Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Έχω μια απορία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί μια ενημερωτική μπάρα που να εμφανίζεται και σε κινητές συσκευές. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με αίτημα στην ειδική σελίδα του Meta ακολουθώντας την σχετική πολιτική και τις συστάσεις ή γίνεται να γίνει και με την χρήση κάποιου ειδικού προτύπου του MediaWiki; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Υπάρχουν δύο είδη. Το ένα είναι αυτό που εμφανίζεται σε όλους τους επισκέπτες ή μόνο στους ανώνυμους, ενός συγκεκριμένου wiki, και ρυθμίζεται μέσα από το ίδιο το wiki. Παράδειγμα αυτό που τρέχει συνεχώς στη σλαβομακεδονική ΒΠ ή την βασκική και αυτά που τρέχουμε στην ελληνική για τοπικές δράσεις MediaWiki:Sitenotice και MediaWiki:Anonnotice.Το άλλο είναι αυτό που μπορεί να ρυθμιστεί μόνο από το meta και μπορεί να έχει πολύ συγκεκριμένες ρυθμίσεις (π.χ. από ποια τοποθεσία μπαίνει κάποιος, πόσο συχνά να εμφανίζεται, κλπ) όπως αυτά που τρέχουν για τα Wiki Loves... , τις δωρεές κλπ. και γενικά αφορά περισσότερο διεθνείς και επίσημες δραστηριότητες. Τι ακριβώς σκέφτεσαι;

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Βασικά, σκέφτομαι να τοποθετείται μια ενημερωτική μπάρα για διάφορες τοπικές δράσεις της Βικιπαίδειας και σε κινητά αν είναι τοπικά εφικτό (π.χ. διαγωνισμοί λημματογράφησης, σχολεία Βικιπαίδειας και άλλες δράσεις της Βικιπαίδειας). Ένα σημαντικό μέρος των αναγνωστών μας (ουσιαστικά η πλειοψηφία) προέρχεται από κινητές συσκευές (εδώ βρίσκονται και τα σχετικά στατιστικά), οπότε θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια καλή ιδέα για την ενημέρωση τους σχετικά με τις δράσεις της κοινότητας. Θα ωφελήσει, φυσικά, και στην εύρεση νέων συντακτών.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Γίνεται ήδη αυτό που σκέφτεσαι, οι μπάρες για τους διαγωνισμούς λημματογράφησης κλπ εμφανίζονται και στα κινητά.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Ωραία, ευχαριστώ για την απάντηση. Με ποιον τρόπο όμως γίνεται αυτό;

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Αυτά που έδειξα παραπάνω, MediaWiki:Sitenotice και MediaWiki:Anonnotice. Μπορούμε να δείχνουμε κάτι σε όλους, ή μόνο στους συνδεδεμένους χρήστες, ή μόνο στους μη συνδεδεμένους χρήστες.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Ωραία. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν γνώριζα ότι ήδη εφαρμοζόταν αυτό, απλά το πρότεινα λόγω της έλλειψης επεξεργασιών χρηστών από κινητές συσκευές σε διαγωνισμούς λημματογράφησης και άλλες δράσεις.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Εντάξει, όσο και αν είναι δυνατό, δεν είναι και ο πιο εύκολος τρόπος να γράψεις λήμμα από το κινητό. Αυτός που θα δει την ανακοίνωση στο κινητό του, μπορεί να καθίσει μετά στον υπολογιστή του και να γράψει. Δεν σημαίνει κάτι, η μπάρα θα έχει κάνει τη δουλειά της, απλά χωρίς να μπορούμε να κάνουμε πολλές μετρήσεις. Το πόσο θα έχει αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει και με την φύση του κάθε μέσου, αυτός που μπαίνει στην ΒΠ από το κινητό συνήθως θέλει να πάρει γρήγορα μια δυο πληροφορίες και να φύγει, άρα δεν θα τον προσελκύσει για εκείνη τη στιγμή κάτι τέτοιο, ή απλά θα σερφάρει ξαπλωμένος στον καναπέ θέλοντας απλώς να διαβάσει και όχι να κάνει (άρα επίσης δεν θα τον προσελκύσει για εκείνη τη στιγμή). Είναι αυτός ο λόγος που κάποια πράγματα δεν εμφανίζονται στο κινητό ή εμφανίζονται με διαφορετικό τρόπο. Αυτό πάντως φαίνεται, αφού μπορεί να μπει μετά να το τσεκάρει από υπολογιστή.

Απαντήστε στο "Ενημερωτική μπάρα για κινητά"