αναστέλλει την έκδοσίν του"