Μόλις Χώρισα (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μόλις Χώρισα
Κινηματογραφική αφίσα
ΣκηνοθεσίαΒασίλης Μυριανθόπουλος
ΠαραγωγήΚώστας Λαμπρόπουλος
Διονύσης Σαμιώτης
Μάνος Κρεζίας
ΣενάριοΒασίλης Μυριανθόπουλος
ΠρωταγωνιστέςΖέτα Μακρυπούλια
Γιάννης Τσιμιτσέλης
Σίσσυ Χρηστίδου
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Μαρία Λεκάκη
Γιώργος Καραμίχος
Άννα Μονογιού
Ιωσήφ Πολυζωίδης
Μαρία Μπακοδήμου
ΜουσικήMikro
ΦωτογραφίαΑλέκος Γιάνναρος
ΜοντάζΔημήτρης Βουτσάς
Γιώργος Μαυροψαρίδης
Ιωάννα Πογιαντζή
Εταιρεία παραγωγήςΑΝΩΣΗ Α.Ε.
NOVA
CL Productions
Film in Mind
East Media
ΔιανομήOdeon
Πρώτη προβολή14 Φεβρουαρίου 2008
Διάρκεια90'
ΠροέλευσηΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά

Μόλις χώρισα είναι ο τίτλος ελληνικής ρομαντικής κωμωδίας παραγωγής 2008 σε σκηνοθεσία και σενάριο Βασίλη Μυριανθόπουλου.[1] Η ιδέα της ταινίας βασίζεται στο θεατρικό έργο "Μόλις χώρισα" των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου που ανέβηκε για πρώτη φορά θεατρικά τη σεζόν 1998-1999.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ζέτα Μακρυπούλια υποδυόμενη την Ηλέκτρα, μία ερωτευμένη γυναίκα που την ημέρα των γενεθλίων της μαθαίνει πως ο σύντροφός της, ο Πέτρος, που υποδύεται ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, θέλει να χωρίσουν. Το υπόλοιπο πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας αποτελείται από τους Σίσσυ Χρηστίδου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Γιώργο Καραμίχο, Άννα Μονογιού, Ιωσήφ Πολυζωίδη και Μαρία Μπακοδήμου.[2]

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 14 Φεβρουαρίου 2008,[3] ενώ προβλήθηκε και στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. [4]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα και η μόνη σχέση που είχε μέχρι τώρα ήταν ο Πέτρος. Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοιμάζουν πάρτι-έκπληξη, με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν, για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και τον Δημήτρη (της Μαίρης), τη Λου, τον Μήτσο και τη μαμά της. Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίτορ, τυχαία νυχτερινή γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη ταπεργούμαν η Τιτίκα Καρλατήρα, και ένα pizza boy.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Μόλις Χώρισα». myfilm.gr. 2007-10-14. http://www.myfilm.gr/article1930.html. Ανακτήθηκε στις 2007-10-14. 
  2. «Μόλις Χώρισα: Στους κινηματογράφους». lifo.gr. 2008-2-14. http://www.lifo.gr/guide/cinema/511. Ανακτήθηκε στις 2008-2-14. 
  3. «Μόλις Χώρισα: Υπόθεση, Διακρίσεις, Συντελεστές». clproductions.gr. 2008-2-14. http://www.clproductions.gr/el/feature-films/i-just-broke-up. Ανακτήθηκε στις 2008-2-14. 
  4. Ράμμου, Ελένη (2008). 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αθήνα: Υπουργείο Πολιτισμού. σελ. 81. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]