Καριντάνα νταλλε Κάρτσερι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πληροφορίες προσώπου}}
Η '''Καριντάνα νταλε Κάρτσερι''' ([[Ιταλική γλώσσα|ιταλικά :]] '''Carintana dalle Carceri''') είχε καταγωγή από τη Βερώνα της Λομβαρδίας, ήταν [[Τριτημόριοι της Εύβοιας|Τριτημόρια του Ωρεού]] και [[Πριγκιπάτο της Αχαΐας|Πριγκίπισσα της Αχαΐας]]. Η οικογένειά της ήταν φεουδάρχες, από τους τριτημόριους της Εύβοιας που ήρθαν εκεί το 1205 μετά την [[Δ΄ Σταυροφορία]].
Η '''Καριντάνα νταλε Κάρτσερι''' ([[Ιταλική γλώσσα|ιταλικά :]] '''Carintana dalle Carceri''') είχε καταγωγή από τη [[Βερόνα]] της [[Λομβαρδία]]ς, ήταν [[Τριτημόριοι της Εύβοιας|Τριτημόρια του Ωρεού]] και [[Πριγκιπάτο της Αχαΐας|Πριγκίπισσα της Αχαΐας]]. Η οικογένειά της ήταν φεουδάρχες, από τους τριτημόριους της Εύβοιας που ήρθαν εκεί το 1205 μετά την [[Δ΄ Σταυροφορία]].


Πατέρας της ήταν ο [[Ριτσάρντο νταλε Κάρτσερι]] (Riccardo dalle Carceri), βαρώνος της Β.Εύβοιας (Ωρεού) δηλ. ένας από τους τρεις βαρώνους της Εύβοιας (τριτημόριος, terzier), ο οποίος πέθανε το 1220.
Πατέρας της ήταν ο [[Ρικάρντο νταλε Κάρτσερι]] (Riccardo dalle Carceri), βαρώνος της Β. Εύβοιας (Ωρεού) δηλ. ένας από τους τρεις βαρώνους της Εύβοιας (τριτημόριος, terzier), ο οποίος πέθανε το 1220.


Μετά τον θάνατο του αδελφού της [[Μαρίνος Α΄ ντάλε Κάρτσερι|Μαρίνο νταλε Κάρτσερι]], ο διάδοχός του και εξάδελφός της [[Ναρζότο ντάλε Κάρτσερι]], έδωσε το ήμισυ της βαρωνίας του Ωρεού στην Καριντάνα <ref>Kenneth Meyer Setton, Robert Lee Wolff,H arry Williams Hazard, [http://books.google.gr/books?id=2dsycrclykIC&pg=PA245&lpg=PA245&dq=Carintana+dalle+Carceri&source=bl&ots=DZSNs9QyKE&sig=6EEGhHKIPX6hojReSaCj_iPoqmk&hl=el&sa=X&ei=6iNpUZCREIXS0QXF8YHgBA&ved=0CDsQ6AEwAg#v=onepage&q=Carintana%20dalle%20Carceri&f=false A History of the Crusades: The Later Crusades, 1189-1311]</ref>. Το 1246 παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της Αχαΐας [[Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος|Γουλιέλμο Β' Βιλλεαρδουίνο]]<ref>[http://www.maltagenealogy.com/Libro%20d'Oro%20della%20Mediterranean/dellecarceri.html dalle Carceri family - Libro d'Oro della Nobility di Mediterranean]</ref>. Μετά τον θάνατό της το 1255 ο Γουλιέλμος διεκδίκησε την κληρονομιά της στον Ωρεό και ξεκίνησε πόλεμο με τους τριτημόριους βαρώνους της Εύβοιας, που έληξε με την [[Μάχη στο Καρύδι]] το 1258 και την συνθήκη που υπογράφηκε.
Μετά τον θάνατο του αδελφού της [[Μαρίνος Α΄ ντάλε Κάρτσερι|Μαρίνο νταλε Κάρτσερι]], ο διάδοχός του και εξάδελφός της [[Ναρτσότο ντάλε Κάρτσερι]], έδωσε το ήμισυ της βαρωνίας του Ωρεού στην Καριντάνα <ref>Kenneth Meyer Setton, Robert Lee Wolff,H arry Williams Hazard, [http://books.google.gr/books?id=2dsycrclykIC&pg=PA245&lpg=PA245&dq=Carintana+dalle+Carceri&source=bl&ots=DZSNs9QyKE&sig=6EEGhHKIPX6hojReSaCj_iPoqmk&hl=el&sa=X&ei=6iNpUZCREIXS0QXF8YHgBA&ved=0CDsQ6AEwAg#v=onepage&q=Carintana%20dalle%20Carceri&f=false A History of the Crusades: The Later Crusades, 1189-1311]</ref>. Το 1246 παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της Αχαΐας [[Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος|Γουλιέλμο Β' Βιλλεαρδουίνο]]<ref>[http://www.maltagenealogy.com/Libro%20d'Oro%20della%20Mediterranean/dellecarceri.html dalle Carceri family - Libro d'Oro della Nobility di Mediterranean]</ref>. Μετά τον θάνατό της το 1255 ο Γουλιέλμος διεκδίκησε την κληρονομιά της στον Ωρεό και ξεκίνησε πόλεμο με τους τριτημόριους βαρώνους της Εύβοιας, που έληξε με την [[Μάχη στο Καρύδι]] το 1258 και την συνθήκη που υπογράφηκε.


{{Βιογραφία-επέκταση}}
{{Βιογραφία-επέκταση}}

Έκδοση από την 13:29, 6 Φεβρουαρίου 2016

Καριντάνα νταλε Κάρτσερι
Γενικές πληροφορίες
Θάνατος1255
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΣύζυγοςΓουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος (από 1246)
ΓονείςΡικάρντο νταλε Κάρτσερι
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΤριτημόριος/α του Ωρεού
Πρίγκιπας της Αχαΐας

Η Καριντάνα νταλε Κάρτσερι (ιταλικά : Carintana dalle Carceri) είχε καταγωγή από τη Βερόνα της Λομβαρδίας, ήταν Τριτημόρια του Ωρεού και Πριγκίπισσα της Αχαΐας. Η οικογένειά της ήταν φεουδάρχες, από τους τριτημόριους της Εύβοιας που ήρθαν εκεί το 1205 μετά την Δ΄ Σταυροφορία.

Πατέρας της ήταν ο Ρικάρντο νταλε Κάρτσερι (Riccardo dalle Carceri), βαρώνος της Β. Εύβοιας (Ωρεού) δηλ. ένας από τους τρεις βαρώνους της Εύβοιας (τριτημόριος, terzier), ο οποίος πέθανε το 1220.

Μετά τον θάνατο του αδελφού της Μαρίνο νταλε Κάρτσερι, ο διάδοχός του και εξάδελφός της Ναρτσότο ντάλε Κάρτσερι, έδωσε το ήμισυ της βαρωνίας του Ωρεού στην Καριντάνα [1]. Το 1246 παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της Αχαΐας Γουλιέλμο Β' Βιλλεαρδουίνο[2]. Μετά τον θάνατό της το 1255 ο Γουλιέλμος διεκδίκησε την κληρονομιά της στον Ωρεό και ξεκίνησε πόλεμο με τους τριτημόριους βαρώνους της Εύβοιας, που έληξε με την Μάχη στο Καρύδι το 1258 και την συνθήκη που υπογράφηκε.

Παραπομπές