Yu-Gi-Oh!
Το λήμμα δεν περιέχει πηγές ή αυτές που περιέχει δεν επαρκούν. |
Οι χαρακτήρες της σειράς. | |
遊☆戯☆王 Yū-Gi-Ō! Yu-Gi-Oh! | |
---|---|
Είδος | Shōnen |
Manga Yu-Gi-Oh! | |
Σχεδιαστής | Καζούκι Τακαχάσι |
Εκδότης | Shueisha |
Δημοσιεύεται στο | Weekly Shōnen Jump |
Έκδοση | 30 Σεπτεμβρίου 1996 – 8 Μαρτίου 2004 |
Αριθμός τόμων | 38 |
Anime Yu-Gi-Oh! | |
Σκηνοθέτης | Χιρογιούκι Κακούντο |
Στούντιο | Toei Animation |
Τηλ. δίκτυο | TV Asahi |
Μετάδοση | 4 Απριλίου 1998 – 10 Οκτωβρίου 1998 |
Αριθμός επεισοδίων | 27 |
Το Yu-Gi-Oh! (ιαπωνικά: 遊☆戯☆王, Χέπμπορν: Yū-Gi-Ō!, δηλ. "Game King") είναι ιαπωνική σειρά manga που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τον Καζούκι Τακαχάσι. Εκδιδόταν στο περιοδικό Weekly Shōnen Jump μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου 1996 και 8 Μαρτίου 2004. Η ιστορία ακολουθεί τον Γιούγκι Μούτο, ένα νεαρό αγόρι που λύνει το αρχαίο Παζλ της Χιλιετίας. Ο Γιούγκι ξυπνά το alter-ego του, το οποίο λύνει τις αντιδικίες συμμετέχοντας σε παιχνίδια με κάρτες.
Από το manga προέκυψαν δύο σειρές anime: μία από την Toei Animation, που προβλήθηκε από τις 4 Απριλίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 1998,[1] και μία δεύτερη από τη NAS και το Studio Gallop με τον τίτλο Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, που προβλήθηκε μεταξύ 18 Απριλίου 2000 και 29 Σεπτεμβρίου 2004.[2]
Η σειρά manga έχει δημιουργήσει ένα franchise που περιλαμβάνει πολλά spin-off manga και σειρές anime, ένα παιχνίδι ανταλλαγής καρτών και πολλά βιντεοπαιχνίδια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το παιχνίδι ανταλλαγής καρτών με το όνομα Duel Monsters, όπου ο κάθε παίκτης χρησιμοποιεί κάρτες για να μονομαχήσει σε μία μάχη με φανταστικά πλάσματα. Αυτή είναι η βάση του πραγματικού παιχνιδιού καρτών Yu-Gi-Oh! Trading Card Game το οποίο, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο τουρνουά παιχνιδιού καρτών, συγκεντρώνοντας 4.364 συμμετέχοντες στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας.[3]
Το Yu-Gi-Oh! Duel Monsters προβλήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2002 από το κανάλι Star.
