Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα...@Manos G Zervos

Σήμερα έφτιαξα σελίδα εδώ και μου φαίνεται δύσκολο και περίπλοκο... Πριν χρόνια προσπάθησα να δημιουργήσω ένα λήμμα για το ζωγράφο Γιώργο Θωμά Γεωργιάδη, μα δεν έγινε αποδεκτό...

Προσπάθησα ξανά, έβαλα και ορισμένες λέξεις σε μπλε σύνδεσμο. Είπα πως η πηγή μου είναι ένα βιβλίο της βιβλιοθήκης κ το αναφέρω. και επικόλλησα κάποιες σελίδες του ίντερνετ για αυτόν και ένα βίντεο που ανέβασα στο γιου τιουμπ, με ένα απόσπασμα συνέντευξής του... Τι άλλο πια να κάνω; Εν τω μεταξύ, έκανα κι άλλες διορθώσεις - τα 'μπλε' τα πρόσθεσα ύστερα - αλλά δε βλέπω όταν δείχνει τη σελίδα το ίντερνετ να φαίνονται οι διορθώσεις...μήπως θα φανούν μετά από ώρες; και πότε θα ξέρω αν η σελίδα έχει γίνει αποδεκτή; και ποιος φτιάχνει αυτό το ομοιόμορφο στυλ των σελίδων; εσείς; και ούτε η φωτογραφία φαίνεται που ανέβασα... αυτά... ευχαριστώ, ελπίζω να το στέλνω σωστά εδώ το μήνυμα....

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου @Manos G Zervos

δες τα παρακάτω:

  • έκανες ένα λάθος και ενώ δημιούργησες κανονικά το Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης, συνέχισες την επεξεργασία στο Χρήστης:Manos G Zervos (που είναι μια σελίδα για εσένα), γι'αυτό και δεν έβλεπες τα αποτελέσματα των επεξεργασιών σου μετά. Για ευκολία σου, μετέφερα τις διορθώσεις σου στην κανονική σελίδα λήμματος.
  • τα λήμματα εμφανίζονται άμεσα χωρίς να περνούν από κάποιο έλεγχο εκ των προτέρων, αλλά ελέγχονται και από άλλους εκ των υστέρων, οι οποίοι μπορεί να τα βελτιώσουν ή να τα προτείνουν για διαγραφή (π.χ. για λόγους Εγκυκλοπαιδικότητας)
  • Προσπαθήστε να δουλέψετε με τον Οπτικό Επεξεργαστή («Επεξεργασία» αντί «Επεξεργασία κώδικα») χρησιμοποιώντας τα ανάλογα κουμπιά από το μενού, π.χ. εκεί που βάζετε εξωτερικούς συνδέσμους, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ανάλογο κουμπί () για να έχετε την επιλογή να έχει και περιγραφική ετικέτα. Δοκιμάστε το τώρα: κάντε επεξεργασία στο λήμμα, πατήστε πάνω σε ένα σύνδεσμο και στο παραθυράκι επιλέξτε «αλλαγή ετικέτας».
  • Οι επικεφαλίδες ενοτήτων μορφοποιούνται από την ανάλογη επιλογή στην μπάρα επεξεργασίας, όχι κάνοντας bold το κείμενο.
  • Για τη φωτογραφία βλέπω ότι χρησιμοποιήσατε επεξεργασία κώδικα. Για κάποιο λόγο στο όνομα αρχείου ξεχάσετε το «.jpg», γιαυτό και δεν εμφανιζόταν. Δοκιμάστε το κι αυτό από την οπτική επεξεργασία: Εισαγωγή -> Πολυμέσο : στην αναζήτηση γράφοντας «Γεωργιάδης» ανάμεσα στα αποτελέσματα είναι και η φωτογραφία. Αν στην αναζήτηση γράψετε τον πλήρη τίτλο «Γεωργιἀδης.jpg» θα σας βγάλει μόνο αυτή.
  • Συνεχίστε κοιτώντας τους οδηγούς χρήστη που σας έχω δώσει στο καλωσόρισμά μου στη δική σας σελίδα συζήτησης.
    • Ένα από τα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να δώσετε τα πλήρη στοιχεία του βιβλίου (τίτλος, συγγραφέας, έτος, εκδότης)
    • Ακολούθως, παραπομπές εντός κειμένου πίσω από κάθε πληροφορία (δείτε το σχετικό κουμπί στην επεξεργασία)
    • Ο σύνδεσμος προς το YouTube είναι λάθος, πρέπει να δώσετε το δημόσιο σύνδεσμο για να το βλέπουν κι άλλοι, αυτός που βάλατε είναι μόνο για εσάς.

