Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Το γραφικό στο λήμμα Κυπριακές προεδρικές εκλογές 2018 δεν απεικονίζεται σωστα, ενώ στην Αγορα ειναι οκ. Μήπως μπορεις να το φτιάξεις σε παρακαλώ; Σκέφτομαι να αλλάξω τα χρώματα των υποψηφίων συμφωνα με την γραφική παρασταση. ~~~~

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Νομίζω ότι η λύση θα είναι να αφαιρεθεί εντελώς και να προστεθεί αύριο με τις νέες παραμέτρους για να έχει ανανεωθεί η cache.

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Εκανα copy το γραφικό από την Αγορά και paste στο γραφικο του λήμματος. Δεν δούλεψε αμέσως, ομως την τριτη-τεταρτη φορα που μπήκα στο λήμμα, δούλεψε. Τωρα προσπαθώ να αλλάξω τα χρώματα των υποψηφίων στον πίνακα για να συμβαδίζουν με το γράφημα.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμή σύντομα θα ξαναεμφανιστεί χαλασμένο, καθώς ο κώδικας στο πρότυπο δεν καλεί υπάρχουσες στήλες του commons:Data:Cypriot_2018_elections.tab. Εμφανίζεται απλώς μια αποθηκευμένη έκδοση του γραφήματος που υπάρχει στην cache. Αν το εξαναγκάσεις να αναδημιουργηθεί δεν θα βρει τις στήλες "DHSY", "AN", "DHKO", "SYPOL", "ELAM".

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Τελικά αφαίρεσα το γραφικό. Νομίζω πως ολα τα γραφικα που βλέπουμε στις αγγλικές ΒΠ, είναι Συνθεση Πρωτογενών Πηγών. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην χρήση τέτοιων γραφικών.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν ισχύει απαραίτητα (όχι ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύνθεση). Η ΄παρουσίαση πρωτογενών πηγών με τρόπο που δεν είναι πρωτότυπος αλλά τυπικός (ένα απλό γράφημα) είναι συνήθως αποδεκτή.

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Τα προβλήματα είναι δυο: α)ο τυπικός: οτιδηποτε γραφικό λαμβάνει πληροφορίες από δυο ξεχωριστά άρθρα/βιβλία/papers, είναι σύνθεση. β)Ακόμη και αν το προηγουμενο ηταν αποδεκτό, γίνεται συνθεση γιατί, καταγράφουν οι συνβικιπαιδιστές τις πηγες, τις αναρτούν σαν dots στο γράφημα, αλλά η σχεδίαση της γραμμής είναι συνθεση. Την σύνθεση φυσικά δεν την κάνουν οι ίδιοι, αλλά προφανώς την αναθέτουν στο λογισμικό τους πρόγραμμα (στο numbers στα macs αν κατάλαβα καλά). Αρα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνθέτει. Αρα η συνθεση γινεται απο το πρόγραμμα του χρήστη. Αν σκεφτούμε οτι "μας διαβάζουν πολλοί", μπορεί πολύ ευλογα να σκεφτεί κάποιος (από οπαδός ως κόμματα), να αλλάξει καποιες παράμετρους ωστε η γραφική παράσταση να τον βολεύει.

Απαντήστε στο "Γραφικό για εκλογές Κύπρου"