Κύκλοι
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]1ος κύκλος: Yu-Gi-Oh! Duelist Kingdom
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στο πρώτο επεισόδιο ο Γιούγκι μονομαχεί με τον Σέτο Κάιμπα και νικά καλώντας τον Εξόντια τον Απαγορευμένο, ένα τέρας που αποτελείται από 5 κάρτες. Μαθαίνοντας ότι νίκησε τον πρωταθλητή του παιχνιδιού, ο δημιουργός του παιχνιδιού Μαξιμίλιον Πέγκασους κλέβει την ψυχή του παππού του Γιούγκι με το Μάτι της Χιλιετίας, ένα αντικείμενο παρόμοιο με το Παζλ του Γιούγκι, το οποίο ο Πέγκασους επίσης επιθυμεί. Κλέβοντας την ψυχή του παππού του Γιούγκι, ο Πεγκ διοργανώνει ένα τουρνουά στο Βασίλειο των Μονομάχων και ωθεί τον Γιούγκι και τους φίλους του να συμμετέχουν στο τουρνουά για να τον νικήσουν, ώστε ο Γιούγκι να πάρει πίσω τον παππού του. Ο Γιούγκι και οι φίλοι του Τζόι, Τρίσταν και Τέα έρχονται στο τουρνουά και μονομαχούν με πολλούς αντιπάλους, για να φτάσουν στο κάστρο του Πεγκ. Ο Γιουγκι τον νικά και παίρνει πίσω τον παππού του. Την ώρα εκείνη ο Πεγκ χάνει το Μάτι της Χιλιετίας από τον Κακό Μπακούρα και διαταράζεται η ισορροπία των 7 Αντικειμένων της Χιλιετίας. Λίγο πριν φύγουν από το νησί ο Γιούγκι συναντά για πρώτη φορά τον Σάντι -φύλακας των 7 Αντικειμένων της Χιλιετίας- όπου νομίζει ότι έκλεψε το Μάτι της Χιλιετίας αλλά ανακαλύπτει της αρχαίες δυνάμεις του Yami Yugi χάρη στο Κλειδί της Χιλιετίας.
2ος κύκλος: Yu-Gi-Oh! Battle City Tournament
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Ο Γιούγκι και ο φίλος του Τζόι παίρνουν μέρος σε ένα τουρνουά που διοργάνωσε ο Σέτο Κάιμπα. Αντιμετωπίζουν όμως και έναν καινούργιο εχθρό, τον Μάρικ Ίσταρ, ο οποίος έχει το Σκήπτρο της Χιλιετίας και θέλει να πάρει στη κατοχή του τους τρεις Αιγύπτιους θεούς σε κάρτες: Οbelisk τον Βασανιστή, Slifer τον Ουράνιο Δράκο & τον Φτερωτό Δράκο τού Ρα. Ο Μάρικ είναι ο αρχηγός της Συμμορίας των Κυνηγών Σπανίων Καρτών, που τους ελέγχει το μυαλό με το Σκήπτρο της Χιλιετίας. Τέτοιοι είναι: ο Μπάντιτ Κίθ, ο Seeker, ο Αρκάνα, ο Στρίνγκς, ο Λούμις και ο Ούμπρα, καθώς και σε υψηλότερη ιεραρχία, ο ετεροθαλής αδερφός του Μάρικ, ο Όντιον. Τους τελευταίους πέντε πλην του Όντιον, τους αντιμετώπισε ο Γιούγκι και τους νίκησε πριν τους προημιτελικούς. Ο Τζόι αντιμετώπισε τον Έσπα Ρόμπα, τον Γουέβιλ Άντεργουντ και τον Μάκο Τσουνάμι, νικώντας τους. Ο Μάρικ και ο Όντιον, όπως και η Ισίζου πέρασαν νικώντας άγνωστους αντιπάλους. Ο Κακός Μπακούρα νίκησε σε μια μονομαχία τον Μπόνζ, που είχε 5 κάρτες τόπου, ενώ η Μάι, στην τελευταία της μονομαχία πριν τους προημιτελικούς, νίκησε τον Ζάν-Κλόντ Μάγκνουμ. Ο Κάιμπα νίκησε δύο φορές μαζί με τον Γιούγκι, το Λούμις και τον Ούμπρα, το Κότζι Ναγκούμο, καθώς και άλλους άγνωστους μονομάχους.
