Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σικάγο Μπουλς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σικάγο Μπουλς
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαChicago Bulls
Ίδρυση1966
ΟνομασίεςΣικάγο Μπουλς
1966–σήμερα
ΧρώματαΚόκκινο, Μαύρο, Λευκό
              
ΠεριφέρειαΑνατολική
ΚατηγορίαΚεντρική
ΈδραUnited Center
ΠεριοχήΣικάγο, Ιλλινόις, ΗΠΑ
Ιστότοποςbulls.com
Πρόσωπα
ΧορηγόςZenni Optical
ΙδιοκτήτηςΜάϊκλ Ραίνσντορφ
Γενικός διευθυντήςΓκαρ Φόρμαν
ΠροπονητήςΜπίλι Ντόνοβαν
Διακρίσεις
Τίτλοι6 (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998)
Τίτλοι Περιφέρειας6 (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998)
Τίτλοι Κατηγορίας9 (1975, 1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998, 2011, 2012)
Εμφανίσεις
Εντός
Εκτός
Τρίτη
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Οι Σικάγο Μπουλς (αγγλικά: Chicago Bulls) είναι επαγγελματική ομάδα καλαθοσφαίρισης από τις ΗΠΑ. Μετέχει στο πρωτάθλημα του NBA ως μία από τις 30 δικαιοχρήσεις. Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο United Center χωρητικότητας 23.129 θέσεων,[1] που βρίσκεται στο Σικάγο του Ιλλινόις.

Οι Μπουλς έγιναν ευρέως γνωστοί τη δεκαετία του '90 όταν με παίκτες όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Σκότι Πίπεν και ο Ντένις Ρόντμαν έφτιαξαν μια από τις μεγαλύτερες "δυναστείες" στην ιστορία του NBA όντας απόλυτοι κυρίαρχοι και κατακτώντας και τους 6 τίτλους πρωταθλητή που έχει κατακτήσει η ομάδα σε όλη την ιστορία της.

Οι Σικάγο Μπουλς κατά την ίδρυση τους ήταν μόλις η τρίτη (και μέχρι τώρα τελευταία) ομάδα με έδρα το Σικάγο. Πρώτη ομάδα που έδρευε στο Σικάγο ήταν οι Σικάγο Σταγκς που ιδρύθηκαν το 1946 και αποτέλεσαν μια εκ των 11 ομάδων που έλαβαν συμμετοχή στο πρώτο πρωτάθλημα του ABA και διαλύθηκαν το 1950. Ακολούθησαν περίπου 10 χρόνια αργότερα οι Σικάγο Πάκερς ή, όπως μετονομάστηκαν αργότερα, Ζέφιρς (σημερινοί Ουάσινγκτον Ουίζαρντς) το διάστημα 1961-1963.

Οι Μπουλς ιδρύθηκαν το 1966 και έλαβαν πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα την περίοδο 1966–67. Η ομάδα παρουσίαζε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο μη μπορώντας όμως να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο κερδίζοντας μόνο ένα τίτλο στην Κεντρική Κατηγορία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980 η ομάδα ουσιαστικά "κατέρρευσε" μένοντας στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Το 1980 οι Μπουλς είχαν σταθεί όπως λεγόταν απίστευτα άτυχοι αφού στην κλήρωση μεταξύ αυτών και των Νιού Ορλίνς Τζαζ (που είχαν δώσει τα δικαιώματα του Ντραφτ στους Λέικερς) για το ποιος θα είχε την πρώτη επιλογή στα Ντραφτ κληρώθηκαν 2οι πίσω από τους Τζαζ που διάλεξαν τον Hall Of Famer Μάτζικ Τζόνσον.

