Tomb Raider III

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Tomb Raider III
ΔημιουργόςCore Design
ΕκδότηςEidos Interactive
ΠαραγωγόςTroy Horton
ΣχεδιαστήςJamie Morton
Richard Morton
Andrew Sandham
ΠρογραμματιστήςChris Coupe
Martin Gibbins
ΣυγγραφέαςVicky Arnold
ΣυνθέτηςNathan McCree
ΣειράTomb Raider
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows, PlayStation, Mac OS
ΕίδοςΔράσης περιπέτειας
ModeΕνός παίκτη
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Core Design και διανεμήθηκε από την Eidos Interactive. Κυκλοφόρησε για τις πλατφόρμες PlayStation και Microsoft Windows το 1998. Το Tomb Raider III είναι ο τρίτος τίτλος της σειράς βιντεοπαιχνιδιών Tomb Raider και συνέχεια του Tomb Raider II. Η ιστορία του παιχνιδιού ακολουθεί την αρχαιολόγο-εξερευνήτρια Lara Croft καθώς ξεκινάει μια αποστολή να ανακτήσει τέσσερα κομμάτια ενός μετεωρίτη που είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο. Για να προχωρήσει μέσα από το παιχνίδι, ο παίκτης πρέπει να εξερευνήσει πέντε τοποθεσίες (Ινδία, Νότιο Ειρηνικό, Λονδίνο, Νεβάδα και Ανταρκτική) και να ολοκληρώσει μια σειρά επιπέδων που περιλαμβάνουν την επίλυση γρίφων, τη διέλευση από επικίνδυνες τοποθεσίες και την κατατρόπωση εχθρών.

Το Tomb Raider III είναι κατασκευασμένο σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της μηχανής του Tomb Raider χρησιμοποιούμενης από τους προκατόχους του. Η μηχανή προσφέρει καλύτερη απόδοση ταχύτητας και νέα γραφικά χαρακτηριστικά όπως έγχρωμο φωτισμό και τριγωνικά πολύγωνα, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να επιτύχουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια και περιπλοκότερη γεωμετρία. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε για να συμβαδίζει περισσότερο με τη δυνατότητα επίλυσης γρίφων εντός του παιχνιδιού του αρχικού Tomb Raider σε αντίθεση με το πιο πολεμικό στιλ του Tomb Raider II.

Το Tomb Raider III συνοδεύτηκε από μια εκτενή διαφημιστική καμπάνια και ήταν εμπορική επιτυχία, πουλώντας περίπου έξι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Παρόλο που το παιχνίδι έλαβε γενικά ευνοϊκές αξιολογήσεις, δεν τα πήγε τόσο καλά όσο οι δύο προκάτοχοί του, με τους επικριτές να συμφωνούν γενικά ότι το παιχνίδι απέτυχε να αλλάξει τον ίδιο δοκιμασμένο τύπο. Κριτικοί επίσης επισήμαναν το δύσκολο και αδυσώπητο gameplay του παιχνιδιού. Η Eidos κυκλοφόρησε το 2000 ένα πακέτο επέκτασης, το Tomb Raider III: The Lost Artefact. Η επέκταση περιλαμβάνει έξι επίπεδα σε διάφορες ευρωπαϊκές τοποθεσίες. Το Tomb Raider III μεταφέρθηκε σε υπολογιστές Mac OS το 1999 και κυκλοφόρησε ως «PSOne Classic» στο PlayStation Network το 2011.