Ο Γιούγκι και ο Τζόι αφού περνάνε στους τελικούς του τουρνουά μαζί με τον Κάιμπα, νικούν τους αντιπάλους τους, κακό Μπακούρα, Όντιον και την αδερφή του Μάρικ, Ισίζου. Ο Κακός Μαρικ νίκησε επίσης τη Μάι στους προημιτελικούς, και λίγο αργότερα, τον κακό Μπακούρα. Ο Γιούγκι έχει την κάρτα του Slifer, ο Κάιμπα του Οbelisk και ο Μάρικ του Ra. Η σειρά Battle City τελειώνει με τον Μάρικ να έχει πέσει θύμα του κακού εαυτού του και με τους ήρωες να είναι φυλακισμένοι σε έναν εικονικό κόσμο, όπου οι Big 5 (Gangsley για Γιούγκι, Crump για Τέα, Johnson για Τζόι, Nesbitt για Τρίσταν, Ντιούκ για Σερένιτι, Lector για Κάιμπα) θέλουν την εκδίκηση τους από τον Κάιμπα και τους άλλους.
3ος κύκλος: Yu-Gi-Oh! Εnter the Shadow Realm
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στον τρίτο κύκλο επεισοδίων, ο Γιούγκι, ο Τζόι, ο Κάιμπα και ο αδελφός του, Μόκουμπα, ο Τρίσταν, ο Ντιούκ και η Τέα -άλλοι φίλοι του Γιούγκι-, φυλακίζονται στον εικονικό κόσμο του Νόα Κάιμπα, του θετού αδελφού του Σέτο Κάιμπα. Αφού ο Γιούγκι νικά τον Νόα σε μονομαχία με κάρτες, αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος της αιχμαλωσίας τους. Υπεύθυνος είναι ο Γκοζαμπούρο Κάιμπα, ο πατριός του Σέτο, ο οποίος τους παγίδεψε για να εκδικηθεί τον Σέτο, όταν αυτός πήρε τα περισσότερα δικαιώματα της εταιρείας Κάιμπα και κατά συνέπεια την προεδρία. Στόχος του Γκοζαμπούρο ήταν να τους παγιδεύσει σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο και στη συνέχεια η ψηφιοποίηση ολόκληρου του κόσμου! Ανέλπιστα, όμως, ο Νόα εμποδίζει τα σχέδια του πατέρα του και γίνεται η αιτία να καταστραφεί ο εικονικός κόσμος. Οι ήρωες στη συνέχεια γυρνάνε στον πραγματικό κόσμο και στους τελικούς του τουρνουά, που γίνονται στο νησί του ομίλου Κάιμπα. Ο Τζόι χάνει από τον Μάρικ, και ο Γιούγκι νικά τον Κάιμπα. Στην τελευταία μάχη, ο Γιούγκι νικά το Μάρικ και η κακή πλευρά του πάει στο βασίλειο των σκιών. Μετά τη μάχη, ο Γιούγκι είναι ο κάτοχος των τριών καρτών των Αιγυπτίων θεών. Τότε βλέπει ένα όραμα-πρέπει να κρατήσει τις κάρτες των θεών μπροστά από την πλάκα της μάχης του Φαραώ και του αρχαίου ιερέα, για να επιστρέψει το πνεύμα του Φαραώ στον αρχαίο κόσμο και να ξεκλειδώσει τις χαμένες αναμνήσεις του.