Η ομάδα συνεχίζει στις χαμηλές βαθμολογικές θέσεις μέχρι το καλοκαίρι του 1984 στα Ντραφτ. Οι Μπουλς αρχικά φαίνεται πως και πάλι δεν ήταν ιδιαίτερα τυχεροί όντας η 3η ομάδα με το δικαίωμα επιλογής μετά τους Ρόκετς και τους Μπλέιζερς. Τελικά όπως φάνηκε η τύχη δεν τους είχε εγκαταλείψει πλήρως αυτή τη φορά αφού οι πρώτοι επέλεξαν τον Χακίμ Ολάζουον και οι δεύτεροι προτίμησαν τον Σαμ Μπόουι και έτσι το Σικάγο επέλεξε τον Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος είχε κλέψει τις εντυπώσεις στο Κολεγιακό πρωτάθλημα και θεωρήθηκε περίεργο που επιλέχθηκε 3ος αφού πολλοί τον περίμεναν σαν 1η, ή το πολύ 2η, επιλογή.

1984-1990: Εποχή Μάικλ Τζόρνταν

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ο Μάικλ Τζόρνταν

Η άφιξη του Μάικλ Τζόρνταν άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο των Μπουλς. Ο νέος αυτός αστέρας του αθλήματος, τη σαιζόν 1984-85, κέρδισε επάξια το βραβείο του Ρούκι της χρονίας όντας 3ος σκόρερ και 4ος στα κλεψίματα στο πρωτάθλημα με το Σικάγο να μπαίνει στα πλέι-οφ .

Την επόμενη σεζόν η ομάδα ενισχύθηκε αποκτώντας τον Πόιντ Γκαρντ Τζον Πάξον και τον Πάουερ Φόργουορντ Τσαρλς Όουκλι που μαζί με τον Σέντερ Ντέιβ Κόρτζιν και τον Τζόρνταν έφτιαξαν ένα δυνατό σύνολο, που παρά τον σοβαρό τραμαυτισμό του τελευταίου (απουσίασε από τα 64 πρώτα παιχνίδια των Μπουλς), κατάφεραν να ξαναμπούν στα Play-Off. Ο Τζόρνταν επέστρεψε στα Play-Off, όπου αν και η ομάδα του αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τους Σέλτικς,[2] ο ίδιος κατέγραψε ρεκόρ σκοραρίσματος από έναν παίκτη σε ένα μόνο ματς στα Play-Off σημειώνοντας 63 πόντους στο 2ο παιχνίδι της σειράς.

Την αγωνιστική περίοδο 1986–87 οι Μπουλς έκαναν απολογισμό νικών-ηττών 40-42 που ήταν αρκετά καλός όμως για να μπουν στα Play-Off με τον Τζόρνταν να έχει 37,1 πόντους ανά παιχνίδι. Ωστόσο οι Μπουλς αποκλείστηκαν ξανά στον 1ο γύρο από τους Σέλτικς του Λάρρυ Μπερντ.

Στα Ντραφτ του 1987 οι Μπουλς επέλεξαν σαν 8η επιλογή τον Σέντερ Όντεν Πολυνίς τον οποίο αντήλλαξαν με το Σιάτλ έναντι της 5ης επιλογής του Ντραφτ, Σκόττυ Πίπεν. Οι Μπουλς ολοκλήρωσαν τη σαιζόν 1987-88 με 50 νίκες και έφτασαν μέχρι τον 2ο γύρο όπου έχασαν από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Το 1988 οι Μπουλς έκαναν μια παράτολμη κίνηση ανταλλάζοντας τον πρώτο ριμπάουντερ τις περιόδους 1986–87 και 1987–88 στους Νιου Γιόρκ Νικς έναντι του Σέντερ Μπιλ Κάρτραιτ και της 1ης επιλογής των Νικς στα Ντραφτ του 1988 όπου οι Μπουλς επέλεξαν τον νεαρό Σέντερ Γουίλ Περντ.

Το 1989 άλλη μια σημαντική κίνηση έγινε στους Μπουλς με τον προπονητή Νταγκ Κόλλινς να αντικαθίσταται από τον μέχρι πρότινος βοηθό του τον Φιλ Τζάκσον.Επίσης η ομάδα του Σικάγου ενισχύθηκε από τα Ντραφτ με τον Σέντερ Στέϋσυ Κινγκ και τον Πόιντ Γκαρντ Μπέντζαμιν Άρμστρονγκ.

