Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 2020β/αρχείο 3

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Από ότι βλέπω ευτυχώς επέστρεψες στη ΒΠ. Καλές νέες συνεισφορές. Αφού υπήρξε τόση μεγάλη συζήτηση τον Ιανουάριο όταν έφυγες προσωρινά, ήθελα να σε ρωτήσω αν το αίτημα σου για αφαίρεση των διαχειριστών σου εργαλείων ισχύει ακόμη ή αν απλά έγινε για να αφήσεις εντυπώσεις (δεδομένου ότι το έγραψες σε λάθος σελίδα -θεωρώ ότι ήξερες σε ποια σελίδα έπρεπε να το γράψεις, είσαι από τους πιο έμπειρους διαχειριστές - και φυσικά δεν το έγραψες αργότερα στην σωστή σελίδα).

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Θεωρείς λάθος -δικαίωμά σου- Xaris333. Το κακό είναι ότι την πλήρωσε ο Χρήστης:Diu, που προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου και να διερευνήσει τις προθέσεις μου. Ευχαριστώ τον Χρήστης:Glorious 93, παρεμπιπτόντως, για την πυροσβεστική του παρέμβαση. Διάβασα προσεκτικά και ο μόνος λόγος που δεν απαντώ, είναι γιατί θα πρέπει να αναλύσω τους λόγους για τους οποίους και από ποίους προστέθηκε αργότερα ο συγκεκριμένος κανόνας. Με λίγα λόγια θεωρώ ότι βρήκατε για πολλοστή φορά ευκαιρία να εκθέσετε τις προσωπικές σας εμπάθειες. Ας είναι καθότι λίγη σημασία έχει πλέον. Ορισμένα πράγματα πήραν αμετάκλητα τον δρόμο τους, η συμμετοχή μου είναι ούτως ή άλλως περιορισμένη και συγγνώμη, αλλά θεωρώ λίγο υποκριτικό το καλές νέες συνεισφορές. Αυτά, εφόσον ρώτησες ...

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

"είναι γιατί θα πρέπει να αναλύσω τους λόγους για τους οποίους και από ποίους προστέθηκε αργότερα ο συγκεκριμένος κανόνας"

Τι εννοείς; Ότι ο κανόνας ότι το αίτημα έπρεπε να γίνει σε συγκεκριμένη σελίδα δεν ίσχυε όταν έκανες το αίτημα και άρα δεν είχε σημασία σε ποια σελίδα το έκανες;

@Diu:, @Ank:, @Ttzavaras:, @MARKELLOS: επειδή εσείς αναφερθήκατε ότι έπρεπε να γίνει το αίτημα σε συγκεκριμένη σελίδα, αληθεύει ότι ο κανόνας δεν ίσχυε όταν έγινε το αίτημα; Επειδή ο λόγος που δεν έγινε η αφαίρεση ήταν γιατί, όπως γράφτηκε, ήταν γιατί δεν έγινε σε συγκεκριμένη σελίδα ενώ, όπως είπατε:

"ο διαχειριστής Kalogeropoulos γνωρίζει πολύ καλά πού πρέπει να απευθυνθεί, προκειμένου να απεμπολήσει εθελοντικά τα διαχειριστικά του δικαιώματα."

"Όταν λοιπόν ο Kalogeropoulos η οποιοσδήποτε άλλος ζητήσει στη συγκεκριμένη σελίδα ξεκάθαρη αφαίρεση των διαχειριστικών εργαλείων τότε και θα πραγματοποιηθεί."

"Ο Καλογερόπουλος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να διαγραφεί από γραφειοκράτης."

"σε καθε περίπτωση η συγκεκριμένη σελίδα δεν σχετίζεται με καμία από τις δύο διαδικασίες"

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται κανείς για το καλό της ΒΠ, ειδικά οι εκπεφρασμένοι "σωτήρες" της. Όταν λοιπόν ακούω "για το καλό της ΒΠ" τρέχω μακριά. Βέβαια έχω την αίσθηση ότι πας γυρεύοντας για καβγά ή κάνω λάθος;

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Όχι. Και δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν επιθυμώ να χάσεις τα διαχειριστικά σου δικαιώματα και όποιος θέλει το πιστεύει. Δεν υπάρχει ουσία να γίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου αν θέλεις συνεισφέρεις με τα δικαιώματα σου, αν δεν θέλεις όχι. Η κοινότητα δεν έχει πρόβλημα με ανενεργούς διαχειριστές (άλλο θέμα αυτό). Το θέμα είναι ότι θεωρώ ότι έγινε λανθασμένος χειρισμός από τους γραφειοκράτες στο συγκεκριμένο θέμα και άδικα δέχθηκα κριτική για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είμαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει τη συζήτηση. Όπως κρινόμαστε όλοι, έτσι κρίνονται και οι γραφειοκράτες. Επιπρόσθετα, όταν μας λένε ότι υπάρχει κάνονας και εσύ λες ότι δεν υπήρχε, δύο πράγματα σημαίνει:

1) Δεν τον γνώριζες. Οπόταν υπάρχει θέμα γενικά με τους διαχειριστές στην ελληνική ΒΠ, να μην γνωρίζουν τους σημαντικούς κανόνες που τους αφορούν. Και γω δεν γνωρίζω πολλούς κανόνες αλλά εγώ δεν επηρεάζω όπως αυτοί με διαχειριστικά εργαλεία. Οπόταν περισσότερι διάβασμα και ενημέρωση απαιτείται.

2) Ο κανόνας ισχύει αλλά η πολιτική μας ήταν ανενημέρωτη για πολλοστή φορά. Σε αυτό έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Και πολλές φορές δεν έχουμε κάτι γραμμένο και επικαλούμαστε την αγγλική. Τεράστιο πρόβλημα. Όποτε μας βολεύει θυμόμαστε την αγγλική νομίζω.

Για κανένα από τα δύο ζητήματα όμως δεν είχα ευθύνη. Αλλά αφέθηκε να εννοηθεί ότι αναστατώνω την κοινότητα επειδή ζήτησα να γίνουν οι διαδικασίες.

Τέλος, καλό είναι να ξέρουν και οι υπόλοιποι χρήστες/διαχειριστές/γραφειοκράτες την άποψη σου επί του θέματος. Είχε μείνει ημιτελής η συζήτησης.

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Εξαρχής δεν είχα και τόσο ενδιαφέρον για διαχειριστικά δικαιώματα,, ίσως θα έπρεπε να είχα επιμείνει να μη δοθούν. Δεύτερον η πρόσθεση στον κανονισμό έγινε από εσένα αργότερα -λες για λόγους ενημέρωσης το αποδέχομαι. Τρίτον, μια και τα συζητάμε, γιατί δεν καταδέχτηκες να απαντήσεις ποτέ στο email. που σού έστειλα, αν επιθυμείς να γίνεις διαχειριστής; Τέταρτον, όντως δεν τον γνώριζα, παρά το γεγονός ότι έχω διαβάσει τη σχετική σελίδα αρκετές φορές. Είχα μείνει σε αυτό: Administrators may request that their access to the administrative tools be removed at m:Steward requests/Permissions. Πέμπτον παρά τις προσθέσεις η ελληνική σελίδα δεν έχει ακόμα στοιχεία της αγγλικής, οπότε τί γίνεται σε οποιαδήποτε περίσταση απαιτηθεί;

Geoandrios (συζήτησησυνεισφορές)

Καλωσόρισες και από μένα αγαπητέ Γηραιέ και καλή συνέχεια. Δώσε ένα λουκούμ' στο παιδί, απλώς τσεκάρει τα ανακλαστικά σου. Δηλαδή πρώτα σου σπάμε τα νεύρα, μετά τα βροντάς και όταν επανέρχεσαι, ευτυχώς για μας και τη Βικιπαίδεια, κάνουμε τους ελαλέκους και ψάχνουμε τις οδηγίες, ενώ τις οδηγίες που παραβιάσαμε όταν σου σπάγαμε τα νεύρα, ούτε τότε, ούτε τώρα τις ψάχνουμε ή τις θυμόμαστε. Μετά την τόση αβάσταχτη βαρυχειμωνιά που περάσαμε εγώ προσωπικά ξαναζεστάθηκα.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

2) Το πρόσθεσα αφού υποδείχθηκε ότι αυτό ισχύει. Νομίζω αυτό έπρεπε να γίνει. Διαφωνείς με την προσθήκη;

3) Δεν πίστεψα ποτέ ότι με θεωρείς κατάλληλο για διαχειριστή. Ούτε είμαι υπόχρεος να απαντήσω σε email οποιουδήποτε. Επιπλέον, κάποτε είχε τεθεί ένα θέμα εντός ΒΠ και είχα δηλώσει ότι δεν επιθυμώ να γίνω διαχειριστής. Δεν αναμένω να το ξέρεις, απλά ως ενισχυτικό για την άποψη μου: Δεν θέλω να γίνω διαχειριστή στη Βικιπαίδεια, όποιος και αν με πρότεινε. Και τέλος, όσο αφορά το email αυτό δεν είναι ένα θέμα που αφορά την κοινότητα καθώς πρόκειται για ιδιωτική συζήτηση εκτός ΒΠ. Αν ήταν κάτι που η κοινότητα ήθελε να γνωρίζει, θα ζητούσε η πρόταση να γινόταν εντός ΒΠ και όχι με email.