Καλή συνέχεια!


Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

ευχαριστώ για τη βοήθεια... πρόσθεσα τη φωτογραφία.... έβαλα και τη σωστή διευθυνση γιου τιουμπ... ό, τι κάνω εμφανίζεται άμεσα... είμαι πολύ χαρούμενος.... εκεί στους συνδέσμους είχες αστεράκι, εγώ βλέπω πως έβαλα τελίτσες, δεν έχει σημασία μάλλον.... πολλά δεν έχω καταλάβει μα σιγά σιγά.... ακόμα δεν κατάλαβα με τις γραμμές και τα χοντρά γράμματα, μα θα το μελετήσω....

Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα... Προσπάθησα και να προσθέσω φωτογραφίες έργων... Κατάλαβα πως πρέπει να είναι τραβηγμένες με τη δική μου μηχανή, αλλιώς δεν τις δέχεται η Βίκιπαίδεια.... Με τα πνευματικά δικαιώματα πινάκων πρόβλημα δεν υπάρχει. Το παλικάρι που έχει κληρονομήσει το σπίτι και τα έργα του Γεωργιάδη μου έχει δώσει την άδεια, το ίδιο και η αδελφή του καλλιτέχνη, απλά ό, τι εικόνες παίρνει κανείς από άλλα σάιτ στο ίντερνετ εδώ δεν γίνονται αποδεκτά... Ελπίζω να μην ενοχλήσει η αναφορά του ονόματος μου ως φωτογράφο και ως μοντέλο, αν και δε θα με πείραζε η αφαίρεση του. Οι δυο φωτογραφίες που πρόσθεσα είναι η μια κάτω απ' την άλλη και δε μ αρέσει, δεν ξέρω αν γίνεται να μπουν δίπλα. Οι πηγές και οι σύνδεσμοι ενώ στην επεξεργασία δεν ανακατεύονται με τις φωτογραφίες στην πραγματική σελίδα φαίνονται πιο ψηλά και δε μου αρέσει....

Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

καλημέρα. δεν έλαβα απάντηση στα προηγούμενα., αλλά δεν πειράζει. Σιγά σιγά προσπαθώ και μαθαίνω μόνος, μα έλαβα μια ειδοποίηση πως κάποιος στην κοινότητά σας θεωρεί πως οι πίνακες που ανέβασα πρέπει να διαγραφούν, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων... Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να μη διαγραφούν. Πολύ περίπλοκα μου φαίνονται όλα και δυσνόητες έννοιες.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σας @Manos G Zervos, συγνώμη για το κενό ανάμεσα στις απαντήσεις:

  • Στην περίπτωση που φωτογραφίζετε δισδιάστατα έργα άλλου δεν έχει σημασία ποιανού μηχανή είναι - ποιος τράβηξε την φωτογραφία - εφόσον πρόκειται για πιστή απεικόνιση, αλλά το ποιανού είναι τα αρχικά έργα.
  • Εδώ ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων των πινάκων δεν είστε εσείς αλλά γνωρίζετε τους κληρονόμους -και αποκλειστικούς κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων- θα πρέπει να σταλεί e-mail από αυτούς στο permissions-el@wikimedia.org που να δηλώνει την πρόθεσή τους να τα δημοσιεύσουν υπό αυτή την ελεύθερη άδεια χρήσης. Επισημάνετε το ότι υπό αυτή την άδεια, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει της φωτογραφίες οπουδήποτε (π.χ. σε βιβλία, αφίσες, αντίγραφα πινάκων) απλά αναφέροντας ότι ο ζωγράφος είναι ο Γεωργιάδης και διατηρώντας την ίδια άδεια (δεν μπορεί να έχει αποκλειστική κυριότητα).
  • Ένας εύκολος τρόπος να ολοκληρώσετε τη διαδικασία είναι να ακολουθήσετε τα βήματα στο c:Commons:Wikimedia OTRS release generator, που είναι όμως στα αγγλικά. Με την ευκαιρία όμως διόρθωσα λίγο το κειμενάκι στα ελληνικά: Commons:Πρότυπα Email (αυτό πρέπει να το συμπληρώσετε και να το στείλετε με το χέρι). Υπενθυμίζω ότι το email θα πρέπει να έρθει από τους κληρονόμους των πνευματικών δικαιωμάτων και όχι από εσάς.
  • Όταν γίνει αυτό, θα λάβετε ένα "ticket" (αριθμό). Δώστε τον μου για να φροντίσω να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία αντί να περιμένει στην ουρά ανταπόκρισης.


Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα.

Ακολούθησα το c:Commons:Wikimedia OTRS release generator, και κατέληξα να στείλω ένα ι μέιλ από το ι μέιλ μου στη Βίκιπαίδεια, που να δηλώνω πως είμαι αντιπρόσωπος του δημιουργού...

I hereby affirm that I represent Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης, George Thomas Georgiades, the creator and/or sole owner of the exclusive copyright of the work depicted in the following media:

content attached to this email

I agree to publish the above-mentioned work under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International.

I acknowledge that by doing so I grant anyone the right to use the work, even in a commercial product or otherwise, and to modify it according to their needs, provided that they abide by the terms of the license and any other applicable laws.

I am aware that this agreement is not limited to Wikipedia or related sites.

I am aware that the copyright holder always retains ownership of the copyright as well as the right to be attributed in accordance with the license chosen. Modifications others make to the work will not be claimed to have been made by the copyright holder.

I acknowledge that I cannot withdraw this agreement, and that the content may or may not be kept permanently on a Wikimedia project.

Μάνος Ζερβός, Manos G Zervos

representative of Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης, George Thomas Georgiades

2019-12-02


Τόστειλα στο [] και είπαν πως θα απαντήσουν σε 19 μέρες....

Το Commons:Πρότυπα Email δε μου ανοίγει....Μου λέει this entity does not exist....

Τελικά ποιο είναι αυτό που πρέπει να στείλουν οι κληρονόμοι; Δε με καλύπτει αυτό που έκανα;...

Και αν πρέπει να στείλει αυτός ο κληρονόμος ένα ιμέιλ πώς μπορεί εδώ η Βίκιπαίδεια νάναι σίγουρη για το ποιος είναι;

Αν τελικά κάποιος καταφέρει και αποκτήσει το δικαίωμα να ανεβάζει φωτογραφίες έργων κάποιου, ελπίζω τουλάχιστον να ισχύει και για μελλοντικές φωτογραφίες και όχι να γίνεται φασαρία κάθε φορά....

Αν δεν τα καταφέρω θα διαγραφούν οι φωτογραφίες ή όλο το λήμμα; Ελπίζω μόνο οι φωτογραφίες.Εξάλλου υπάρχει και παραπομπή σε μπλογκ, που δεν υπάρχει θέμα από τη στιγμή που είναι ερασιτεχνικό...

Άλλη φορά θα αποφεύγω τις φωτογραφίες έργων τέχνης....

Συγνώμη που σε κουράζω....

Η ενασχόλησή σου με την εγκυκλοπαίδεια είναι ανιδιοτελής;




Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Το βρήκα (ticket:2019120210007351).

Συγνώμη, έκανα λάθος στο σύνδεσμο, είναι c:Commons:Πρότυπα Email.

Βασικά, αυτό που έστειλες δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό, καθώς δεν μπορεί να αντιπροσωπεύεις ένα νεκρό. Θα πρέπει να το στείλουν οι κληρονόμοι -μπορείς να τους το ετοιμάσεις. Τονίζω ότι θα πρέπει να εξηγηθεί καλά τι σημαίνει αυτή η δημοσίευση με αυτή την άδεια χρήσης: δεν περιορίζεται στη Βικιπαίδεια, δεν θα μπορούν να ζητήσουν δικαιώματα από τρίτους που θα χρησιμοποιήσουν τις ίδιες εικόνες. Τώρα, πώς μπορεί εδώ η Βικιπαίδεια να 'ναι σίγουρη για το ποιος είναι που στέλνει το email; Θα βρει τρόπο. Ως έχει, τουλάχιστον εγώ ξέρω ότι δεν το έστειλε νόμιμος δικαιούχος...

Επειδή δεν τις ανεβάζει ο νόμιμος δικαιούχος, θα χρειαστεί άλλο email για νεότερες φωτογραφίες. Εκτός αν οι νόμιμοι δικαιούχοι δηλώσουν ότι απελευθερώνουν όλα τα έργα του (κάτι απίθανο και που θα ελέγξουμε εκτενώς).