Οι Μπουλς όντας σημαντικά ενισχυμένοι κατάφεραν να φτάσουν στο Τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας όπου όμως τελικά έχασε με 4-3 νίκες από το Ντιτρόιτ το οποίο τους απέκλειε στα Play-Off για 3η σερί χρονιά.

1991–1993: Πρώτο πρωτάθλημα θρι-πιτ

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την περίοδο 1990-91 οι Μπουλς ολοκληρώνουν την κανονική περίοδο με 61 νίκες. Στα Play-Off σαρώνουν τους συνδιεκδικητές του τίτλου, από την Ανατολική Περιφέρεια, Πίστονς στους τελικούς της Περιφέρειας και στους τελικούς του πρωταθλήματος σάρωσαν τους Λέικερς του Μάτζικ Τζόνσον με 4-1 νίκες κατακτώντας το 1ο πρωτάθλημα NBA στην ιστορία τους.

Την επόμενη περίοδο (1991-92) οι Μπουλς επανέλαβαν τον θρίαμβό τους. Έκαναν ακόμη καλύτερο ρεκόρ νικών από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο φτάνοντας τις 67 νίκες σε 82 αγώνες. Στους τελικούς νίκησαν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς του Κλάιντ Ντρέξλερ και του Ντράζεν Πέτροβιτς με 4–2 νίκες. Ο Μάικλ Τζόρνταν βραβεύθηκε σαν Πολυτιμότερος Παίκτης της σαιζόν καθώς και των τελικών ενώ ο ίδιος έκανε ρεκόρ των περισσότερων πόντων από ένα παίκτη σε ένα ημίχρονο, με 35 πόντους όπως επίσης και των περισσότερων τριπόντων από έναν παίκτη σε μια περίοδο με 6 τρίποντα (ρεκόρ που έσπασε αργότερα ο Ρέι Άλλεν των Σέλτικς με 8 τρίποντα το 2010). Επίσης ο Τζόρνταν αναδείχθηκε για 6η συνεχόμενη φορά πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η κανονική περίοδος δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με τους Μπουλς να τα πηγαίνουν χειρότερα από τις δύο προηγούμενες περιόδους με ρεκόρ 57–25 και τερμάτισαν δεύτεροι στην Ανατολική Περιφέρεια πίσω από τους Νικς, τους οποίους όμως απέκλεισαν στα τελικά της περιφέρειας, παρά το μειονέκτημα έδρας με 4–2 νίκες και στη συνέχεια στους τελικούς πρωταθλήματος ξανά, με μειονέκτημα έδρας καταφέρνουν να νικήσουν τους Φοίνιξ Σανς του Τσαρλς Μπάρκλεϋ γράφοντας ιστορία.

1993–1995: Πρώτη αποχώρηση Μάικλ Τζόρνταν

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υύστερα από τη δολοφονία του πατέρα του από δυο νεαρούς,[3] ο Τζόρνταν κάνει μια δήλωση που συγκλονίζει τη μπασκετική κοινότητα, αναφέροντας πως μετά τη δολοφονία του πατέρα του δεν έχει πλέον λόγο να συνεχίσει να αγωνίζεται ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από το άθλημα σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Τζόρνταν, την περίοδο 1993–94, ο Σκόττυ Πίπεν γίνεται ο νέος ηγέτης της ομάδας με άξιους υποστηρικτές τον Χόρας Γκραντ, τον Μπέντζαμιν Άρμστρονγκ, καθώς και τον πρωτοεμφανιζόμενο στο NBA, Τόνυ Κούκοτς. Οι Μπουλς ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 55-27 (3οι στην Ανατολική Περιφέρεια) και αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο των Play-Off με 4-3 νίκες από τους Νικς.

Οι Μπουλς είχαν αποδυναμωθεί αφού οι Όρας Γκραντ, Μπιλ Κάρτραιτ και Σκότ Ουίλιαμς που αποφάσισαν να αποχωρίσουν καθώς και τον Τζον Πάξον που αποσύρθηκε. Έτσι οι Μπουλς αναγκάστηκαν να αποκτήσουν τον σούτινγκ γκαρντ Ρον Χάρπερ και τον σμολ φόργουορντ Τζαντ Μπέσλερ.

