The Lord of the Rings: Gollum

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Lord of the Rings: Gollum
ΔημιουργόςDaedalic Entertainment
ΕκδότηςDaedalic Entertainment, Nacon και Maximum Games
ΠλατφόρμαPlayStation 5, Xbox Series X and Series S, Microsoft Windows[1], Playstation 4, Xbox One και Nintendo Switch
Ημ/νία κυκλοφορίας25  Μαΐου 2023 (παγκόσμιο)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το The Lord of the Rings: Gollum είναι ένα βιντεοπαιχνίδι δράσης-περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Daedalic Entertainment, η οποία κυκλοφόρησε το παιχνίδι μαζί με την Nacon. Το παιχνίδι, τοποθετημένο στον πλασματικό κόσμο της Μέσης Γης που δημιουργήθηκε από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, διαδραματίζεται ανάμεσα στα γεγονότα των Το Χόμπιτ και Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού. Οι παίκτες ελέγχουν τον Γκόλουμ μέσω μιας σειράς τοποθεσιών, όπως η Μόρντορ, καθώς προσπαθεί να βρει τον Μπίλμπο Μπάγκινς και να ανακτήσει το Δαχτυλίδι.[2]

Το παιχνίδι είναι μια απόκλιση από το συνηθισμένο είδος παιχνιδιών περιπέτειας point-and-click της Daedalic Entertainment. Ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2019 και καθυστέρησε από την αρχική του κυκλοφορία του Σεπτεμβρίου του 2021.

Το The Lord of the Rings: Gollum κυκλοφόρησε στις 25 Μάιου του 2023 για PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One και Xbox Series X/S, ενώ μια έκδοση για Nintendo Switch είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το 2023. Το παιχνίδι έλαβε γενικά αρνητικές κριτικές.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Steam. 12  Σεπτεμβρίου 2003. 1265780. Ανακτήθηκε στις 21  Ιουνίου 2022.
  2. «The Lord Of The Rings: Gollum - Kill Little One Or Let Little One Live». Game Rant (στα Αγγλικά). 25 Μαΐου 2023. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2023.