Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:MARKELLOS

UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα. Γιατί αφαιρείς συνδέσμους προς σελίδες αποσαφήνισης από λήμματα; Για παράδειγμα από το λήμμα Βαθυκλής (γλύπτης).

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Γιατί είναι λάθος η χρήση του προτύπου σε αυτές.

Σκοπός του Άλλεςχρήσεις δεν είναι να συνδέει κάθε λήμμα με τη σελίδα αποσαφήνισης που περιλαμβάνεται, αλλά να βοηθάει τον αναγνώστη να πλοηγηθεί σε διφορούμενους τίτλους. Αν για παράδειγμα ο αναγνώστης ψάχνει πληροφορίες τον γλύπτη Βαθυκλή:

  • 1η περίπτωση: Γράφει στην Αναζήτηση Βαθυκλής. Καταλήγει στη σελίδα αποσαφήνισης και από εκεί επιλέγει Βαθυκλής (γλύπτης)
  • 2η περίπτωση: Γράφει στην αναζήτηση Βαθυκλής (γλύπτης) ή φτάνει στη σελίδα αυτή μέσω μιας εξωτερικής μηχανής αναζήτησης , έχει φτάσει στη σελίδα που θέλει. Δεν το ενδιαφέρει ο πολεμιστής Βαθυκλής. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος στο λήμμα αυτό να υπάρχει το πρότυπο άλλες χρήσεις.

Δες και το παράδειγμα με το Paris, Virginia εδώ.

Σε άλλες πάλι σελίδες το πρότυπο έπρεπε να υπάρχει και δεν υπήρχε οπότε το πρόσθεσα (π.χ. Απόλλων.

109.178.184.212 (συζήτησησυνεισφορές)

Πράγματι αυτός είναι ο σκοπός του προτύπου. Κατά τα άλλα η παραπάνω περιπτωσιολογία δεν είναι απόλυτη, αντίθετα είναι πολύ σχετική, ειδικότερα όταν έχει να κάνει με εξωτερικές μηχανές αναζήτησης, οι οποίες καθημερινά αλλάζουν τα κριτήρια που καθορίζουν τη σειρά εμφάνισης αυτών που βγάζουν. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα-λήμματα που έφτασαν τις χιλιάδες θεάσεις γιατί κάποιο άλλο λήμμα ήταν στην επικαιρότητα αλλά το Google είχε εμφανή προτίμηση σε αυτά λόγω καθιερωμένης δημοφιλίας. Δε θέλω να τα κατονομάσω. Το λήμμα της Πισπιρίγκου με άλλο τίτλο θα είχε 100x προβολές... γιατί? γιατί αυτός ο τίτλος δεν ταιριάζει στους αλγόριθμους αναζήτησης του Google... Ασχέτως του ποιού Μητσοτάκη το λήμμα θέλω να δω μια μηχανή αναζήτησης για τα επόμενα πολλά χρόνια θα με πηγαίνει στου Κυριάκου... Δεν είναι καθόλου προφανές και απλό αν μια αποσαφήνιση στην αρχή ενός λήμματος έχει λόγο ύπαρξης και όπως οι ανακατευθύνσεις πολύ δύσκολα να είναι εξαιρετικά άχρηστες.

Απαντήστε στο "Σελίδες αποσαφήνισης"