Παρ' όλο που οι Μπουλς είχαν κάνει μεταγραφικές κινήσεις και είχαν ενισχυθεί σημαντικά ήταν πραγματικά ανάσα γι' αυτούς όταν, τις 17 Μαρτίου του 1995, ενόσω η κανονική περίοδος πλησιάζε στο τέλος της, ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωσε την επιστροφή του στα γήπεδα. Οι Μπουλς μπήκαν στα Play-Off όπου όμως αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο από τους Ορλάντο Μάτζικ

1995–1998: Δεύτερο πρωτάθλημα θρι-πιτ

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To 1995 οι Μπουλς αποκτούν τον Ντένις Ρόντμαν από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο νεοαποκτηθείς Ρόντμαν μαζί με τον Τζόρνταν, τον Πίπεν, τον Χάρπερ, τον Λόνγκλεϋ, τον Κούκοτς, τον Μπέσλερ, τον Μπράουν και τον Γουένινγκτον εντυπωσίασαν. Σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους και καμιά ομάδα δεν φάνηκε ικανή να τους ανακόψει. Ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 72-10 που αποτελούσε επί πολλά χρόνια την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο NBA ενώ έγιναν και η μοναδική ομάδα έως τότε που ξεπερνά τις 70 νίκες σε κανονική περίοδο του NBA.[4] Στα Play-Off φτάνουν εύκολα μέχρι τους τελικούς όπου νικάνε με 4–2 νίκες τους Σιάτλ Σούπερσονικς.

Την επόμενη περίοδο (1996–97) οι Μπουλς θα είναι και πάλι σαρωτικοί ολοκληρώνοντας με ρεκόρ 69–13. Στα Play-Off οι Μπουλς θα φτάσουν μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος όπου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους Γιούτα Τζαζ του Τζον Στόκτον και του Καρλ Μαλόουν τους οποίους νίκησαν με 4–2 νίκες φτάνοντας έτσι στην 5η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ιστορία τους. Θα ακολουθήσει άλλη μια επιτυχημένη περίοδο το 1997-98 οι Μπουλς θα ολοκληρώσουν με ρεκόρ 62-20 και θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα νικώντας στους τελικούς τους Γιούτα Τζαζ με 4–2 νίκες.

Όλα όμως έδειχναν πως η άκρως επιτυχημένη δυναστεία των Μπουλς έφτανε στο τέλος της. Η παραμονή του, επι 8 χρόνια προπονητή των Μπουλς, Φιλ Τζάκσον ήταν αμφίβολη λόγω διαφωνιών με τον μάνατζερ της ομάδας Τζέρρυ Κρος. Επίσης ο Σκόττυ Πίπεν ήθελε μια τεράστια αύξηση μισθού προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του, που όπως πίστευε την άξιζε και εκτός αυτού ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωνε πως αυτή θα ήταν η τελευταία του σαιζόν με την ομάδα.

1998–2004: Ανοικοδόμηση

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την περίοδο 1998-99 οι Μπουλς θα σημειώσουν 13 μόλις νίκες (σε 50 όμως αγώνες) και θα τερματίσουν στην τελευταία θέση της Περιφέρειας.Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις σαιζόν με την ομάδα να τερματίζει σταθερα στην τελευταία θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Την περίοδο 2002-03 η ομάδα θα παρουσιάσει μια μικρή ανάκαμψη φτάνοντας τις 30 νίκες τερματίζοντας στη 12η θέση της Περιφέρειας όμως την επόμενη αγωνιστική περίοδο έκανε πάλι βήματα πίσω κάνοντας ρεκόρ 23-59 και τερμάτισε 14η στην Ανατολή πάνω από τους Ορλάντο Μάτζικ.

