Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Gts-tg (συζήτησησυνεισφορές)
Gts-tg (συζήτησησυνεισφορές)

(bump)

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Όχι. Πρέπει να μικρύνει ολόκληρο το MediaWiki:Recentchangestext και μάλιστα θεαματικά. Από τότε που το είχαμε πρωτοβάλει, προστέθηκαν πολλοί ακόμη χρησιμότεροι σύνδεσμοι εκεί, που δυσκολεύει να βρεις κάποιος που θέλει. Σε προβολή κινητού, όλο αυτό το μπλοκ πέρνει δυο οθόνες να εμφανιστεί. Χρειάζεται κι άλλη δίαιτα.

Gts-tg (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ εν τω μεταξύ το επανέφερα ήδη μετά την προπροηγούμενη ανάρτηση σε έκδοση όπου φαίνονται τα προτεινόμενα. Μίκρυνε το αλλά οι σύνδεσμοι των προτεινομένων είναι χρήσιμο να φαίνονται καθώς δημιουργούνται λήμματα από εκεί.

Gts-tg (συζήτησησυνεισφορές)

Αν είναι κάτι που μπορεί να φύγει ίσως να είναι το 'Αυτή η σελίδα' (ή να μετατρεπεί σε συνδέσμους στο κείμενο στην κορυφή 'Σε αυτήν τη σελίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις πιο πρόσφατες αλλαγές σε σελίδες της Βικιπαίδειας.') και το 'Άλλα εγχειρήματα', αλλά καθώς οι πρόσφατες είναι σελίδα που επισκέπτονται όλοι θα πρέπει να πάει από την Αγορά πρώτα αν αφαιρεθεί κάποια ενότητα.

Gts-tg (συζήτησησυνεισφορές)

Εναλλακτικά αντί για αφαίρεση μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο CSS rule για μικρές αναλύσεις, π.χ.

@media (max-width: 500px) {

  .onomadivgiakripsimo {

    display:none;

  }

}

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Το Αυτή η σελίδα ίσως μπορεί να αφαιρεθεί εφόσον έχει προστεθεί το εικονίδιο βοήθειας πάνω αριστερά, με την προϋπόθεση ότι θα το διορθώσουμε έτσι ώστε να οδηγεί σε σελίδα στα ελληνικά.

Τα προτεινόμενα λήμματα τα είχα προσθέσει εγώ ο ίδιος το 2005. Όπως βλέπεις εκείνη την περίοδο όλο το μπλοκ ήταν μικρό και δεν είχε σημασία η επιπλέον γραμμή. Λίγο αργότερα ήταν που το έκανα μέσω του {{προτεινόμενα}}. Από ότι φαίνεται δεν προσφέρει πολλά στη δημιουργία λημμάτων η στιγμιαία εμφάνιση κάποιων προτάσεων που το πιθανότερο είναι να μην βρίσκονται στα ενδιαφέροντα του χρήστη. Τα λήμματα που αφαιρούνται από τον κατάλογο φαίνεται να είναι αυτά που εκ των πραγμάτων θα δημιουργούνταν καθώς περιλαμβάνονται στα «λήμματα ζωτικής σημασίας» ή τα «επιθυμητά λήμματα», και όχι απλώς επειδή τα έχουμε στις πρόσφατες αλλαγές. Μάλιστα, το πρότυπο θα έπρεπε να είχε αφαιρεθεί εδώ και πολύ καιρό καθώς είναι πόρτα βανδαλισμού κεντρικότατης σελίδας: μπορεί να προσθέσει κάποιος ότι θέλει και να εμφανιστεί στις Πρόσφατες Αλλαγές. Το έχουμε ήδη στην Βικιπαίδεια:Πύλη Κοινότητας (x5 στο «Τι μπορείτε να κάνετε») δεν χρειάζεται να σπαμάρει τις ΠΑ.

Όπως είπα γενικά αυτό το μπλοκ χρειάζεται κι άλλη δίαιτα, το κινητό ήταν ένα μόνο παράδειγμα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όλο εκείνο είναι μια σειρά από λέξεις/συνδέσμους και ακόμη κι αν ξέρεις ότι βρίσκεται κάτι εκεί, χρειάζεται να το ψάξεις. Και στις άλλες γραμμές δηλαδή θα πρέπει να μείνουν μόνο οι χρησιμότεροι σύνδεσμοι, π.χ. δεν χρειάζονται όσοι υπάρχουν και στην sidebar. Μόνο ότι χρειάζεται χρησιμοποιείται συχνά, ή πρέπει να βρεθεί γρήγορα ή χρειάζεται μαζική συμμετοχή και προσοχή.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Αντικατέστησα τους τυχαίους προτεινόμενους κόκκινους συνδέσμους με σύνδεσμο προς την Βικιπαίδεια:Προτεινόμενα θέματα (η οποία βέβαια χρειάζεται ανασύνταξη για να είναι περισσότερο χρήσιμη, με βάση την δουλειά που έχει γίνει από την Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Εγκυκλοπαιδική Πληρότητα)

Gts-tg (συζήτησησυνεισφορές)

Ωραία μπορείς να το πας στην Αγορά όπως το έγραψες παραπάνω για να συμφωνήσουν και άλλοι, για την σελίδα που την βλέπουν όλοι, ανεξάρτητα από το ποιος την δημιούργησε πότε, και ποιοι την συντηρούν και πόσο καιρό; Εγώ τουλάχιστον βρίσκω ότι έχουν χρησιμότητα τα προτεινόμενα και ότι δημιουργούνται λήμματα από εκεί (και εκτός της ζωτικής σημασίας), ενώ ως προς τον βανδαλισμό στα προτεινόμενα πόσες φορές έχει συμβεί τέτοιο πράγμα;

Απαντήστε στο "Πρόσφατες αλλαγές / Προτεινόμενα"