4ος κύκλος: Yu-Gi-Oh! Waking The Dragons
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στην τέταρτη σεζόν, το σκηνικό αλλάζει. Ο Γιούγκι και οι φίλοι του έρχονται αντιμέτωποι με τον Νταρτζ. (Πρώτα, ο Γιούγκι νικάει τον Τζερίμο, υπηρέτη του Νταρτζ). Ο Νταρτζ είναι ο τελευταίος βασιλιάς της χαμένης Ατλαντίς, η οποία είχε καταστραφεί στον μεγάλο πόλεμο, ανάμεσα στις δυνάμεις Ορείχαλκου και τεράτων. Ο Νταρτζ θέλει να ζωντανέψει ένα τέρας ονόματι Λεβιάθαν, και για αυτό πρέπει να μαζέψει ψυχές ανθρώπων. Μία ισχυρή κάρτα τερατομορφιών έρχεται στο προσκήνιο, η Σφραγίδα του Ορείχαλκου. Όποιος χάνει ενώ υπάρχει αυτή η κάρτα στην αρένα, χάνει την ψυχή του .Ο Νταρτζ έχει μερικούς μπράβους, οι οποίοι έχουν στη τράπουλα τους τη Σφραγίδα του Ορείχαλκου και κάθε ένας από αυτούς αποφασίζει να στείλει στις σκιές έναν από τους βασικούς ήρωες τον Τζόι, τον Γιούγκι και τον Κάιμπα. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η μαγεία του Ορείχαλκου, είναι οι κάρτες των θρυλικών δράκων της Ατλαντίδας. Ο Γιούγκι έχει τον Τιμέους (Timaeus), ο Κάιμπα έχει τον Κρίτιους (Critius) και ο Τζόι έχει τον Χέρμος (Hermos). Στο τέλος, αφού πρώτα νικούν τους οπαδούς του (Ραφαέλ για τον Γιούγκι, Βάλον για τον Τζόι, Άλιστερ για τον Κάιμπα) (μετά, ο Τζόι χάνει από την Μάι και χάνεται η ψυχή του, μετά η Μάι χάνει από τον Ραφαέλ) (επίσης ο Γιούγκι και ο Τζόι αντιμετώπισαν τον Γουέβιλ και τον Ρέξ αντίστοιχα, νικώντας τους ξανά), ο Γιούγκι και ο Κάιμπα μονομαχούν με τον Ντερτζ. Ο Γιούγκι τον νικά αλλά ο Νταρτζ καταφέρνει να ζωντανέψει τον Λεβιάθαν, καθώς θυσίασε τη δική του ψυχή μαζί με τις ψυχές των αιχμαλώτων του Ορείχαλκου για να το καταφέρει. Λίγο πριν ο Λεβιάθαν απορροφήσει και τους τρεις ήρωες, ο Φαραώ καταφέρνει να μετατρέψει το κακό που βρίσκεται στις ψυχές των ανθρώπων σε φως. Αυτό αποδυναμώνει τον Λεβιάθαν και στην αναμέτρησή του με τα πνεύματα των Αιγυπτίων Θεών, καταστρέφεται. Ο Νταρτζ ελευθερώνεται από τη δύναμη του Ορείχαλκου και το πνεύμα του, μετά από 10.000 χρόνια, φεύγει από αυτό τον κόσμο και μαζί του χάνεται και η Ατλαντίδα.
5ος κύκλος
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Μέρος πρώτο: Yu-Gi-Oh! Grand Championship
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στην πέμπτη σεζόν, ο Κάιμπα διοργανώνει ακόμα ένα τουρνουά. Στο τουρνουά παίρνει μέρος ο Ζίφγκριντ φον Σρέντερ, ο οποίος θέλει να εκδικηθεί τον Κάιμπα. Ο Ζίγκφριντ πίστευε ότι είχε ανακαλύψει την ολογραφική απεικόνιση στις κάρτες των τερατομονομαχιών. Όταν όμως προσπάθησε να κοινοποιήσει το επίτευγμά του, ο Κάιμπα ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Μαξιμίλιον Πέγκασους χάρη στην ανακάλυψή του - την ολογραφική απεικόνιση. Ο Ζίγκφριντ επιχειρεί να σαμποτάρει το τουρνουά με κάθε τρόπο. Όμως ο Κάιμπα νικάει σε μονομαχία τον Σρέντερ, και ο Γιούγκι τον αδελφό του (Λίον) και παράλληλα έναν καταστροφικό ιό σε μορφή κάρτας, για να καταστρέψει την εταιρεία. Έτσι τελειώνει το πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο,ο Τζόι νικά τον παππού του Γιούγκι, που συμμετείχε κάτω από μια μάσκα, η Ρεβέκα Χόκινς νικά την Βίβιαν Γουόνγκ, ο Λίον νικά έναν καλό γιατρό, ο Ζίγκφριντ νικά τους Ρέξ και Ουέβιλ, που απήγαγαν τον μάντη, αντίπαλο του Ζίγκφριντ. Στους προημιτελικούς, ο Τζόι χάνει από τον Ζίγκφριντ, η Ρεβέκα νικά τον Έιμπ, ο Λίον νικά τον Σάρκ, και ο Γκίνγκερ νικά τον ΜακΓρέγκορ. Μετά, ο Λίον νικά την Ρεβέκα, ο Ζιγκφριντ νικά τον Γκίνγκερ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα δύο αδέρφια. Όμως ο Κάιμπα αποβάλλει τον Ζίγκφριντ από τον τελικό του τουρνουά.