Αν δεν είναι ικανοποιητική η επικοινωνία ή δεν συμφωνούν μπορεί να μείνει μόνο ένας (και μόνο ένας) πίνακας κατά την εξαίρεση που περιγράφεται στη Βικιπαίδεια:Μη ελεύθερο περιεχόμενο.

Ναι, είμαι εθελοντής.


Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

Το πρότυπο ι μέιλ το μετέτρεψα και θα στο στείλω να μου πεις αν είναι εντάξει και θα πω του παιδιού, που είναι κληρονόμος του ζωγράφου να το στείλει με το δικό του ι μέιλ.... Στην πρώτη παράγραφο αναφέρω γενικά όλα τα έργα, κι όχι κάποιο συγκεκριμένο έργο. Έγραψα τα έργα γενικά.... Πράγμα που σημαίνει -κι έτσι είναι -πως δεν έχει πρόβλημα να ανεβάσω κι άλλες στο μέλλον...Με προβληματίζει όμως το κομμάτι που λέει πως από τη στιγμή που απελευθερώνει τα δικαιώματα, 'δίνει σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα έργα, ακόμη και σε εμπορικό προϊόν ή με άλλο τρόπο, και να τα τροποποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του, υπό την προϋπόθεση ότι τηρεί τους όρους της άδειας και οποιονδήποτε άλλον ισχύοντα νόμο.'

Οι όροι είναι πως ο κάτοχος των δικαιωμάτων διατηρεί την κυριότητα και το ‘δικαίωμα απόδοσης’;. Με το απόδοση εννοούμε πως κερδίζει αυτός από πιθανή εκμετάλλευση;

Ελπίζω με την απελευθέρωση των δικαιωμάτων να μη μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλοι οικονομικά τα εικονιζόμενα έργα, χωρίς να ενημερώσουν τον κάτοχο και χωρίς να κερδίσει αυτός…

Σε τέτοια περίπτωση, δε θα μπορούσαμε να περιοριστούμε μονό στην άδεια ανεβάσματος στην εγκυκλοπαίδεια;


Το κείμενο που άλλαξα:


Επιβεβαιώνω ότι είμαι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων που απεικονίζονται στα πολυμέσα που ανεβαίνουν στη σελίδα https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%98%CF%89%CE%BC%CE%AC_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82 και έχω νόμιμη εξουσία, υπό την ιδιότητά μου για να απελευθερώσω τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των έργων.

Συμφωνώ να δημοσιευτεί το παραπάνω περιεχόμενο υπό την ακόλουθη ελεύθερη άδεια: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

Αναγνωρίζω ότι με αυτόν τον τρόπο δίνω σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα έργα, ακόμη και σε εμπορικό προϊόν ή με άλλο τρόπο, και να τα τροποποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του, υπό την προϋπόθεση ότι τηρεί τους όρους της άδειας και οποιονδήποτε άλλον ισχύοντα νόμο.

Γνωρίζω ότι αυτή η συμφωνία δεν περιορίζεται στη Wikipedia ή σε σχετικούς ιστότοπους.

Γνωρίζω ότι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων διατηρεί πάντοτε την κυριότητα των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και το δικαίωμα απόδοσης σύμφωνα με την επιλεγμένη άδεια. Οι τροποποιήσεις που κάνουν οι άλλοι στο έργο δεν θα αποδίδονται τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αναγνωρίζω ότι δεν μπορώ να αποσύρω αυτήν τη συμφωνία και ότι το έργο μπορεί ή όχι να παραμείνει μόνιμα σε ένα έργο Wikimedia.


Ηλίας Κασάπης

Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη





Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Εχμμ... η απελευθέρωση των δικαιωμάτων ακριβώς αυτό σημαίνει: να μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλοι οικονομικά τα εικονιζόμενα έργα, χωρίς να ενημερώσουν τον κάτοχο και χωρίς να κερδίσει αυτός. Αυτό ακριβώς λένε η δεύτερη και τρίτη παράγραφος. Το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας μπορεί να πουληθεί ως σύνολο ή αποσπασματικά. «Απόδοση» κατ'ουσίαν είναι η «αναγνώριση», η «ηθική ανταμοιβή»: θα πρέπει να αναφέρεται ότι ο ζωγράφος είναι ο Γεωργιάδης και κληρονόμος ο Κασάπης. Όχι όμως η οικονομική ανταμοιβή, οπότε ναι, θα μπορεί οποιοσδήποτε τρίτος να έχει οικονομικό όφελος από τα έργα, χωρίς να ενημερώσει τον αρχικό κάτοχο και χωρίς να τον ανταμείψει οικονομικά.

