Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:AntonyFragakis

Ελληνική λέξη, σύνδεσμος προς αλλόγλωσση έκδοση της Βικιπαίδειας

3
L'OrfeoGreco (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ @AntonyFragakis, σας ευχαριστώ για την παρέμβαση στο λήμμα του Τζουζέπε Ντι Στέφανο.

Μια μικρή επισήμανση επί ενός ζητήματος που ο ίδιος ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, επειδή ίσως σας διέφυγε —μην το δείτε ως «παρατήρηση», πρόκειται για φιλική συμβουλή.

Γενικά αποφεύγεται ή μάλλον δεν είναι αποδεκτή πρακτική η τοποθέτηση συνδέσμων προς αλλόγλωσσες εκδόσεις της Βικιπαίδειας επί ελληνικών λέξεων.

Επί παραδείγματι, στο λήμμα του Ντι Στέφανο, ορθώς δώσατε τους τόπους γέννησης και θανάτου του τενόρου (Μότα Σαντ' Αναστασία και Σάντα Μαρία Χοέ), αλλά η τοποθέτηση επ΄αυτών των αντιστοίχων συνδέσμων προς την Ιταλική Βικιπαίδεια δεν συνιστά ορθή πρακτική. Το σωστότερο θα ήταν να τοποθετούσατε κόκκινους συνδέσμους, η κανέναν σύνδεσμο αν δεν είναι ειδικού ενδιαφέροντος τα μέρη αυτά.

Ευχαριστώ για την κατανόηση, σας ενημέρωσα ούτως ώστε να μην ανατρέψω αδικαιολόγητα τις ενέργειές σας.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

@L'OrfeoGreco: Θα συμφωνήσω, αλλά θα προσέθετα και κάτι παραπάνω: Επίσης, οι κόκκινοι σύνδεσμοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Βικιπαίδειας, παραπλανούν τον χρήστη που θεωρεί ότι έχει λήμμα στα ελληνικά αλλά πετάγεται στα ιταλικά ή οπουδήποτε αλλού, αλλά και γιατί δεν γνωρίζουν όλοι ιταλικά ή ισπανικά. Τέλος, το γεγονός ότι χάνονται θεάσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετατραπούν σε ένα καλογραμμένο λήμμα, δηλαδή χάνονται αναγνώστες. Επίσης η πολιτική της Βικιπαίδειας δεν προτείνει την τοποθέτηση συνδέσμων προς άλλες γλώσσες.

AntonyFragakis (συζήτησησυνεισφορές)

Με συγχωρείτε για τις απερισκεψίες μου. Από 'δω και στο εξής, θα πράττω σύμφωνα με τις συμβουλές σας.

Απαντήστε στο "Ελληνική λέξη, σύνδεσμος προς αλλόγλωσση έκδοση της Βικιπαίδειας"