Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

Fotis A. (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Μόλις διαπίστωσα ότι έβαλες την πινακίδα περί εγκυκλοπεδικότητας στο λήμμα, σκέφτηκα να σε ενημερώσω λίγο για το τι ισχύει στις ταινίες. Πιθανόν εσύ να γνωρίζεις περισσότερα για την εγκυκλοπεδικότητα μιας και ασχολείσαι σε μόνιμη βάση με αυτό το ζήτημα, απ' ότι βλέπω στις συζητήσεις που κάνεις στη Αγορά...

Για να έρθουμε λίγο στο συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και θεώρησες ότι η ταινία δεν πληροί τα κριτήρια της εγκυκλοπεδικότητας. Παραθέτω ακριβώς τις οδηγίες που υπάρχουν στη Βικιπαιδεια (δεν είναι δικές μου!!)

Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (ταινίες)

Αξιόλογη ταινία είναι όποια πληροί τεκμηριωμένα τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω κριτήρια:

Β. Περιεχόμενο και είδος

3 Η ταινία δεν πρέπει να είναι ημιτελής ή να θεωρείται από τους δημιουργούς της σαν ημιτελής. Εξαιρείται η περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν υπάρχουν πλήρη αντίγραφα μίας ταινίας που κρίνεται σαν σημαντική με όλα τα υπόλοιπα κριτήρια.

Γ. Αναγνώριση

2 Έχει διανεμηθεί στους κινηματογράφους, κατά προτίμηση σε ευρύ κύκλωμα αιθουσών, δηλαδή όχι μόνο σε αίθουσες τέχνης. Η ταινία χρειάζεται να έχει ικανοποιητική εισπρακτική πορεία σε σχέση με την εποχή που γυρίστηκε και σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των θεατών που παρακολουθούν κινηματογράφο. Η αποκλειστική διανομή μόνο σε βίντεο ή DVD από μόνη της δεν αρκεί για να δώσει σημαντικότητα στην ταινία ακόμα και αν οι συντελεστές είναι αξιόλογοι. Οι ταινίες που δημιουργούνται για την τηλεόραση συμπεριλαμβάνονται σε λήμμα μόνο αν συντρέχουν και άλλα κριτήρια.

Επίσης:

Βικιπαίδεια:Σπουδαιότητα (ταινίες) Α

Αξιόλογη ταινία είναι όποια πληροί τεκμηριωμένα τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Συντελεστές: Οι βασικοί ηθοποιοί (Άιντα Λουπίνο), ο σκηνοθέτης, ο σεναριογράφος πρέπει να είναι αξιόλογοι με τα κριτήρια για τα αξιόλογα πρόσωπα. Εδώ εξετάζουμε την διαχρονική παρουσία τους στον χώρο των τεχνών, με άλλα λόγια, είναι σημαντικό αν κάποιοι από τους βασικούς συντελεστές έχουν μία αξιόλογη πορεία διαχρονικά και όχι μόνο αν ήταν γνωστοί ή/και αναγνωρισμένοι όταν γυρίστηκε η ταινία.

Τώρα πες μου εσύ ότι το λήμμα δεν ικανοποιεί τα κριτήρια εγκυκλοπεδικότητας...Δηλαδή είναι σαν να μου λες μόνο αν μια ταινία έχει βραβευτεί με Οσκαρ είναι εγκυκλοπεδική, ή κάνω λάθος;

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Θα σου απαντήσω στη σελίδα συζήτησης του λήμματος, για να συμμετέχουν και άλλοι αν θέλουν

Fotis A. (συζήτησησυνεισφορές)

ΟΚ

Απαντήστε στο "Η Ζωή μου Κινδυνεύει"