Μέρος δεύτερο: Yu-Gi-Oh! Dawn of the Duel
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στο δεύτερο μέρος της πέμπτης σεζόν, ξεκινάμε με τον Μπακούρα να καταδιώκεται από το πνεύμα του Δαχτυλιδιού της Χιλιετίας το οποίο και τον καταλαμβάνει και με τον παππού του Γιούγκι να διηγείται στον εγγονό του το πως ανακάλυψε το Παζλ της Χιλιετίας. Όταν όμως ο Ρεξ Ράπτορ και ο Γουήβιλ Άντεργουντ επιχειρούν να κλέψουν το σάκο με τα Αντικείμενα της Χιλιετίας, που κατά τη γνώμη τους περιλαμβάνει τις τρεις κάρτες των Αιγύπτιων Θεών, εμποδίζονται από τον κακό Μπακούρα που τους στέλνει στο Βασίλειο των Σκιών. Στη συνέχεια, ο Μπακούρα προκαλεί τον Φαραώ να έρθει στην Αίγυπτο για να παίξουν το "Απόλυτο παιχνίδι των Σκιών" όπως επίσης και τον Κάιμπα, με σκοπό εκείνος να ανακαλύψει περισσότερα για το αρχαίο παρελθόν του. Ο Γιούγκι και οι φίλοι του φτάνουν στην Αίγυπτο, όπου με τη συνοδεία του Μάρικ, του Όντιον και της Ισίζου επισκέπτονται την αρχαία πλάκα. Εκεί, το πνεύμα του Φαραώ αλλά και του Πνεύματος του Δαχτυλιδιού επιστρέφουν στην αρχαία Αίγυπτο. Ο Φαραώ συναντά τους ακολούθους του, οι οποίοι είναι κάτοχοι των Αντικειμένων της Χιλιετίας. Το Πνεύμα του Δαχτυλιδιού μπαίνει στο σώμα του βασιλιά των κλεφτών, Μπακούρα, και επισκέπτεται το παλάτι του Φαραώ για να τον νικήσει με το πλάσμα των Σκιών που κατέχει, τον Ντίαμπαουντ. Όμως τότε ο Φαραώ αποκαλύπτει ότι είναι ο Φαραώ της προφητείας, καθώς καλεί τον Όμπελισκ τον Βασανιστή για να αντικρούσει τον Ντίαμπαουντ. Ο Μπακούρα υποχωρεί. Σύντομα όμως επιστρέφει, παίρνοντας το Δαχτυλίδι της Χιλιετίας από τον αρχαίο κάτοχό του, τον Μαχάντ, και αποκτώντας τον έλεγχο πάνω στο μυαλό του κατόχου του Ματιού της Χιλιετίας, του Ακνάντιν.
