Ο Κόκκινος Κύκλος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο κόκκινος κύκλος (Le Circle Rouge) είναι αστυνομική ταινία γαλλικής και ιταλικής παραγωγής 1970. Σε σκηνοθεσία και σενάριο του [[Ζαν Πιερ Μέλβιλ]] και με πρωταγωνιστές τους [[Αλέν Ντελόν]],[[ Τζιάν Μαρία Βολοντέ]],[[Μπούρβιλ]] και τον [[Ύβ Μοντάν]].
'''<i>Ο κόκκινος κύκλος</i>''' ({{lang-fr|''Le Circle rouge''}}) είναι αστυνομική ταινία ([[νεο-νουάρ]]) του 1970, γαλλο-ιταλικής παραγωγής. Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον [[Ζαν-Πιερ Μελβίλ]] και πρωταγωνιστούν οι [[Αλέν Ντελόν]], [[Τζιάν Μαρία Βολοντέ]], [[Μπουρβίλ]] και [[Υβ Μοντάν]].


=== Πλοκή ===
=== Πλοκή ===

Έκδοση από την 21:08, 17 Ιανουαρίου 2018

Ο κόκκινος κύκλος (γαλλικά: Le Circle rouge‎‎) είναι αστυνομική ταινία (νεο-νουάρ) του 1970, γαλλο-ιταλικής παραγωγής. Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον Ζαν-Πιερ Μελβίλ και πρωταγωνιστούν οι Αλέν Ντελόν, Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Μπουρβίλ και Υβ Μοντάν.

Πλοκή

Ενας πρώην καταδικος ο Κορέ(Αλέν Ντελόν) και ένας δραπέτης ο Βογκέλ(Τζιαν Μαρία Βολοντέ) που ξεφευγει απο την επιτήρηση του Επιθεώρητη Ματέι(Μπούρβιλ)συναντιωνται και αποφασίζουν να κάνουν μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του Παρισιού με την βοηθεια ενός πρώην μπάτσου.(Υβ Μοντάν).

==== Κάστ Ηθοποιων ====  αλεν ντελον