Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Sperxios

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Όλη η ενότητα Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος & Εθνικός Διχασμός στο λήμμα Ελευθέριος Βενιζέλος, που από ότι είδα ανέπτυξες και πρόσθεσες πληροφορίες, είναι χωρίς πηγές. Μου κάνει εντύπωση ότι έχεις αφήσει την ενότητα χωρίς πηγές - ενώ φαίνεται ότι έχεις μπόλικη βιβλιογραφία.

Sperxios (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, όταν γραφω κατι χωρίς πηγές ''συνήθως'' σημαίνει πως το έχω διαβασε σε καποια αξιοπιστη πηγη (συμποσια, εργα ορόσημα οπως πχ του Λεονταριτη ή σε 3γενείς πχ συλλογικό εργο Κολλιόπουλου).

Αλλα βλέπω ότι εδώ σβησατε ενα πολυ μεγαλο κομματι, αντί να προσθεσατε το {{tl|πηγες}} όπου επιπλέον νομιζετε πως χρειαζεται.

Θα εκτιμούσα αν το επαναφέρατε, αφού το απόσπασμα (κατεμέ) δεν περιείχε ακραίες θεωρίες?

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Περιεχόμενο που δεν τεκμηριώνεται μπορεί να αφαιρεθεί. Η ενότητα είχε συνέχεια επισημάνσεις για πηγές. Το να έβαζα ακόμα μια σε τι θα χρησίμευε. Εσείς τα έχετε γράψει, και μάλιστα πρόσφατα.

Sperxios (συζήτησησυνεισφορές)

Έχετε σβήσει ολοκληρη την ενοτητα Α'ΠΠ -- δεν τη ξεκινησα εγώ, και ειναι σημαντική για την ληρότητα του αρθρου -- πλησιαζετε λοιπόν τον βανδαλισμό :-). Παρόλο που υπαρχουν πηγες που δεν έχω επικολλησει, επικαλούμαι την ΒΠ:ΑΓΝΟΗΣΤΕ και καλή τη πίστη αναιρω την αναίρεσή σας.

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητε Σπερχιέ, συγχαρητηρια για τις συνεισφορές σας. Η τοποθετηση πηγων ειναι εξαιρετικα σημαντική για πολλους λογους. Ενας εξ αυτών επειδή η ΒΠ είναι ενα εγχείρημα που συμμετεχουν πολλοί. Βοηθα στο να ζυγιζουν οι άλλοι συντάκτες την βαρύτητα υης καθε πρότασης. Επιπλέον η ΒΠ στηρίζεται στην επαληθευσιμότητα, οχι στην αλήθεια. Φιλικά, Cinadon36 13:10, 27 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Chalk19 (συζήτησησυνεισφορές)

Η ενότητα καλώς διαγράφηκε. Ας επανέλεθει ό,τι μπορεί να τεκμηριωθεί κατάλληλα, αλλιώς να ξαναγραφτεί με χρήση κατάλληλων πηγών. Μια λύση άμεση, για να μην υπάρχει το μεγάλο κενό, θα ήταν μια σύνοψη του αντίστοιχου τμήματος από άλλες ΒΠ (λχ γαλλική), μαζί με τις αναφορές που υπάρχουν εκεί. Αυτή η σύνοψη μπορεί να αποτελέσει τη "μαγιά" για να αναπτυχθεί αργότερα η ενότητα σε σωστές βάσεις.

Sperxios (συζήτησησυνεισφορές)

<del>Δεν θα χρεισατεί, θα επαναφερω οτι μπορέσω να βρω πηγες.</del> Συμφωνω, ειναι unsalvable, θελει από την αρχή.

Απαντήστε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"