Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

Maria.elef (συζήτησησυνεισφορές)

Καλήσπέρα σας,

Είδα σήμερα κάποιες διαγραφές που κάνατε στο λήμμα "Περιστατικά βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα". Σε κάποια γράψατε ότι επειδή δεν είναι καταδικασμένα περιστατικά δεν πρέπει να αναφέρονται, όμως στην περιγραφή είχα γράψει "μια γυναίκα καταγγέλλει". Επίσης πολλές δολοφονίες γυναικών που έχουν καταδικασθεί τις διαγράψατε εντελώς. Καταλαβαίνω αυτό που γράψατε ότι θεωρείται πως η λίστα είναι αυθαίρετη, όμως στην αρχή της σελίδας δίνετε ο ορισμός της γυναικοκτονίας όπως ορίζεται από το Ευρωπαίκό Ινστιτούτο Ισότητας των φύλων, ως την δολοφονία γυναικών και κοριτσιών λόγω του φύλου τους και στην σελίδα του Ινστιτούτο αναφέρονται τα παρακάτω σχετικά με τον όρο: Killing of women and girls because of their gender, which can take the form of, inter alia: the murder of women as a result of intimate partner violence; the torture and misogynist slaying of women killing of women and girls in the name of “honour”; targeted killing of women and girls in the context of armed conflict; dowry-related killings of women; killing of women and girls because of their sexual orientation and gender identity; the killing of aboriginal and indigenous women and girls because of their gender; female infanticide and gender-based sex selection foeticide; genital mutilation related deaths; accusations of witchcraft; and other femicides connected with gangs, organized crime, drug dealers, human trafficking and the proliferation of small arms. (https://eige.europa.eu/thesaurus/terms/1128).

Κατά συνέπεια οι καταδικασμένες περιπτώσεις δολοφονίας γυναικών από νυν ή πρώην συντρόφους είναι περίπτωση γυναικοκτονίας, και άρα βίας κατά των γυναικών. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να αφαιρεθούν, και νομίζω ότι το άρθρο είναι χρήσιμο και κάνει μια αναδρομή σε σημαντικά περιστατικά, για αυτό και θα ήθελα να μου πείτε τι χρειάζεται ώστε να συμπεριληφθούν, αλλά και ότι προσθήκες/προστάσεις έχετε (είδα πως έχετε κάνει αρκετές επεξεργασίες οπότε πιστεύω πως θα βοηθήσει το άρθρο). Έχει μέσο όρο 33 επισκέψεις τη μέρα, πιθανό πολλές να είναι από γυναίκες ή κορίτσια, οπότε το θεωρώ αρκετά σημαντικό να είναι σωστό σαν άρθρο αλλά και να μην ξεχαστούν όλες αυτές οι δολοφονημένες γυναίκες.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Όπως είδατε και στη σελίδα συζήτησης θα γίνουν κάποιες αλλαγές. εκεί θα τα γράψω αναλυτικά.

Maria.elef (συζήτησησυνεισφορές)

Είδα πως διαγράψατε όλα τα περιστατικά, αλλά δεν υπάρχει η τεκμηρίωση κάπου μέχρι στιγμής. Για την δημιουργία του λήμματος και το format του ακολούθησα την αντίστοιχη σελίδα για περιστατικά βίας εναντίων των γυναικών στην Ισπανία η οποία είναι μάλιστα από της πρώτες χώρες που έχουν προσπαθήσει και συνεχίζουν να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ( https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_incidents_of_violence_against_women_in_Spain ). Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει στην αντίστοιχη ελληνική να διαγραφούν όλα. Επίσης οι περιπτώσεις που συμπεριέλαβα ήταν όσες μπορούσα να βρω στοιχεία, καθώς πολλές εφημερίδες είτε δεν είχαν ιστοσελίδα τότε ή δεν έχουν κάνει ψηφιακό το αρχείο τους και επομένως δεν μπορούσε να μπει παραπομπή. Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τα περιστατικά, μιλάμε για δολοφονημένες γυναίκες δεν είναι απλώς αριθμοί. Είναι δυνατόν για παράδειγμα η υπόθεση της Τοπαλούδη να μην αναφέρεται ως περιστατικό βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα; Συμφωνώ να γίνουν όσες αλλαγές χρειάζονται αλλά τα περιστατικά πρέπει να είναι εκεί.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)
Απαντήστε στο "Επεξεργασία περιστατικών βίας κατά των γυναικών"