Στα Ντραφτ του 2004 οι Μπουλς θα επιλέξουν 3οι μετά τους Ορλάντο Μάτζικ και τους Σαρλότ Μπόμπκατς επιλέγοντας τον Μπεν Γκόρντον. Ο Γκόρντον με 15,1 πόντους θα μπει στην Καλύτερη Πεντάδα των Ρούκις και θα βραβευθεί σαν Έκτος Παίκτης της χρονιάς βοηθώντας τους Μπουλς να κάνουν ρεκόρ 47-35 και θα συμμετάσχουν στα Play-Off όπου όμως θα αποκλειστούν στον 1ο γύρο από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Την περίοδο 2005-06 οι Μπουλς με ρεκόρ 41-41 θα μπουν στα Play-Off όπου θα αποκλειστούν ξανά στον 1ο γύρο από τους Μαϊάμι Χιτ οι οποίοι κατέκτησαν και το πρωτάθλημα. Θα ακολουθήσει μια πολύ καλή σαιζόν το 2006-2007 με τους Μπουλς να κάνουν ρεκόρ 49-33 και θα φτάσουν μέχρι το 2ο γύρο όπου θα αποκλειστούν από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

2007–2008: Χάνοντας τα πλέι-οφ

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η περίοδος 2007-08 δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τους Μπουλς που με ρεκόρ 33-49 έμειναν εκτός Play-Off. Στα Ντραφτ του 2008 οι Μπουλς είχαν μόλις 1,7% πιθανότητες να κληρωθούν ως 1η ομάδα που θα επιλέξει όμως η "Λοταρία" των Ντραφτ τους ευνοήσε με τους Μπουλς να στέκονται εκπληκτικά τυχεροί και να επιλέγουν τον Ντέρικ Ρόουζ σαν 1η επιλογή των Ντραφτ.

Ο Ρόουζ με 16,8 πόντους, 6,3 ασίστς και 47,5% ευστοχία στα Εντός Πεδιάς Σουτ βραβεύθηκε σαν Ρούκι της Χρονιάς και μπήκε στην Καλύτερη Πεντάδα των Ρούκις βοηθώντας τους Μπουλς να φτάσουν τις 41 νίκες και να ξαναμπούν στα Play-Off όπου όμως αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο από τους φιναλίστ εκείνης της σαιζόν , Μπόστον Σέλτικς με 4-3 στις νίκες.

2008–2016: Εποχή Ντέρικ Ρόουζ

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ο Ντέρικ Ρόουζ σε αγώνα στο NBA

Την επόμενη περίοδο οι Μπουλς θα σημειώσουν πάλι ρεκόρ 41-41 και μετά από μάχη με τους Τορόντο Ράπτορς θα καταφέρουν να τερματίσουν 8οι και θα μπουν στα Play-Off όπου όμως θα αποκλειστούν από τον 1ο γύρο με 4-1 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

2010–2011: Ερχομός του Θίμποντο

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η περίοδος 2010-11 ήταν εκπληκτική για τους Μπουλς που με ρεκόρ 62-20 κατέλαβαν την 1η θέση στην Ανατολική Περιφέρεια για πρώτη φορά από το 1998 εξασφαλίζοντας την είσοδό τους στα Play-Off. Αναμφίβολος ηγέτης αυτής της ομάδας ήταν ο Ντέρρικ Ρόουζ, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Κάρλος Μπούζερ, Γιακίμ Νόα και Λουόλ Ντενγκ. Ο προπονητής της ομάδας, Τομ Θίμποντο, θεωρείται σπεσιαλίστας της άμυνας και αναδείχθηκε Προπονητής της Χρονιάς.

2011–2017: Εποχή Τζίμι Μπάτλερ

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το καλοκαίρι του 2011 οι Μπουλς επέλεξαν στα ντραφτ τον Τζίμι Μπάτλερ ο οποίος το 2015-2017 ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ.Στις 22 Ιουνίου του 2016, ο Ντέρικ Ρόουζ και ο Τζάστιν Χόλιντεϊ, μαζί με το δεύτερο γύρο του ντραφτ πικ 2017, ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους Νιου Γιορκ Νικς για τον σέντερ Ρόμπιν Λόπεζ και τους πόιντ γκαρντς Τζέριαν Γκράντ και ο Χοσέ Καλδερόν.[5] Στις 7 Ιουλίου, οι Μπουλς ανακοίνωσαν την υπογραφή της αντικατάστασης του Ρόουζ, τον γκαρντ Ρέιτζον Ρόντο.[6] Στις 15 Ιουλίου, οι Μπουλς ανακοίνωσαν την υπογραφή του, γεννημένου στο Σικάγο, Ντουάιαν Γουέιντ.[7]Το 2017 ο Μπάτλερ πήρε μεταγραφή στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς.

