Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

Γιάννης Ευαγγελίου (συζήτησησυνεισφορές)

Χαίρετε.Η σελίδα επανεκκίνησης είναι μια σελίδα που έχει να κάνει με την επανεκκίνηση, το reboot που λέγεται στα αγγλικά.Απο την άλλην όπως εξηγώ, η σελίδα αυτή έχει να κάνει με σειρές, με franchise, τα οποία τα πήραν πάλι απο την αρχή και δεν τα συνέχισαν απο εκεί που σταμάτησαν.Καταλαβαίνεις τι εννοώ? Απο την άλλην, γενικά, υπάρχει η λέξη reboot για τα franchises γενικά στην Αγγλική Βικιπαίδεια και σε άλλες Βικιπαίδειες.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

όχι, δεν καταλαβαίνω. γράψτο μου απλά,

Γιάννης Ευαγγελίου (συζήτησησυνεισφορές)

Τώρα πως να το εξηγήσω?Λοιπόν. Δεν λέμε στην καθομιλουμένη ότι η ταινία π.χ.Γκοτζίλα (ταινία, 2014)| Γκοτζίλα του 2014]] είναι επανεκκίνηση, δηλ.reboot όπως το λέμε στα αγγλικά, όλων των προηγούμενων ταινιών Γκοτζίλα? Αυτό ακριβώς κάνω.Μιλάω για ταινίες που είναι κομμάτι ενός franchise όπως η συγκεκριμένη ταινία που μόλις ανέφερα.Καταλαβαίνεις τι εννοώ?

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

δεν είναι εγκυκλοπαιδική η κατηγοριοποίηση - ο αναγνώστης δεν καταλαβαίνει τι κατηγοριοποιείται, η αγγλική έχει την κατηγορία αλλά έχει και τη σελίδα που εξηγεί το reboot. Όταν φτιάξεις τη σελίδα, φτιάχνεις και την κατηγορία

Γιάννης Ευαγγελίου (συζήτησησυνεισφορές)

Όντως.Θα φτιαχτεί κι αυτή η σελίδα κάποια στιγμή.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

θα αλλάξω το όνομα της κατηγορίες σε Reboot ταινιών αφού ο όρος στα ελληνικά χρησιμοποιείται αμετάφραστος. και καλά θα ήταν προτού δημιουργήσεις μια κατηγορία να κοιτάς πάντα πως είναι καταγεγραμμένη στα ελληνικά, γιατί απαγορεύεται να κάνουμε εμείς τις μεταφράσεις.

Απαντήστε στο "Εξήγηση"