Την ίδια άδεια έχουμε και στη Βικιπαίδεια.

Ο τρίτος βέβαια δεν θα μπορεί να κατακρατήσει τα έργα ή να τα δημοσιεύσει με άλλη άδεια ή να απαγορεύσει τη χρήση σε άλλους. Ο αρχικός κάτοχος μπορεί να το δημοσιεύσει/παραχωρήσει και με άλλες άδειες.

Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα. Αν σταλεί το ι μέιλ, θα πρέπει να σταλεί ως έχει, δε γίνεται δηλαδή να αφαιρέσω κάτι, έτσι; Οπότε όπως το διαμόρφωσα σου φαίνεται εντάξει για να το στείλει ο Ηλίας;

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να σταλεί αυτό που έχω βάλει εδώ: https://pastebin.com/31ZSi12R Ας γίνει πολύ συγκεκριμένο ως προς το ποιες είναι, και άλλωστε δεν χρειάζεται να ανεβούν άλλα. Ένα ερώτημα που μπορεί να προκύψει βέβαια είναι γιατί τα δικαιώματα τα έχει άλλος και όχι η αδελφή του αλλά μάλλον είναι οικογενειακό.

Διόρθωσα κάπως και τα στοιχεία που είχαν οι εικόνες: Είναι λάθος να μην διαβάζετε τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες, γι'αυτό δημιουργούνται τα μπλεξίματα: το ανέβασμα μέσα από τον επεξεργαστή προχωράει μόνο αν τσεκάρεις "Αυτό είναι το δικό μου έργο", άρα δεν έπρεπε να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία, αλλά τις οδηγίες που έδινε από κάτω... Δηλώνοντας "Αυτό είναι το δικό μου έργο" αναμενόμενα καταγραφόταν ότι ο δημιουργός ήσουν εσύ κλπ κλπ. όπως εδώ

Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

Έχεις δίκιο εγώ φταίω, δεν έπρεπε να δηλώσω πως εγώ είμαι ο 'δημιουργός'... Αλλά καμιά φορά από τη μανία και το πάθος μου να κάνω κάτι βιάζομαι!

Τα δικαιώματα τα έχει ο Ηλίας, που έχει κληρονομήσει και την περιουσία και η αδελφή του, αλλά λόγω προχωρημένης ηλικίας και μακρινής διαμονής δεν της είπα κάτι. Αρκεί αυτός, αλλά παρόλο που είπε τη φράση σου δίνω πράσινο φως να πράξεις όπως θες, δεν τον βλέπω συνεργάσιμο... .Σε στυλ 'μη με ανακατεύεις...' ...Ισως έχει τα προβληματά του...

Το θέμα είναι πως όλο αυτό με έκανε να μάθω πολλά για το θέμα των δικαιωμάτων και έχω το νου μου από δω και πέρα...

Η αλήθεια είναι πως και εμένα δε μου αρέσει αυτό με το εμπορικό θέμα, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω η ελεύθερη χρήση εδώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό το θέμα.... Παίρνει κάποιος έναν πίνακα από δω και τον κάνει, ξέρω γω, εξώφυλλο βιβλίου... Αν διαμαρτυρηθεί ο κάτοχος των δικαιωμάτων, ο δικηγόρος του ασφαλώς θα γνωρίζει πως από τη στιγμή που ανέβηκε στη βίκιπαίδεια δε μπορεί να διαμαρτυρηθεί....

Αν έπαιρνε τον πίνακα από το μπλόγκ; Εκεί φαντάζομαι είναι διαφορετικά....

Ίσως αφήσω τα πράματα ως έχουν, αν ο άλλος δε στείλει το μέιλ...

Υπάρχει λες πιθανότητα να μην 'κατέβουν' οι πίνακες από την Κοινότητα της Βίκι;

Και να κατέβουν όμως θα μείνει ένας 'μη ελεύθερο περιεχόμενο'.....


Δε θέλω να μας απασχολεί το ίδιο θέμα συνέχεια. Και εγώ λίγο κουράστηκα.... Παρακάτω...

