Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

ΖῷονΠολιτικόν (συζήτησησυνεισφορές)

Χάζευα το παραπάνω challenge και είδα πώς είσαι ένας από αυτούς και συγχαρητήρια σου! χε-χε! Αν θελήσω να συμμετάσχω πρέπει κάπου να δηλώσω συμμετοχή ή απλά μόλις γράψω το 100ο (σε 100 μέρες in a row) να το δημοσιεύσω στη σελίδα που είδα; Πώς λειτουργεί; Μου κίνησε την περιέργεια το challenge αυτό τολμώ να πω :P

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα! Όχι, δεν χρειάζεται να δηλώσεις συμμετοχή για να συμμετάσχεις. Μπορείς φυσικά να καταγραφείς στην αντίστοιχη σελίδα. Εγώ κατέγραψα τον εαυτό μου μόνο όταν ολοκλήρωσα τις 100 ημέρες (όπως σωστά γράφεις, και όχι 100 λήμματα). Είναι περισσότερο (ή ήταν) ένα προσωπικό challenge. Μετέπειτα ίσως κάποιοι θέλησαν να κάνουν επίδειξη είτε λαλώντας με ντουντούκα, είτε κλέβοντας (πολύ) τον εαυτό τους (π.χ. έχοντας προετοιμασμένα λήμματα για τις ημέρες που δεν προλαβαίνουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν, ή με 100 λήμματα σε λιγότερες ημέρες) προκειμένου να λένε ότι «πέτυχαν». Αν το πάρεις πραγματικά ως προσωπικό challenge, μένοντας τίμιος πρώτα στον εαυτό σου (δηλαδή ακολουθώντας τους «κανόνες») είναι δύσκολο, όχι ακατόρθωτο, αλλά χρειάζεται αυτή την προσωπική δέσμευση. Δεν ήταν λίγες οι ημέρες που με τρελή νύστα και δάκρυα στα μάτια προσπάθησα να φτιάξω ένα έστω stub λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να μην αποτύχω. Αν κοιτάξεις, το πέτυχα την δεύτερη φορά: την πρώτη έχασα δυο ημέρες και το παράτησα χωρίς να επαναπαυτώ ότι σε κάποιες ημέρες είχα δύο λήμματα σε κάποιες ημέρες αλλά δεν τα χρησιμοποίησα για αντιστάθμιση και ξαναξεκίνησα από την αρχή. Από την άλλη, και την δεύτερη φορά, έχασα μία μέρα, και την κατέγραψα ως χαμένη μέρα (δεν κατάλαβα καν πως έγινε, γιατί είχα επεξεργασίες εκείνη την ημέρα). Όπως είπα είναι προσωπικό challenge, εξαρτάται πως βλέπεις τον εαυτό σου και τί θέλεις. Εμένα με βοήθησε στην οργάνωσή μου έξω από τη Βικιπαίδεια. Το γεγονός ότι ήθελα πολύ να ολοκληρώσω το challenge, με ώθησε στο να οργανώνω τις εργασίες μου εκτός Βικιπαίδειας ώστε να μου μένει κάποιος χρόνος και για αυτό. Οπότε ήμουν γενικά πιο οργανωμένος και στη δουλειά και στο σπίτι. Αξίζει.

ΖῷονΠολιτικόν (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα! Ναι, σχετικά με το "κλέψιμο", αν και ίσως ακούγεται κάπως "παιδιάστικο" (για κάποιους), κυριολεκτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις περισσότερο (μάλλον αποκλειστικά) κλέβεις τον εαυτό σου. Κι επειδή, δεν μου αρέσει να κλέβω (με κάνει και νιώθω για αρχή άβολα), σκέφτομαι ότι είναι μεγάλη δέσμευση (προς τον εαυτό σου πάντα) το να κάνεις ένα λήμμα επί 100 μέρες στη σειρά... Μάλλον, επειδή δεν έχω αδέλφια, δεν έμαθα να "κλέβω" για να υπερτερώ στα παιχνίδια, ας πούμε, κι αυτό το έχω διατηρήσει έως και σήμερα (άθελα ή ηθελημένα). Για παράδειγμα, την επομένη αφού ρώτησα, έφυγα από την Αθήνα, για 3 μέρες. Εκεί που ήμουν δεν είχα υπολογιστή. Έψαξα λίγο να δω τι μπορώ να κάνω μέσω κινητού, αλλά φάνηκε λίγο δύσκολο. Αλλά, θα ήταν μία ευκαιρία να μάθω να επεξεργάζομαι μεγαλύτερο όγκο (και όχι καμιά διορθωσούλα) και μέσω αυτού... Η λογική σου για το challenge είναι σίγουρα inspiring και δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Είμαι σίγουρος ότι σε βοήθησε συνολικά με την οργανωτικότητά σου και ως άνθρωπο, αυτή η (κατά τ'άλλα ευχάριστη -αφού ο ίδιος την επέλεξες) υποχρέωση... Δεν σου κρύβω ότι φοβάμαι μην απογοητευτώ αν για παράδειγμα φτάσω στα 50-60 συνεχόμενα και τελικά δεν τα καταφέρω. Και επειδή γίνομαι εύκολα εμμονικός με τέτοια, δεν ξέρω πώς θα σκέφτομαι, τη μέρα που θα ξέρω ότι θα πάει χαμένη. Παρόλα αυτά, αυτή δεν είναι σωστή λογική (νομίζω), οπότε θα ήταν ένα καλό τεστ για μένα, ως άνθρωπο (έπειτα και η απογοήτευση έχει κι αυτή την αξία της). Θα το σκεφτώ λιγάκι, αν και όπως είπες, φαίνεται όντως να αξίζει! (Αν το ξεκινήσω και χρειαστώ υποστήριξη θα σου στείλω για αυτό, έτσι, για ψυχολογική ανάταση χα-χα!)

Απαντήστε στο "100wikidays"