Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Ioanab (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα,

Geraki, θα ήθελα, παρακαλώ, την γνώμη σας και κάποιες απαντήσεις για το παρακάτω θέμα. Έκανα δύο (προσεγμένες, όπως πιστεύω) επεξεργασίες στις 19 και στις 20/4/2020 στο λήμμα «Ιησούς Χριστός» (https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%99%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%82_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82&diff=prev&oldid=8192693)&(https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%99%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%82_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82&diff=next&oldid=8192693), τις οποίες αναίρεσε ο διαχειριστής CubicStar στις 21/4/2020 με κάποια αιτιολογία. Λυπάμαι για τον κόπο στον οποίο θα σάς υποβάλω, αλλά θα σάς παρακαλούσα πολύ να μεταβείτε στη συζήτηση του CubicStar που αφορά στο συγκεκριμένο λήμμα https://el.wikipedia.org/wiki/Topic:Vl00y00iuwm9cy87, και, αφού διαβάσετε την επικοινωνία μας, εάν έχετε την καλοσύνη, να μού απαντήσετε στα παρακάτω:  

1)   Είναι σωστή η συμπεριφορά ενός διαχειριστή και σύμφωνη με την πολιτική της ΒΠ να μην απαντά μετά από τόσες ημέρες, ενώ έχει επικοινωνήσει ήδη με άλλους χρήστες σε μεταγενέστερες ημερομηνίες από την υποβολή των δικών μου ερωτημάτων; Δεν είναι λογικό αυτή η σιωπή του να εγείρει υποψίες ότι δυσκολεύεται να βρει μια πειστική απάντηση σ’ αυτά που ρωτώ;

2)   Επί της ουσίας του συγκεκριμένου θέματος: Τι γίνεται εάν άλλοι διαχειριστές (ή και γραφειοκράτες) διαφωνούν με τις ενέργειές του, μετά από την ανάγνωση των εκατέρωθεν επιχειρημάτων; Κάνουν αυτοί κάποια ενέργεια ή υπάρχει «κανόνας» «μη-διαφωνίας/σύγκρουσης» μεταξύ τους και ακολουθούν και αυτοί την πρακτική της μη-απάντησης (πρακτική που τωόντι αδυνατώ να φανταστώ ότι θα μπορούσε να ακολουθηθεί);

3)   Μπορείτε εσείς να βοηθήσετε περαιτέρω στην εξέλιξη του θέματος ή πρέπει το θέμα να μεταφερθεί στο ΣΔ ή στο ΣΓ;

4)   Μπορώ, εντέλει, να προχωρήσω εγώ χωρίς άλλη ενέργεια στην προώθηση και δημοσίευση των επεξεργασιών που έκανα;


Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, το εγχείρημα είναι εθελοντικό και ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει σε ποια στιγμή θα ασχοληθεί με το κάθε θέμα. Ενδεχομένως κάποιος να σταματήσει να ασχολείται με κάποιο θέμα επειδή πιστεύει ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Μπορείτε να το συζητήσετε περισσότερο ή να επιδιώξετε την συναίνεση μέσω συμβιβαστικών επεξεργασιών (Βικιπαίδεια:Συναίνεση). Επισημαίνω ότι δεν αναιρέθηκαν μόνο οι δικές σας επεξεργασίες αλλά και άλλου χρήστη που έγιναν ταυτόχρονα -και που είναι παρόμοιες με τις δικές σας- και που μαζί με τις δικές σας έκανα σχεδόν ριζική αναμόρφωση το μισού λήμματος. Είναι λογικό τέτοιες μεγάλες επεξεργασίες να εγείρουν διαφωνίες που δεν μπορούν να λυθούν με συζήτηση επί όλων των θεμάτων. Παρατηρώ επίσης ότι τα κείμενα που αναιρέθηκαν σε μεγάλο βαθμό δεν είχαν καθόλου πηγές (και σε κάποιο σημείο έχει αφαιρεθεί προϋπάρχουσα παραπομπή), οι διατυπώσεις τους δεν είναι ανάλογες με τον εγκυκλοπαιδικό λόγο, και οι πρωτογενείς πηγές με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν δεν υποστηρίζουν κάποιες δευτερεύουσες, ούτε και πραγματικά το κείμενο.

