Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Ελληνικά)
Γέννηση16  Ιουλίου 1976
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΑνωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΛένα Δροσάκη (2020–2023)[1]
Σημαντικά έργαΗ συκοφαντία του αίματος, Εσύ φταις, Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα, Μυστικές διαδρομές, Κόκκινος Κύκλος, Άκρως Οικογενειακόν, Τρεις Ευχές, Dream Hotel, Σχεδόν Ποτέ, 504 χλμ. βόρεια της Αθήνας, Σαν γλυκό του κουταλιού, Μόνη εξ αμελείας, Το κόκκινο δωμάτιο, Επτά Θανάσιμες Πεθερές, 10η εντολή, Βέρα στο δεξί, Λούφα και παραλλαγή, Αληθινοί Έρωτες, Σε είδα, Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, Έχω ένα μυστικό, Μόνο μια φορά, Η Ζωή της Άλλης, Κλεμμένα όνειρα, Με τα παντελόνια κάτω, Το σπίτι της Έμμας, Δια Ταύτα, Το σόι σου, Αν Ήμουν Πλούσιος, Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Σ' αγαπάω μεν... αλλά;, Τα Νεοκλασικά, Σέρρες, Το Ναυάγιο και Σαν ψέμα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Αθήνα,16 Ιουλίου 1976) είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».[2]

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση μέσα από την σειρά ''Η συκοφαντία του αίματος''. Ακολούθησαν guest εμφανίσεις στις πετυχημένες σειρές Άκρως οικογενειακόν, Κόκκινος κύκλος, Το κόκκινο δωμάτιο και Επτά θανάσιμες πεθερές. Έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις σειρές Λούφα και παραλλαγή και Βέρα στο δεξί. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε μέσα από την σειρά Έχω ένα μυστικό στον ρόλο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ακολούθησαν οι πετυχημένες σειρές Η ζωή της άλλης και Κλεμμένα όνειρα. Ένας από του πιο γνωστούς του ρόλους είναι αυτός του Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου στην σειρά Το σόι σου, ένας ρόλος που τον καθιέρωσε και αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό. Τη σεζόν 2020 & 2021 έπαιξε στη σειρά Χαιρέτα μου τον πλάτανο. Την σεζόν 2021 & 2022 παίζει στη σειρά Σε αγαπάω μεν αλλά.

Κινηματογράφος

Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο μέσα από την ταινία Η διακριτική γοητεία των αρσενικών'. Συμμετείχε στη δημοφιλή ταινία Μόλις χώρισα, που ήταν και η πιο γνωστή του ταινία. Το 2017 επέστρεψε στον κινηματογράφο για την ταινία Ο θησαυρός, ενώ έχει παίξει και σε 3 τηλεταινίες.

Προσωπική Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2020 μέχρι το 2023 ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Λένα Δροσάκη και έχουν έναν γιο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.gossip-tv.gr/showbiz/story/773464/aleksanadros-bourdoymis-lena-drosaki-xorisan-meta-apo-tria-xronia-gamou.
  2. «Αλέξανδρος Μπουρδούμης». ΙΑΣΜΟΣ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2021. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]