Ονομασία, λογότυπο και αμφίεση

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντικ Κλάιν ήθελε μία ονομασία που θα εμπεριείχε στοιχεία της παραδοσιακής βιομηχανίας συσκευασίας κρέατος του Σικάγου και του Σταδίου Σικάγο κοντά στο Union Stock Yards. Ο Κλάιν είχε κατά νου ονομασίες όπως Matadors ή Toreadors, αλλά τις απέρριψε, λέγοντας: Αν το σκεφτείτε, δεν υπάρχει ομάδα με τρεις συλλαβές στο ψευδώνυμο της που να είχε ποτέ μεγάλη επιτυχία εκτός από τους Μόντρεαλ Κανάντιενς. Μετά από συζήτηση με την οικογένειά του σχετικά με τις πιθανές ονομασίες, ο Κλάιν κατέληξε στην Bulls, όταν ο γιος του Μαρκ του είπε, Μπαμπά, αυτό είναι ένα μάτσο ταύρου![8]

Λογότυπο της φανέλας των Bulls (1966-σήμερα)

Το εικονικό πρόσωπο ενός κόκκινου Ταύρου είναι το λογότυπο της ομάδας. Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον αμερικανό γραφίστα Ντιν Π. Γουέσελ[9] και εγκρίθηκε το 1966. Σε ένα σημείο, οι Μπουλς είχαν επίσης ένα εναλλακτικό λογότυπο στις αρχές της δεκαετίας του '70, παρόμοιο με το σημερινό, αλλά με ένα σύννεφο με το μήνυμα Windy City κάτω από τη μύτη του ταύρου.

Οι Μπουλς έχουν τρεις διαφορετικές στολές: μία λευκή εντός έδρας ομοιόμορφη, μία κόκκινη εκτός έδρας ομοιόμορφη και μία μαύρη εναλλακτική ομοιόμορφη.

  • 6 (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998)

Τίτλοι Περιφέρειας

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  • 6 (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998)

Τίτλοι Κατηγορίας

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  • '19
  • Κεντροδυτική: 1 (1975)
  • Κεντρική: 18 (1899 1990 1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998, 2011, 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2223

Αποσυρθέντα νούμερα

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  1. «Cleveland Cavaliers vs. Chicago Bulls». Chicago Tribune. March 19, 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2014-03-03. https://web.archive.org/web/20140303203630/http://sports.chicagotribune.com/merge/tsnform.aspx?c=chicagosports&page=nba%2Fscores%2Ffinal%2Fboxscore.aspx%3FGAMEID%3D12668. Ανακτήθηκε στις February 5, 2013. 
  2. «Worst Records of Playoff Teams». The Sporting News: σελ. 46. April 28, 1986. 
  3. «2 Men Held In Slaying Were Friends». sun-sentinel.com. 17 Αυγούστου 1993. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Μαΐου 2014. Ανακτήθηκε στις 14 Μαΐου 2014. 
  4. Chicago Bulls 1995–96 Game Log and Scores Αρχειοθετήθηκε 2016-01-25 στο Wayback Machine., databasebasketball.com, Retrieved January 20, 2007.
  5. «Knicks Acquire Derrick Rose». NBA.com. 22 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουνίου 2016. 
  6. Bulls sign Rajon Rondo nba.com
  7. Bulls sign Dwyane Wade nba.com
  8. «Behind The Name–Chicago Bulls». National Basketball Association. 25 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015. 
  9. Jon, Hilkevitch (June 23, 1993). «Logo Designer Has Reason To Horn In On Bulls' Glory». Chicago Tribune. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-03. https://web.archive.org/web/20131203043756/http://articles.chicagotribune.com/1993-06-23/sports/9306230212_1_bulls-commercial-design-firm-logo. Ανακτήθηκε στις 11 May 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]