Στο μεταξύ, ο Γιούγκι και οι φίλοι του μπαίνουν κι αυτοί στην αρχαία Αίγυπτο, χάρη στον Σάντι. Τη στιγμή που εντοπίζουν το Φαραώ, ο Μπακούρα έχει καταστρέψει τον Σλάιφερ τον Ουράνιο Δράκο με τη βοήθεια του Ακνάντιν και έχει αποδυναμώσει το Φαραώ. Η επανένωση του Γιούγκι και του Φαραώ δίνει ξανά ενέργεια στο Φαραώ, ο οποίος καλεί τον Φτερωτό Δράκο του Ρα. Με τη μορφή του Φοίνικα, ο Ρα καταστρέφει τον Ντίαμπαουντ και ο Μπακούρα τυλίγεται στις φλόγες. Όλα φαίνεται να έχουν τελειώσει για τον Μπακούρα, όταν ξαφνικά εκείνος αντιστρέφει την κλεψύδρα, (για άγνωστο λόγο) και γυρίζει το χρόνο πίσω. Έτσι, ο Ρα δεν κλήθηκε ποτέ και ο Μπακούρα έριξε το Φαραώ σε μια χαράδρα. Ο Γιούγκι και οι φίλοι του, έπειτα από αρκετές έρευνες εντοπίζουν το Φαραώ ζωντανό. Επιστρέφουν στο παλάτι μόνο για να μάθουν ότι ο Μπακούρα συγκεντρώνει τις δυνάμεις του στο στοιχειωμένο χωριό Κουλ Έλνα, το μέρος όπου οι κάτοικοί του θυσιάστηκαν για να δημιουργηθούν τα 7 Αντικείμενα της Χιλιετίας. Ο Φαραώ και οι ακόλουθοί του πηγαίνουν στο Κουλ Έλνα, ενώ ο Γιούγκι και οι φίλοι του αναλαμβάνουν να εντοπίσουν το χαμένο όνομα του Φαραώ. Στο Κουλ Έλνα, ο Φαραώ και ο Μπακούρα συγκρούονται και ο Μπακούρα χάνει και έτσι πηγαίνει στο Βασίλειο των Σκιών. Τότε όμως ο Ακνάντιν αποκαλύπτει την προδοσία του, καθώς παγώνει το Φαραώ και τους ακολούθους του και αποσπά από πάνω τους τα Αντικείμενα της Χιλιετίας. Στη συνέχεια, τα επιστρέφει στην Πέτρα της Χιλιετίας (το μέρος απ'όπου προήλθαν), ανοίγοντας έτσι την πύλη για την έλευση του άρχοντα του βασιλείου των Σκιών, του Σκοτεινού Ζορκ. Ο Ζορκ μεταμορφώνει τον Ακνάντιν σε Μέγα Μάγο των Σκιών. Ο Μάγος αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι ο πατέρας του φύλακα Σέτο, του αρχαίου εαυτού του Κάιμπα, τον οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν του ανατέθηκε να δημιουργήσει τα Αντικείμενα της Χιλιετίας. Ζητά από το γιό του να τον ακολουθήσει και να γίνουν κυβερνήτες του κόσμου, αλλά ο Σέτο αρνείται. Έτσι ο Μάγος ανοίγει μια πύλη και παρασύρει μέσα της το Σέτο, για να τον πείσει με την ησυχία του. Ο Φαραώ αποφασίζει να τους βρει και φεύγει από το Κουλ Έλνα. Ο Μάγος προσπαθεί να κάνει τον Σέτο να τον ακολουθήσει. Τότε όμως επεμβαίνει η Κισάρα, μια χωρική η οποία είναι η μετεμψύχωση του Άσπρου Δράκου με τα Μπλε Μάτια. Ο Μάγος καταφέρνει να πάρει από μέσα της τον Δράκο και η κοπέλα αποδυναμώνεται. Όταν εκνευρισμένος ο Μάγος αποφασίζει να σκοτώσει το Σέτο, η κοπέλα θυσιάζεται και πεθαίνει. Ο Μάγος καταλαμβάνει το σώμα του Σέτο και στρέφεται εναντίον του Φαραώ, ο οποίος μόλις έφτασε. Συγκρούονται, αλλά τότε επεμβαίνει ο Άσπρος Δράκος με τα Μπλε Μάτια και εξαφανίζει τον Μάγο.
