Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης
Ο Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης, στην αυλή του στα Σπήλια το 2001
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης (Ελληνικά)
Γέννηση1933
Ηράκλειο
Θάνατος30  Ιανουαρίου 2010
Ηράκλειο
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΣχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταζωγράφος
εικονογράφος
σκηνογράφος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης (1933 – 2010) ήταν Έλληνας ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1933 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν ανιψιός του δημάρχου Ηρακλείου Μηνά Γεωργιάδη. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών της Λυών (1952 – 1956) και στην Εθνική Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (1963 – 1966). Επίσης υπήρξε πτυχιούχος της Μουσικής Ακαδημίας του Αμβούργου.

Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Πολιτιστικής Επιτροπής Δήμου Ηρακλείου και επίτιμο μέλος του Δικτύου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ηρακλείου[1]. Ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία και έγραψε θεατρικά έργα.

Από το 1995 δίδασκε ζωγραφική στο εργαστήριό του στην Αγία Ειρήνη, στα Σπήλια. Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου εξέδωσε λεύκωμα με έργα του το 1994, καθώς κι έναν κατάλογο έκθεσής του που φιλοξενήθηκε εκεί το 2007. [2] Απεβίωσε το 2010. Μια μέρα πριν από το θάνατό του ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ουνέσκο «Κνωσός» τον τίμησε για την πολιτιστική του προσφορά, εκδήλωση στην οποία ήταν παρών.

Το έργο «Έφηβος» του Γ. Γεωργιάδη (2000)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]