4) Οπόταν λες ότι δεν γνώριζες. Γιατί δεν το λες αυτό από την αρχή και αφήνεις υπονοούμενα; (Οι γραφειοκράτες πάντως είχαν πει ότι το γνώριζες. Λάθος εκτίμηση τους.)

5) Δεν ξέρω. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα. Οι σελίδες πολιτικής χρειάζονται ενημέρωση ώστε να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Διαφορετικά θα δημιουργούνται προβλήματα και θα ενημερώνονται κατόπιν εορτής.

(Geoandrios είμαι σίγουρος ότι κατανοείς ότι αν παραβιάσω οδηγίες τιμωρούμαι).

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Λίγο ανάποδα τα λες. Πρώτα διερευνούμε και μετά προτείνουμε. Η έλλειψη απάντησης βέβαια -κατά την άποψή μου- υποδεικνύει προσωπική αντιπάθεια, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα να επιλύσεις. Δεν διαφωνώ με την προσθήκη, διαφωνώ με τον χρόνο επιλογής της πρόσθεσης και με τον τρόπο που καταχωρίστηκε το γεγονός στο σημειωματάριο γραφειοκρατών. Το αναφέρετε εκεί -όχι μόνο εσύ- ως τετελεσμένο και όχι ως υπαρκτή δυνατότητα, για την οποία πιθανώς και να μην γνώριζα. Με άλλα λόγια δημιουργήσατε θέμα, κατά την άποψή μου συνειδητά και επισταμένα, όπως δείχνουν οι συχνές σας επιστροφές στο σημειωματάριο.

Geoandrios (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Xaris333, αν εννοούσα εσένα (που δεν εννοούσα φυσικά) να είσαι σίγουρος ότι α) θα στο έλεγα απευθείας σε εσένα στη σελίδα σου ή β) θα σου έβαζα ειδοποίηση εδώ και το βασικότερο γ) δεν θα μίλαγα στον πληθυντικό. Εσύ μόνο το λουκούμι παίρνεις, τίποτα άλλο . (Α, την τρίτη φορά το κατάφερα να το φτιάξω σωστά το μήνυμα. Μπράβο μου).

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ. Στη ΒΠ είμαστε. Μπορείς να θεωρήσεις ότι υπάρχουν οποιοδήποτε συναισθήματα. Δεν με ενδιαφέρει ούτε να με συμπαθούν ούτε αν με αντιπαθούν. Χρήστες είμαστε, το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα. Η συνεισφορά μου και η ΒΠ με ενδιαφέρουν, όχι οι προσωπικές σχέσεις. (Δεν έχω κανένα θέμα να επιλύσω, ο κάθε χρήστης έχει τη δική του θεώρηση της ΒΠ και της συνεισφοράς του, της αντιμετώπισης των άλλων χρηστών και της αντιμετώπισης που δέχεται. Φτάνει να μην παραβιάζει τους κανόνες φυσικά).

Προσωπικά ούτε εγώ το γνώριζα. Αλλά εμένα δεν με αφορούσε αφού δεν είμαι διαχειριστής. Το έψαξα μετά που ο Diu έκλεισε τη συζήτηση με το αιτιολογικό που έγραψε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάποιοι γραφειοκράτες ενήργησαν λάθος. Εγώ πιστεύω ότι ή δεν επιθυμούσαν να σου αφαιρέσουν τα δικαιώματα ή δεν τολμούσαν να σου αφαιρέσουν τα δικαιώματα. Φυσικά αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη, πιθανόν να μην τη συμμερίζεται η υπόλοιπη κοινότητα, ίσως και να μην ισχύει καθόλου. Δικαιούμαι όμως να την έχω. Και φυσικά η όλη αντίδραση των γραφειοκρατών, που έλεγαν ότι γνώριζες τις διαδικασίες, με οδήγησε στο να θεωρήσω ότι η πρόταση έγινε καθαρά για λόγους εντυπώσεων, αφού ήξερες -εφόσον γνώριζες τη διαδικασία όπως έλεγαν- ότι δεν μπορούσε να γίνει αφαίρεση.

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν νομίζω ότι με φοβάται ή δεν επιθυμεί κανείς για να μην τολμήσει και φυσικά θεωρώ ότι έχεις κάθε δικαίωμα στην προσωπική άποψη