Ioanab (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για την απάντησή σας, αν και  

α. απαντάτε «διπλωματικά» και δεν παίρνετε θέση στο θέμα ότι μέχρι και τώρα ο συγκεκριμένος διαχειριστής δεν έδωσε απάντηση στα ερωτήματά μου. Ως διαχειριστής-γραφειοκράτης δεν έχετε γνώμη επί του θέματος;

β. Μού γράφετε: «Επισημαίνω ότι δεν αναιρέθηκαν μόνο οι δικές σας επεξεργασίες αλλά και άλλου χρήστη που έγιναν ταυτόχρονα -και που είναι παρόμοιες με τις δικές σας- και που μαζί με τις δικές σας έκαναν σχεδόν ριζική αναμόρφωση το μισού λήμματος.» Καμία άλλη επεξεργασία δεν έγινε ταυτόχρονα (ούτε στις 19 ούτε και στις 20/4/2020) με την δική μου, παρά μόνον ένας βανδαλισμός (μόνον αυτόν τον χαρακτηρισμό μπορώ να δώσω) στις 24/4/2020 που έγραφε: «είναι ο Ιός του Ενός και αληθεινού Θεού» (sic) και μόνον αυτό.

γ. ο συγκεκριμένος διαχειριστής δεν ήγειρε κανένα θέμα «μεγάλης επεξεργασίας» -που εγείρετε τώρα εσείς (ποια είναι, εάν υπάρχουν, τα όρια της έκτασης μιας επεξεργασίας;)-, αλλά θέμα χρήσης Πρωτογενών Πηγών.

δ. επί της ουσίας του ερωτήματός μου προς τον συγκεκριμένο διαχειριστή δεν πήρατε καμία  θέση για το γεγονός ότι το λήμμα «Ιησούς Χριστός» βρίθει ευθειών παραπομπών σε κείμενα της Παλαιάς και κυρίως της Καινής Διαθήκης (και συγκεκριμένα των Ευαγγελίων), ότι μέχρι τώρα δεν έγινε καμία άλλη αναίρεση για τον ίδιο λόγο και ότι μόνο οι δικές μου παραπομπές επισημάνθηκαν, ενώ όλες οι άλλες έλαθαν της δέουσας προσοχής.

ε. «οι διατυπώσεις τους δεν είναι ανάλογες με τον εγκυκλοπαιδικό λόγο». Αλήθεια, ποιος είναι «ο εγκυκλοπαιδικός λόγος»;

στ. «δεν υποστηρίζουν κάποιες δευτερεύουσες, ούτε και πραγματικά το κείμενο.»;;;;;;;;;;;;;;;;

Εάν έχετε κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις επί των παραπάνω παρατηρήσεων και ερωτημάτων, ευχαρίστως θα ήθελα να τις μάθω, αλλά εάν είναι να δοθούν κάποιες αοριστολογικού τύπου απαντήσεις που απλώς «κλωτσούν το τενεκεδάκι παρακάτω» (όπως «μπορείτε να το συζητήσετε περισσότερο ή να επιδιώξετε την συναίνεση μέσω συμβιβαστικών επεξεργασιών») και θυμίζουν την πολύ γνωστή παροιμία -το λέω καλοπροαίρετα, πιστέψτε με- «κόρακας κοράκου μάτι», παρακαλώ πολύ μην μπείτε καθόλου στον κόπο να απαντήσετε και αναλώσετε τον χρόνο σας άσκοπα.

Ευχαριστώ πολύ

Απαντήστε στο "Απαντήσεις σε υποβληθέντα ερωτήματα"