Vavel

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Vavel
URLVAVEL.com
Κατάταξη AlexaΑύξηση 14.098 (Ιανουάριος 2019)[1]

Ο Vavel (στυλιζαρισμένο: VAVEL) είναι ιστότοπος που περιέχει τις πιο πρόσφατες αθλητικές ειδήσεις και αποτελείται από εκδόσεις σε 15 χώρες. Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Μεξικό, Κολομβία, Περού, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα, καθώς και μία έκδοση που εκπροσωπεί τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Το VAVEL είναι διαθέσιμο στους αναγνώστες σε 7 διαφορετικές γλώσσες.

Τον Αύγουστο του 2016, το VAVEL επέκτεινε την εμβέλειά του ώστε να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία πολυμέσων στους αναγνώστες και στους θεατές, ξεκινώντας μια καθημερινή ψηφιακή εκπομπή,[2] διαθέσιμη μέσω καναλιών ζωντανής ροής στο Facebook και στο YouTube.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημιουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε από τον Javier Robles, αθλητικό δημοσιογράφο, ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Ρέι Χουάν Κάρλος στη Μαδρίτη (2008-2009).

Ο ιστότοπος ανέβηκε τον Απρίλιο του 2009 ως πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που περιστρέφεται γύρω από τα αθλήματα, όπου οι χρήστες μπορούσαν να διαμορφώσουν τα προφίλ τους με λογότυπα ομάδας και προτιμήσεις. Υπήρχαν επίσης εργαλεία πολυμέσων στα οποία οι χρήστες μπορούσαν να προσωποποιήσουν το δικό τους blog, να ανεβάσουν εικόνες και βίντεο και να αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες μέσω άμεσων μηνυμάτων στο προφίλ τους.

Την ίδια στιγμή που ξεκίνησε αυτή η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στο vavel.com, στο domain vavel.es, κυκλοφόρησε αθλητική εφημερίδα. Το πρώτο άρθρο δημοσιεύθηκε στις 28 Ιουνίου 2009[3] και το προσωπικό συγγραφής αποτελούταν εξ ολοκλήρου από τους φοιτητές. Αργότερα η εφημερίδα άλλαξε στο domain vavel.com.

H VAVEL επιλέχθηκε από το Ινστιτούτο Εξωτερικού Εμπορίου της Ισπανικής Κυβέρνησης [4] στο πρόγραμμα του Ισπανικού Τεχνολογικού Κέντρου στη Σίλικον Βάλεϊ στα τέλη του 2017 ως startup με δυνατότητα εγκατάστασης στην αμερικανική αγορά.

Προέλευση ονόματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το όνομα VAVEL προέκυψε ως μνεία για τον Πύργο της Βαβέλ, τον αιτιολογικό μύθο όπου μια ενωμένη ανθρωπότητα, στην οποία ο λαός μιλούσε μια γλώσσα, μετανάστευσε και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη γη του Shinar.

Στη συνέχεια αποφάσισαν να χτίσουν μια πόλη και έναν πύργο που δήθεν θα μπορούσαν να φτάσουν στον ουρανό. Σε αυτό το κεφάλαιο της Γένεσις λέγεται ότι ο Θεός αναστατώθηκε με τον λαό και ως εκ τούτου αποφάσισε να μπερδέψει την τότε μορφή επικοινωνίας. Αυτό λέγεται ότι είναι η προέλευση των διαφορετικών γλωσσών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Vavel.com Site Info». Alexa Internet. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 25 Μαρτίου 2019. 
  2. Νούνιεζ, Άλαν. «VAVEL México salta a la radio y televisión» (στα ισπανικά μεξικού). VAVEL.com. https://www.vavel.com/mx/polideportivo-mx/682464-vavel-mexico-salta-a-la-radio-y-television.html. Ανακτήθηκε στις 2017-02-12. 
  3. «First article on Vavel.com». 28 Ιουνίου 2009. 
  4. «Nine Spanish startups will participate in the seventh edition of the Silicon Valley immersion program of the Spain Tech Center». Ανακτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]