Όμως, στο διάστημα αυτό, οι πύλες που ενώνουν το Βασίλειο των Σκιών με τη Γη ανοίγουν. Ο Μπακούρα θυσιάζει τον Ντίαμπαουντ και τον εαυτό του για να εμφανιστεί ο Σκοτεινός Ζορκ. Στη μάχη που ακολουθεί, εξαφανίζονται όλοι οι ακόλουθοι του Φαραώ. Ο Ζορκ είναι ασταμάτητος-ούτε οι Αιγύπτιοι Θεοί δεν κατάφεραν να τον εξοντώσουν καθώς και ο παππούς του Γιούγκι (ήταν και αυτός ακόλουθος του Φαραώ) καλεί τον Εξόντια τον Απαγορευμένο που είχε την ίδια τύχη με τους θεούς-. Υπάρχει ένας μόνο τρόπος να εξοντωθεί ο Ζορκ και αυτός θα φανερωθεί μόνο όταν ο Φαραώ καταφέρει να ανακαλύψει το όνομά του. Την ύστατη στιγμή όμως, εμφανίζονται ο Γιούγκι και οι φίλοι του, που μετά από πολλές περιπέτειες φέρνουν στο Φαραώ την πληροφορία που περίμενε-το όνομά του. Ο Φαραώ μαθαίνει ότι είναι ο Βασιλιάς Ατέμ και έτσι η αλλοτινή του δύναμη και σοφία επιστρέφουν. Ο Ζορκ στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο Μπακούρα, το σατανικό Πνεύμα του Δαχτυλιδιού, ένα τμήμα του οποίου είχε ενσωματωθεί στο Δαχτυλίδι για να αποφύγει το θάνατο. Τώρα όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Ο Ατέμ ενώνει τους τρεις Αιγύπτιους Θεούς και καλεί τη Δημιουργό του Φωτός, η οποία και εξοντώνει το Ζορκ. Έτσι, ο Ατέμ, ο Γιούγκι και οι φίλοι του επιστρέφουν στο παρόν για μια τελευταία αποστολή - την Τελική Μονομαχία.
Εκεί, ο Ατέμ και ο Γιούγκι μονομαχούν για να καθοριστεί εάν ο Ατέμ θα επιστρέψει μια και καλή στο παρελθόν, απαλλαγμένος από το Παζλ της Χιλιετίας ή θα παραμείνει για άλλα 5.000 χρόνια φυλακισμένος. Ο Ατέμ έχει στην τράπουλά του τη δύναμη των Αιγυπτίων Θεών. Ο Γιούγκι με μια έξυπνη στρατηγική όμως, καταφέρνει το ακατόρθωτο: να τους νικήσει έναν έναν. Η επόμενη στρατηγική του Ατέμ έχει να κάνει με το Σκοτεινό του Μάγο. Και ο σκοτεινός Μάγος όμως έχει την ίδια τύχη με τους Θεούς. Η τελευταία κίνηση του Φαραώ είναι να αναστήσει το Σλάιφερ τον Ουράνιο Δράκο. Ο Γιούγκι όμως καταφέρνει να ακυρώσει το κάλεσμα του Σλάιφερ και να τον εξοντώσει και τελικά να νικήσει τον Ατέμ. Έτσι, ο Ατέμ ελευθερώνεται και επιστρέφει εκεί που ανήκει. Τα Αντικείμενα της Χιλιετίας εξαφανίζονται και ο Γιούγκι μένει μόνος, αλλά αισιόδοξος.
