Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν νομίζω πως βγάζουμε άκρη... Είναι βέβαια που τον σιγοντάρουν και μερικοί μερικοί, οπότε δεν έχει λόγο και να μπει στην λογική του να προσπαθήσει να καταλάβει πώς δουλεύει το εγχείρημα της ΒΠ... Μάλλον παρόμοια περίπτωση με άλλον συντάκτη (ο οποίος χρησιμοποιεί πανομοιότυπη πρακτική), ο οποίος ως μόνη δικαιολογία έχει το "ο χρόνος είναι χρήμα"...

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Για την δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αναιρέσεις

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Δυστυχώς, ούτε αυτό είναι λύση, ελέω... σιγονταρίσματος... Βλ. και ...

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Ασφαλώς και μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από τυφλές αναιρέσεις με αιτιολογικό "Γούγλης τρανσλάτης", γιατί το κείμενο μπορεί να χρειάζεται κάποια μικρή επιμέλεια, ιδιαίτερα ως προς την απόδοση ξένων ονομάτων στα ελληνικά, δεν είναι όμως ακατανόητο και ασύντακτο σε σημείο που να χρειάζεται αναίρεση, όπως μπορεί να δει καθένας που θα το διαβάσει. Μπορεί, συνεπώς, να προστεθεί το πρότυπο της επιμέλειας και όχι να γίνεται τυφλή και κατ' επανάληψη αφαίρεση, ιδιαίτερα όταν αυτός που προσθέτει το κείμενο είναι (α) νέος χρήστης (β) έχει αφήσει μήνυμα στη συζήτηση του αναιρούντος ότι όταν ολοκληρώσει τις προσθήκες του - που δεν είναι μικρές - θα κάνει ο ίδιος την επιμέλεια των κειμένων. Αυτά για να βγάαλουμε άκρη και να καταλάβουν "μερικοί μερικοί" (όπως αναγράφεται πιο πάνω) πως οι τυφλές αναιρέσεις μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Το προβληματικό στο οποίο απαντούν αυτές οι αναιρέσεις δεν είναι μόνο η αυτόματη μετάφραση αυτή καθ'εαυτή, αλλά η προσθήκη ενός πολύ μεγάλου κομματιού χωρίς καμία επιμέλεια και ουσιαστικά χωρίς ενδιαφέρον να γίνει ποτέ επιμέλεια.

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Άλλο αναφέρει ο συγκεκριμένος χρήστης στη συζήτηση του Χρήστης:Glorious 93. Κι όπως κι αν έχει, αυτό που χρειάζεται είναι η προσθήκη προτύπου επιμέλειας κι όχι διαγραφή του μεγάλου κειμένου.

Texniths (συζήτησησυνεισφορές)

Νομίζω πως πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους χρήστες να δημιουργούν περιεχόμενο με τον καλύτερο τρόπο, παρά επανειλημμένα να τρέχουμε και να διορθώνουμε τα λάθη (εμείς οι παλιοί). Όπως λέει και το ρητό: Δώσε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα τον χορτάσεις μια φορά. Μάθε του να πιάνει ψάρια, και θα είναι χορτασμένος σε όλη του τη ζωή.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Οπωσδήποτε, αλλά και η διόρθωση λαθών, ακόμη και όταν μοιάζει τόσο δραστική, είναι μέρος της διαδικασίας μάθησης. Εδώ το λάθος είναι περισσότερο στην πρακτική (φέρνω ένα μεγάλο ανεπεξέργαστο κείμενο και το αφήνω έτσι) παρά στο αποτέλεσμα.

Diu (συζήτησησυνεισφορές)

Συμφωνώ και εγώ με τον CubicStar. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις προσθήκης μεγάλων κειμένων που δεν έχουν επεξεργαστεί και που αποτελούν προϊόν αυτόματης μετάφρασης (δεν παρουσιάζουν προβλήματα μόνο ως προς την απόδοση ξένων ονομάτων) είναι προτιμότερη η αναστροφή της επεξεργασίας παρά η διατήρησή τους. Πάντα, βέβαια, σε περιπτώσεις που τέτοια φαινόμενα λαμβάνουν τον χαρακτήρα μιας παγιωμένης πρακτικής εκ μέρους του χρήστη.

Texniths (συζήτησησυνεισφορές)

Αυτό εννοώ και εγώ. Να προσπαθήσουμε να πείσουμε οποιονδήποτε ασκεί τέτοιες πρακτικές να κάνει τη "δουλειά" με τον σωστό τρόπο. Μπορεί για παράδειγμα να κρατήσει το κείμενο σε ένα αρχείο κειμένου στον υπολογιστή του και με τον χρόνο να το ετοιμάσει και να το ανεβάσει όταν είναι έτοιμο. Ή ακόμη καλύτερα στο πρόχειρο που έχει ως χρήστης όπου μπορούν να προστεθούν και παραπομπές ή σύνδεσμοι. Η παραμονή τέτοιων κειμένων στη Βικιαπιδεια νομίζω είναι εσφαλμένη...