Έχω εμμονή να γράψω ένα λήμμα για τη ζωγράφο Μαρία Φιοράκη. Την προτείνει η Βίκι παίδεια με κόκκινο και αναφέρεται στο λήμμα Βασιλική Αγίου Μάρκου..

Το θέμα είναι πως οι πηγές είναι πενιχρές και μόνο διαδικτυακές... Βιβλιογραφία μηδέν... Βρήκα μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν στενή της φίλη και ξέρει πολλά....Μπορώ να γράψω πέντε πράματα, μα θα γίνουν εδώ αποδεκτά; Τι μπορώ να κάνω; Για να την αναφέρει το λήμμα ολόκληρης βασιλικής και δημοτικής πινακοθήκης σημαίνει πως είναι σημαντική και το σπουδαίο , που θέλω να παραθέσω με φωτογραφία , είναι το Οδός Μαρίας Φιοράκη στην πόλη του Ηρακλείου.....

Και όχι δε θα ανεβάσω έργα... ίσως ένα σκίτσο του προσώπου της από μένα, αφαιρετικό , όπως τις ποιητικές συλλογές.....



Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

Κάτι που μούρθε στο μυαλό... Αν πάρεις μια συνέντευξη από κάποιον που προσωπικά γνώριζε μια προσωπικότητα, μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο... Έτσι γράφονται τα βιβλία... Δε μπορούμε ποτέ νάμαστε εντελώς σίγουροι για το περιεχόμενο κ εντελώς αντικειμενικοί... Αλλά αυτό το βιβλίο θεωρείται , πηγή,.. αλλά αν δεν υπάρχει πηγή, η εγκυκλοπαίδεια θα δεκτεί αυτά που άκουσες χωρίς το βιβλίο; Μπέρδεμα..

Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα.... Δημιούργησα λήμμα για το Γιάννη Μιγάδη... Στις πηγές μπαίνει πάντοτε βιβλιογραφία; Ποτέ σάιτ....; Τα σάιτ μόνο ως εξωτερικοί σύνδεσμοι ή και σαν πηγές μπορούν να αναφερθούν; από τα παραπάνω που ρώτησα με τρώει αυτό σχετικά με τα βιβλία... αν γραφτεί βιβλίο για κάποιον είναι πηγή.... αν όμως δεν υπάρχει βιβλίο;;; αυτό με προβληματίζει σχετικά με τη Μαρία Φιοράκη και υπάρχουν μόνο ένα δυο αναφορές στο ίντερνετ. Βέβαια, η Βίκιπαίδεια την έχει με κόκκινο, πράγμα που σημαίνει πως ένα άρθρο χρειάζεται.... Απάντησε όποτε μπορείς....

Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

χμ... είδα κάποιες αλλαγές στη σελίδα, μάλλον από εσένα. βλέπω πως διαγράφτηκε το εξώφυλλο του βιβλίου της Βικελαίας.... Αν αναφέρω δηλαδή βιβλίο απαγορεύεται φωτογραφία εξωφύλλου; και είδα και καλύτερη τακτοποίηση στους πίνακες, δεν έχω ανακαλύψει ακόμη πως γίνεται..

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Βασικά τα εξώφυλλα είναι περίεργη υπόθεση επειδή εμπλέκονται και εκδότης/γραφίστας κλπ, οπότε αφαίρεσα το εξώφυλλο, τακτοποίησα τους πίνακες με ειδικό τρόπο (Εισαγωγή -> Γκαλερί), έβαλα ετικέτες στους εξωτερικούς συνδέσμους και διόρθωσα κάπως τη μορφοποίηση.


Manos G Zervos (συζήτησησυνεισφορές)

καλησπέρα. δες όποτε μπορείς τις σελίδες μου για το Γιάννη Μιγάδη και Αριστείδη Βλάσση. Είναι εντάξει οι φωτογραφίες, οι δυο μου ανέβασα; Η μια είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του ζωγράφου η άλλη είναι τμήμα από πίνακα. Πρέπει να δηλώσω εύλογη χρήση; Δεν έχω καταλάβει που το γράφω.... Και αν είναι ζωγράφος ενδεικτικά καλύτερα να ανεβάζω έργο του. Η φωτογραφία του Μιγάδη είναι αλλοιωμένη, επεξεργασμένη από μένα κ μοιάζει με ζωγραφιά.... Τσέκαρέ τα να μου πεις....

Απαντήστε στο "απορίες σχετικά το πρώτο άρθρο μου..."