Συντελεστές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Ελληνική μεταγλώττιση
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Χαρακτήρας | Ηθοποιός |
---|---|
Γιούγκι Μούτο, Φαραώ Ατέμ (κάτοχος του παζλ της χιλιετίας) | Αργύρης Παυλίδης |
Τζόι Γουέλερ | Πέτρος Δαμουλής |
Τρίσταν Τέιλορ | Χάρης Γρηγορόπουλος |
Τέα Γκάρντνερ | Σοφία Καψαμπέλη |
Σέτο Κάιμπα, πρίγκηπας Σέτο (κάτοχος του σκήπτρου της χιλιετίας) | Θανάσης Κουρλαμπάς
Έρικ Στιούαρτ (αγγλική μεταγλώττιση) |
Σερένιτι Γουέλερ | Σοφία Καψαμπέλη |
Νταρτζ | Θανάσης Κουρλαμπάς |
Σόλομον Μούτο | Νίκος Νίκας |
Μάι Βάλενταϊν | Σοφία Καψαμπέλη |
Ρεξ Ράπτορ | Νίκος Νίκας |
Ζίγκφριντ Φον Σρέντερ | Νίκος Νίκας |
Λίο Γουίλσον (Λίο Φον Σρέντερ) | Πέτρος Δαμουλής |
Μπακούρα | Θανάσης Κουρλαμπάς |
Ρεβέκα Χόκινς | Σοφία Καψαμπέλη |
Σκοτεινή μάγισσα | Σοφία Καψαμπέλη |
Βάλον | Χάρης Γρηγορόπουλος |
Μάρικ Ίσταρ | Θανάσης Κουρλαμπάς |
Ισίζου Ίσταρ | Σοφία Καψαμπέλη |
Ίσις (κάτοχος περιδέραιου της χιλιετίας) | Σοφία Καψαμπέλη |
Ακνάντιν (κάτοχος ματιού της χιλιετίας) | Νίκος Νίκας |
Μαχάντ (κάτοχος του δαχτυλιδιού της χιλιετίας), Σκοτεινός Μάγος | Νίκος Νίκας |
Άιρονχαρτ | Νίκος Νίκας |
Κρις | Σοφία Καψαμπέλη |
Γουέβιλ Άντεργουντ | Χάρης Γρηγορόπουλος |
Μόκουμπα Κάιμπα | Χάρης Γρηγορόπουλος |
Γκοζαμπούρο Κάιμπα | Αργύρης Παυλίδης |
Μαξιμίλιον Πέγκασους | Θανάσης Κουρλαμπάς |
Γκέμο (σωματοφύλακας του Σέτο Κάιμπα) | Νίκος Νίκας |
Νόα Κάιμπα | Πέτρος Δαμουλής |
Μπάντιτ Κιθ | Νίκος Νίκας |
Μάκο Τσουνάμι | Θανάσης Κουρλαμπάς |
Ραφαέλ | Πέτρος Δαμουλής |
Σάντι (κάτοχος κλειδιού της χιλιετίας) | Χάρης Γρηγορόπουλος |
Άλιστερ | Νίκος Νίκας |
Πάνικ | Νίκος Νίκας |
Ντιουκ Ντέμπλιν | Θανάσης Κουρλαμπάς/Πέτρος Δαμουλής/Νίκος Νίκας |
Σερ Άρθουρ Χόκινς | Νίκος Νίκας |
Μομπάσα | Νίκος Νίκας |
Όντιον Ίσταρ | Πέτρος Δαμουλής |
Ζορκ (τέρας των σκιών) | Πέτρος Δαμουλής |
Παραπομπές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- ↑ Yu☆Gi☆Oh!, https://myanimelist.net/anime/550/Yu%E2%98%86Gi%E2%98%86Oh, ανακτήθηκε στις 2018-05-03
- ↑ Yu☆Gi☆Oh! Duel Monsters, https://myanimelist.net/anime/481/Yu%E2%98%86Gi%E2%98%86Oh_Duel_Monsters/, ανακτήθηκε στις 2018-05-03
- ↑ «Yu-Gi-Oh! Duelists break record for largest trading card tournament» (στα αγγλικά). Guinness World Records. 2013-03-27. http://www.guinnessworldrecords.com/news/2013/3/yu-gi-oh!-duelists-break-record-for-largest-trading-card-tournament-47727/. Ανακτήθηκε στις 2018-08-04.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- Επίσημη ιστοσελίδα
- YGOgr το πληρέστερο ελληνικό κατάστημα για προϊόντα Yugioh.