Γκυ ντε Λα Τρεμουάιγ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ Ρομπότ: Αλλαγή Κατηγορία:Βάϊλοι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας σε Κατηγορία:Βάιλοι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας
Γραμμή 11: Γραμμή 11:
* [http://users.uoa.gr/~nektar/history/2romanity/to_xronikon_toy_morews.htm Το Χρονικόν του Μωρέως]
* [http://users.uoa.gr/~nektar/history/2romanity/to_xronikon_toy_morews.htm Το Χρονικόν του Μωρέως]


[[Κατηγορία:Βάϊλοι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας]]
[[Κατηγορία:Βάιλοι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας]]
[[Κατηγορία:Βαρώνοι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας]]
[[Κατηγορία:Βαρώνοι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας]]
[[Κατηγορία:Βαρωνία της Χαλανδρίτσας]]
[[Κατηγορία:Βαρωνία της Χαλανδρίτσας]]

Έκδοση από την 20:28, 24 Μαρτίου 2013

Ο Γκυ ντε Τρεμουίγ (γαλλικά : Gui de la Trémoïlle) ήταν Γαλλικής καταγωγής ευγενής του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Βαρώνος της Χαλανδρίτσας και βάϊλος του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Καταγόταν από το Τρεμουίγ (La Trimouille) της Γαλλίας και οικογένεια με επιφανή πρόσωπα στη Γαλλική ιστορία.

Σύμφωνα με το Ελληνικό και Γαλλικό χρονικό κατάκτησης του Μορέως ήταν γιος του Βουργουνδού ιππότη και σταυροφόρου Ρομπέρτο ντε Τρεμουίγ από τον οποίο κληρονόμησε την Βαρωνία της Χαλανδρίτσας το 1286 ή το 1288. Το Αραγωνικό χρονικό του Μορέως αναφέρει άλλη εκδοχή, σύμφωνα με αυτή ο Γκυ ήταν ο πρώτος βαρώνος της Χαλανδρίτσας. Ο Γκυ ήταν επίτροπος του Βασιλιά της Σικελίας και ευρισκόμενος στο Πριγκιπάτο ο πρίγκιπας Γουλιέλμος αγόρασε οκτώ φέουδα από την Βαρωνία της Πάτρας και του τα πρόσφερε για να αποκτήσει τη βοήθεια του στην επερχόμενη εκστρατεία του. Ο Γκυ δέχτηκε την προσφορά και πήρε και μέρος στην ατυχή για τους Φράγκους Μάχη της Πελαγονίας, κατά άλλη εκδοχή αγόρασε ο ίδιος τα φέουδα. Την περίοδο 1282-1285 διορίσθηκε βάϊλος του Πριγκιπάτου , δηλαδή πολιτικός διοικητής-επίτροπος στη θέση του Πρίγκιπα, από τον πρίγκιπα και βασιλιά της Σικελίας Κάρολο των Ανζού.

Ήταν παντρεμένος, το όνομα της γυναίκας του δεν είναι γνωστό, μαζί της απέκτησε μία κόρη σύζυγος έπειτα του Γεωργίου Γκίζι.

Πηγές